Lukas Podolski naj bi bil tudi tarča Reala, na koncu pa je pristal pri Kölnu. Foto: EPA
Lukas Podolski naj bi bil tudi tarča Reala, na koncu pa je pristal pri Kölnu. Foto: EPA
Willy Sagnol
Willy Sagnol je bil dolga leta nepogrešljivi člen obrambe Bayerna. Leta 2001 se je veselil tudi zmage v Ligi prvakov. Foto: EPA

"Dogovorili smo se. Od 1. julija naprej sem član Kölna. Vesel sem, da je špekulacij o mojem nadaljevanju kariere konec," je novico na svoji spletni strani objavil 23-letni nemški reprezentant (31 golov na 60 tekmah), ki je bil v Bayernu v senci Luce Tonija in Miroslava Kloseja.

Odškodnina naj bi bila 10 milijonov evrov
Podrobnosti prestopa niso znane, po poročanju nekaterih nemških medijev pa naj bi Köln za Podolskega odštel 10 milijonov evrov. Približno toliko je Bayern plačal Kölnu leta 2006, ko je "Poldi" z velikim pompom prišel na Bavarsko.

Prihod Olića in Donovana še poslabšal položaj
Poljak z nemškim državljanstvom, ki je v Kölnu med letoma 2003 in 2006 dosegel 46 zadetkov na 81 tekmah, se v Münchnu ni znašel. Za najuspešnejše nemško moštvo je zabil le 12 golov na 58 tekmah. Eden ključnih mož nemške reprezentance na mundialu leta 2006 je v Bayernu padel tudi v nemilost trenerja Jürgena Klinsmanna, ki mu je na svetovnem prvenstvu tako zaupal. Njegov položaj bi se najbrž še poslabšal, saj se je Bayern v zimskem prestopnem obdobju okrepil z Ivico Olićem (prihaja poleti) in Landonom Donovanom.

Podolski, podpisal je štiriletno pogodbo, bo v napadu igral skupaj s slovenskim reprezentantom Milivojem Novakovićem, ki je bil v jesenskem delu z desetimi zadetki prvi strelec Kölna.

Bo moral Sagnol končati kariero?
Menedžer Bayerna Uli Hoeness je potrdil, da se bo Willy Sagnol prisiljen upokojiti zaradi poškodbe, zaradi katere v tej sezoni še ni zaigral. 31-letni desni branilec je imel v zadnjem času veliko težav z zdravjem. Zaradi operacije kolena in težav s hrbtom je francoski reprezentant izpustil večji del minule sezone, nato pa je še poleti po poškodbi sledila operacija poškodovane Ahilove tetive ter večmesečno okrevanje, ki ga je spremljala odsotnost z nogometnih igrišč. "Prepričan sem, da bo prenehal igrati," je dejal Hoeness ter v isti sapi napovedal, da se bo o nogometaševi prihodnosti z njim pogovoril še ta teden.

Stevanovič se seli na Nizozemsko
Občasni slovenski nogometni reprezentant Dalibor Stevanović bo kariero nadaljeval pri nizozemskem prvoligašu Vitesseju iz Arnhema. Nazadnje je igral v Izraelu. Nase je opozoril konec leta 2005, ko je iz Domžal prestopil k Real Sociedadu.

R. K.