Kar privadite se, naslednji tedne se bo po vsem nogometnem svetu ugibalo, kje bo kariero nadaljeval David Beckham. Foto: EPA
Kar privadite se, naslednji tedne se bo po vsem nogometnem svetu ugibalo, kje bo kariero nadaljeval David Beckham. Foto: EPA

"Za mano je fantastično obdobje v Los Angelesu. Vendar pa si želim pred koncem tekmovalne kariere preizkusiti v še enem izzivu. Nikakor ne razumem tega kot dokončnega slovesa s klubom, v katerem sem preživel šest sijajnih sezon, saj želim v prihodnje svoj kapital oplemeniti kot del lastniške strukture Los Angelesa. Veseli me, da se je po mojem prihodu v ZDA povečalo zanimanje za nogomet, veselijo me tudi osvojene lovorike, najbolj pa sem vesel sijajne podpore navijačev tako v Los Angelesu kot tudi drugje v Združenih državah Amerike. Pričakujem še velikanski razvoj nogometa v tej čudoviti držav, katerega del želim biti tudi sam," je nekdanji kapetan angleške reprezentance ter nogometni veteran zapisal v posebni izjavi za javnost.

Osvojitev nove celine ali vrnitev domov?
Beckham je z napovedjo na široko pustil odprta vrata različnim ugibanjem o njegovi prihodnosti, saj se ni natančno izrekel, za kateri klub namerava še igrati pred dokončno nogometno upokojitvijo. Pred tednom je Avstralska nogometna zveza (AFA) uradno potrdila zanimanje, da bi Beckham okrepil kakšnega od klubov avstralske lige in ji tako kot Ligi MLS pomagal k večji prepoznavnosti doma kot v tujini.

Tukaj je vedno močnejša Kitajska, ki pridno novači zvezdnike iz Anglije, kot so Didier Drogba. Seveda ni izključena tudi vrnitev v Evropo, lani ga je na vsak način hotel PSG, predtem je dvakrat bil na posoji pri Milanu, kjer se je izredno dobro počutil. Izključena pa ni niti vrnitev v domovino, kjer pa je vprašanje, ali bi Manchester United zanimala vrnitev izgubljenega sina.

Prvi cilj: v ponovitvi finala ubraniti naslov
Eden najbolj prepoznavnih nogometašev zadnjih 20 let se bo z "galaktiki" iz mesta angelov sodeloval v svojem še zadnjem finalu prvenstva MLS. Prvega decembra se bosta za naslov najboljšega moštva v ponovitvi lanskega finala pomerili moštvi Los Angeles Galaxy in Houston Dynamo. V lanskem finalu je Los Angeles premagal Houston z 1.0, ko je ravno Beckham podal Landonu Donovanu za šampionski gol.