Kaka je preigral tri branilce Egipta in Brazilce povedel v vodstvo z 1:0. Na koncu je brazilski vezist zadel še z bele točke in favoriziranim Brazilcem prinesel tri točke. Foto: EPA
Kaka je preigral tri branilce Egipta in Brazilce povedel v vodstvo z 1:0. Na koncu je brazilski vezist zadel še z bele točke in favoriziranim Brazilcem prinesel tri točke. Foto: EPA
Mohamed Zidan
Mohamed Zidan je, tako kot Kaka, zadel dvakrat. Foto: Reuters
Brazilski navijač si je tekmo ogledal s posebnimi očali. Foto: Reuters
Brazilci so se rešili v zadnji minuti

Ob izteku rednega dela je Ahmed Al-Muhammadi v kazenskem prostoru igral z roko in dobil rdeči karton. Kaka je z bele točke natančno meril in branilci naslova so kljub slabostim v obrambi le prišli do pričakovane zmage.

V 5. minuti je zadel Kaka, ki je v kazenskem prostoru osmešil egipčansko obrambo in zanesljivo zadel. Že tri minute kasneje je Egipt izenačil po lepi akciji. Podajo z desne je z glavo v izenačenje spremenil Mohamed Zidan. V enajsti minuti smo videli že tretji zadetek, spet v mreži Egipta. Podal je Elano, z glavo je bil natančen Luis Fabiano. Na 3:1 je v 37. minuti povišal branilec Rome Juan, ki je po podaji s kota skočil najvišje.

V drugem polčasu Egipt boljši
Ko je kazalo, da bodo Brazilci zlahka nadzirali potek srečanja, so "faraoni" po prihodu Ahmeda Eida v igro zaigrali kot prerojeni in v le eni minuti izenačili. V 54. minuti je Mohamed Shawky kronal lepo akcijo, nato je Mohamed Aboutrika našel Zidana, član Borussie iz Dortmunda pa je zanesljivo premagal Julia Cesarja.

Brazilija je šele ob koncu tekme spet povedla. Ker je Ahmed Al-Muhammadi na golovi črti igral z roko, je upravičeno dobil rdeči karton, Kaka pa priložnost, da z bele točke odloči tekmo. El Hadary se je vrgel v pravo stran, vendar je bil strel novega člana madridskega Reala dovolj močan in natančen, da je šla žoga v mrežo.

V peti minuti sodnikovega podaljška je imel zadnjo priložnost za izenačenje Ahmed Eid. Njegov strel je Cesar s precej težavami ukrotil.

Časovna ekipa "zdelala" Brazilce
"V prvem polčasu smo igrali zelo dobro, potem pa smo bili preveč utrujeni. Razlog za tako predstavo je tudi časovna razlika, saj so nekateri igralci prileteli šele v nedeljo, spali so le štiri ure. Pomembno je, da smo osvojili vse tri točke, že na naslednji tekmi proti ZDA bomo igrali precej bolje," je povedal Kaka.

Vse tekme si lahko v živo ogledate na TV SLO 2 in na MMC-jevem kanalu (samo za slovenske IP-je).

Skupina B:
BRAZILIJA - EGIPT 4:3 (3:1)
Kaka 5., 90./11-m, Luis Fabiano 11., Juan 37. ; Zidan 9., 55., Shawky 54.
RK: Al-Muhammadi 89./Egipt

Brazilija: Julio Cesar, Daniel Alves, Juan, Lucio, Kleber (83./Andre Santos), Gilberto Silva, Elano (63./Ramires), Felipe Melo, Kaka, Robinho (63./Pato), Luis Fabiano.

Egipt: Al Hadary, Fathy, Hassan (51./Ahmed Eid), Hosny (75./Al-Muhammadi), Moawad, Mohamed Shawky, Said Zakaria, Said Ahmed, Wael Gomaa, Aboutreika, Zidan.

Danes ob 20.30:
ZDA - ITALIJA

T. O.

Brazilci so se rešili v zadnji minuti