Roman Bezjak je za reprezentanco do zdaj odigral 15 tekem in dosegel en zadetek. Foto: Reuters
Roman Bezjak je za reprezentanco do zdaj odigral 15 tekem in dosegel en zadetek. Foto: Reuters
Kevin Kampl in Robert Berić
Kevin Kampl (levo) in Robert Berić (desno, v sredini Rene Krhin) ne bosta mogla pomagati Slovencem na obračunu z Maltežani. Oba sta manjkala tudi v prejšnji akciji, ko je Slovenija premagala Slovaško in remizirala z Anglijo. Foto: www.alesfevzer.com

27-letni Korošec je namreč naslednji, ki se je pojavil na seznamu poškodovanih reprezentantov. Kot je novinarju TV Slovenija Urbanu Laurenčiču povedal selektor Srečko Katanec, je zdravniški pregled pokazal, da ima napadalec Darmstadta počeno kost v prstu. Bolečine v stopalu je začutil na tekmi nemškega prvenstva prejšnjo soboto proti Leipzigu (0:2), ko je odšel z igrišča v 79. minuti.
Katanec je zaradi tega v izbrano vrsto naknadno vpoklical vezista Maribora Aleksa Pihlerja in prvič napadalca Basla Andraža Šporarja.
Kampl nosi poseben čevelj
Kampl, član Bayerja, je v sredo dosegel zmagoviti gol (1:0) proti Tottenhamu v Ligi prvakov, a si je v 85. minuti poškodoval gleženj, zaradi česar bo moral nekaj časa počivati. Kampl sicer ni tako hudo poškodovan, kot je sprva kazalo. Pregled z magnetno resonanco je pokazal, da ima na desnem nartu udarnino.

"Zelo sem se bal, da imam zlomljeno stopalo. Občutek je bil zelo slab. Bolečine so bile veliko močnejše, kot ob moji poškodbi spomladi, ko sem imel zlomljeno mečnico. Trenutno ne morem igrati," je za Bild pojasnil Kampl. Na pregled v bolnišnico je v noči na četrtek odšel takoj po pristanku v Kölnu. Hodi z berglami in bo moral nekaj dni nositi tudi poseben čevelj. Za zdaj še ni znano, ali se bo v ponedeljek na Brdu pri Kranju vseeno pridružil reprezentanci, potem ko je prejšnji mesec udeležbo odpovedal zaradi utrujenosti.

Berić si je poškodoval stegensko mišico
Berić je bil prav tako mož odločitve, in sicer je v Evropski ligi zabil zmagoviti gol za zmago St. Etienna nad Gabalo (2:1), pri čemer pa si je poškodoval stegensko mišico in moral v 62. minuti z zelenice. Počival naj bi od tri do štiri tedne.

Selektor Katanec je imel že pred tem nekaj težav, saj je poškodovan tudi Bojan Jokić, zaradi kazni pa ne bo igral Aljaž Struna, medtem ko bosta Rene Krhin in Boštjan Cesar nared.

Slovenija se bo z Malto pomerila 11. novembra, tri dni pozneje (14.) pa jo čaka še prijateljska tekma s Poljsko.

KVALIFIKACIJE ZA SP 2018

SKUPINA F

Petek, 11. novembra, ob 20.45:
MALTA - SLOVENIJA

SLOVAŠKA - LITVA

ANGLIJA - ŠKOTSKA

Lestvica:                           
ANGLIJA             3  2 1 0  3:0  7
LITVA               3  1 2 0  5:3  5
SLOVENIJA           3  1 2 0  3:2  5
ŠKOTSKA             3  1 1 1  6:5  4
SLOVAŠKA            3  1 0 2  3:2  3
MALTA               3  0 0 3  1:9  0