Jordan Pickford velja za enega najbolj obetavnih angleških vratarjev. Foto: Reuters
Jordan Pickford velja za enega najbolj obetavnih angleških vratarjev. Foto: Reuters

ilijonov.

23-letni čuvaj mreže je podpisal petletno pogodbo z ekipo z Goodison Parka. Za Sunderland, ki je izpadel iz angleške elite, je branil na 31 tekmah Premier lige. Debitiral je januarja lani, ko je v Pokalu FA Sunderland izgubil proti Arsenalu z 1:3.

Pickford, ki ga čaka nastop na evropskem prvenstvu do 21 let z Anglijo, je bil navdušen: "To je res velika priložnost zame. Everton je velik klub. V pretekli sezoni sem pridobil izkušnje v Premier ligi, zdaj pa sem naredil korak naprej v karieri."

"Jordan je zelo mlad vratar, ki pa je pravi profesionalec. Rad bi se dokazal in naša naloga je, da se v naslednjih letih še izboljša," je dodal trener Ronald Koeman.

Pickford je postal celo tretji najdražji vratar vseh časov, za legendarnim Gianluigijem Buffonom in Brazilcem Edersonom, ki je za 40 milijonov evrov iz Benfice prestopil v Manchester City.

Maguire za 19 milijonov evrov v Leicester
Nogometaši Leicestra, angleški prvaki v sezoni 2015/16, so dobili prvo okrepitev za novo sezono. Petletno pogodbo je podpisal 24-letni Harry Maguire, ki je prestopil iz Hulla. Odškodnina za prestop je znašala 19 milijonov evrov. Maguire se bo ekipi pridružil na začetku julija, ko bo ta začela priprave v Avstriji.

"Končno sem tukaj, kjer sem si že dolgo želel biti. Komaj čakam, da se sezona začne. Z vodstvom kluba sem se pogovoril, predstavili so se mi kot ambiciozen klub, zato sem med številnimi ponudbami izbral Leicester," je dejal branilec.
Puel ni več trener Southamptona
Vodstvo Southamptona je odpustilo trenerja Clauda Puela. Francoz, ki je na trenerski stolček sedel lani, je klub popeljal do finala ligaškega pokala, v prvenstvu pa so njegovi varovanci končali na osmem mestu. V izjavi za javnost so pri Southamptonu zapisali, da bodo 55-letnega Puela ohranili v lepem spominu, saj jih je popeljal na Wembley, vendar kljub temu že pospešeno iščejo njegovo zamenjavo.