Srečko Katanec je po uspešnem oktobru spet pridobil zaupanje slovenske javnosti. Foto: Reuters
Srečko Katanec je po uspešnem oktobru spet pridobil zaupanje slovenske javnosti. Foto: Reuters
Kevin Kampl
Kevin Kampl je pred dvema tednoma v intervjuju za EkipoSN priznal, da s Katancem "že kar nekaj časa nista na skupni valovni dolžini, imata pri določenih stvareh različne poglede in njuna komunikacija iz več razlogov škripa". Foto: www.alesfevzer.com
Katanec v zadnjih tednih s Kamplom ni bil v stiku
Novinarska konferenca Katanca pred Malto, Poljsko

zadnjo letošnjo akcijo, uvrstil tudi Kevina Kampla.
Vezist Bayerja je oktobra zaradi utrujenosti tik pred zborom po SMS-u zavrnil vabilo, a je kljub temu znova na seznamu. Katanec je sicer že po tekmi proti Angliji 11. oktobra poudaril, da je "Kampl del slovenske reprezentance in bo to seveda ostal". Zdaj je žogica na strani nogometaša, pogovor s selektorjem in soigralci bo nujen za pomiritev nekaterih napetosti.
Novinca v izbrani vrsti, ki se bo v nacionalnem nogometnem centru na Brdu pri Kranju zbrala v ponedeljek, sta branilca Antonio Delamea Mlinar (Olimpija) in Gregor Sikošek (Luka Koper).

Stvari bo reševal tam, kjer je treba
"O Kevinu bom govoril, ko ga bom videl in se pogovoril z njim. In bom takrat komentiral. Na seznamu je. Ve se, kakšna je dolžnost vsakega reprezentanta. Tudi če je poškodovan, mora priti v reprezentanco, da ga pregleda naš zdravnik. Z njim v zadnjih tednih nisem komuniciral. Na včerajšnji tekmi proti Tottenhamu sem videl veliko stvari. Veseli me, da je po dolgem času - vsaj meni - bil videti v nogah močen, šprintal je. Zaradi zadetka ima samozavest najbrž na zelo visoki ravni. Stvari z njim bom reševal tam, kjer je treba, ne za vas medije,"
je na novinarski konferenci povedal Katanec.
Jasno je, da na novembrskih tekmah ne bo mogel pomagati Bojan Jokić, ki si je prejšnji mesec proti Angliji zlomil prst na nogi. "Prišel bo na zbor, a ne bo konkuriral za nastop. Kar se tiče preostalih poškodovanih, pa je tako: s Cesarjem sem se slišal včeraj in je v redu. Krhin je tudi v redu, ni pa nič igral. Glede včerajšnje poškodbe Kampla na Wembleyju še nisem seznanjen, za kakšno težavo gre," je dodal selektor.
Bal se je, da ima zlomljeno stopalo
Popoldne so iz Bayerja sporočili, da Kampl ni huje poškodovan. Pregled z magnetno resonanco je pokazal, da ima na desni nogi udarnino, zaradi česar bo najbrž izpustil sobotno domačo tekmo proti Darmstadtu, so zapisali na spletni strani kluba. Za zdaj še ni znano, ali se bo v ponedeljek lahko pridružil reprezentanci. Vsekakor pa je težko verjeti, da bo pomagal izbrani vrsti na Malti.

"Zelo sem se bal, da imam zlomljeno stopalo. Občutek je bil zelo slab. Bolečine so bile veliko močnejše, kot ob moji poškodbi spomladi, ko sem imel zlomljeno mečnico. Trenutno ne morem igrati,"
je za Bild povedal Kampl. Na pregled v bolnišnico je odšel takoj po nočnem pristanku v Kölnu. Hodi z berglami in bo moral nekaj dni nositi tudi poseben čevelj.

V videonovici na desni strani si lahko ogledate celotno novinarsko konferenco!


Po uspešnem oktobrskem ciklusu čaka slovenske nogometaše prihodnji petek, 11. novembra, v kvalifikacijah za SP 2018 gostovanje na Malti. Vse razen treh točk pri reprezentanci, ki je na treh tekmah doživela prav toliko porazov, bi bil neuspeh in velik udarec v boju za uvrstitev v Rusijo. Tri dni pozneje se bodo Slovenci na prijateljski tekmi v Vroclavu pomerili s Poljaki.
V primerjavi z oktobrskim seznamom tokrat med Katančevimi izbranci ni Aljaža Strune, ki na Malti zaradi kartonov nima pravice nastopa. Aleks Pihler je poškodovan.
Hrvaška in Italija Malto premagali le z 1:0
"Imamo poškodbe, kazni, nekateri mladi v klubih ne igrajo. Tako ne bom več klical Luke Krajnca, saj ne igra. Ne morem klicati nekoga, ki ne igra. Priložnosti bodo dobivali tisti, ki igrajo v klubih. Sam bom pa ocenil, ali lahko začnejo tekme," je odločitev za dva novinca pokomentiral Katanec.
O Maltežanih je dejal: "Že ko je bil opravljen žreb, sem opozarjal na Malto. Čaka nas težka tekma, težek tekmec. Naj nas ne zavaja zmaga Škotske nad njimi s 5:1, saj so Škoti prvi gol dali slučajno, dobili so izmišljeno 11-metrovko, pri čemer so sodniki izključili še enega malteškega igralca ... Čaka nas ekipa, ki bo igrala bolj ali manj obrambno, ima pa kakovost za prehod v napad, dobre igralce v transformaciji, tako da se lahko opečeš. Treba bo biti potrpežljiv. V prejšnjih kvalifikacijah sta Hrvaška in Italija na Malti zmagali le z 1:0, Italija pa s tem izidom tudi doma."
Katanec je dobil tudi vprašanje, ali ima favorita v boju za predsednika Nogometne zveze Slovenije. "Nimam favorita, ne zanima me, kdo bo predsednik," je bil kratek. Volitve bodo decembra.

SEZNAM KATANCA ZA TEKMI PROTI MALTI IN POLJSKI

Vratarji (3):
Belec Vid, Carpi (ITA II)
Oblak Jan, Atletico Madrid (ŠPA)
Koprivec Jan, Anorthosis Famagusta (CIP)

Branilci (9):
Cesar Boštjan, Chievo (ITA)
Delamea Mlinar Antonio, Olimpija (SLO)
Jokić Bojan, Villarreal (ŠPA)
Jović Boban, Wisla Krakov (POL)
Mevlja Miha, Rostov (RUS)
Samardžić Miral, Henan Jianye (KIT)
Sikošek Gregor, Luka Koper (SLO)
Skubic Nejc, Konyaspor (TUR)
Trajkovski Dejan, Twente (NIZ)

Vezisti (10):
Birsa Valter, Chievo (ITA)
Črnic Matic, Rijeka (HRV)
Iličić Josip, Fiorentina (ITA)
Kampl Kevin, Bayer Leverkusen (NEM)
Krhin Rene, Granada (ŠPA)
Kronaveter Rok, Olimpija (SLO)
Kurtić Jasmin, Atalanta (ITA)
Omladič Nik, Eintracht Braunschweig (NEM II)
Verbič Benjamin, Köbenhavn (DAN)
Zajc Miha, Olimpija (SLO)

Napadalci (3):
Berić Robert, St. Etienne (FRA)
Bezjak Roman, Darmstadt (NEM)
Novaković Milivoje
, Maribor (SLO)



SKUPINA F


Petek, 11. novembra, ob 20.45:

MALTA - SLOVENIJA
SLOVAŠKA - LITVA
ANGLIJA - ŠKOTSKA

Lestvica:
ANGLIJA             3  2 1 0  3:0  7
LITVA               3  1 2 0  5:3  5
SLOVENIJA           3  1 2 0  3:2  5
ŠKOTSKA             3  1 1 1  6:5  4
SLOVAŠKA            3  1 0 2  3:2  3
MALTA               3  0 0 3  1:9  0

Katanec v zadnjih tednih s Kamplom ni bil v stiku
Novinarska konferenca Katanca pred Malto, Poljsko