Brazilce je v 9. minuti v vodstvo popeljal Neymar, zmago je minuto pred iztekom sodnikovega podaljška v drugem polčasu potrdil rezervist Jo. Foto: Reuters
Brazilce je v 9. minuti v vodstvo popeljal Neymar, zmago je minuto pred iztekom sodnikovega podaljška v drugem polčasu potrdil rezervist Jo. Foto: Reuters
Neymar
Neymar je v 9. minuti dosegel drugi zadetek v letošnjem Pokalu konfederacij. Prvega proti Japonski je dosegel z desnico, tokrat je žogo v mrežo poslal z levico. Foto: Reuters
Jose Corona
Jose Corona je v 14. minuti takole ubranil zviti poskus Danija Alvesa. Foto: Reuters

Že v uvodnih minutah tekme je še drugi zadetek v Pokalu konfederacij dosegel Neymar, tokrat je žogo v mrežo poslal z levico. Mehičani so si večji del tekme prizadevali izid poravnati, a je njihove upe dokončno v tretji minuti sodnikovega dodatka drugega polčasa pokopal Jo.

10 tisoč protestnikov v Fortalezi
Pred tekmo v Fortalezi se je pred stadionom zbralo 10 tisoč protestnikov, med njimi tudi pripadniki skupine, ki se sprašuje, čemu Brazilija potrebuje milijarde vredne športne objekte, namesto da bi sredstva namenila za hrano, izobraževanje in izboljšanje infrastrukture. Policija je protestnikom preprečila vstop na varovano območje okrog stadiona Castelao Arena. Po poročanju nekaterih medijev je policija v boju z demonstranti uporabila tudi solzivec in gumijaste naboje, obenem pa nekaj fotografom, ki so sicer akreditirani za nogometno tekmovanje, z naperjenim orožjem preprečila, da bi poslikali dogajanje pred stadionom. Po nekaterih podatkih naj bi se policija v zadnjem času okrepila še z 1.800 možmi.


V 3. krogu se bo Brazilija udarila z Italijo, Mehičani pa bodo prve točke iskali na tekmi z Japonsko.

Neymar tokrat zadel z levico
Brazilci so bili v prvem delu prvega polčasa izrazito boljši. Z nasprotnikom so se poigravali kot mačka z mišjo, zlahka so prihajali do strelov, ki so mehiški obrambi povzročali obilo preglavic. V 9. minuti je na stadionu Castelao završalo ob zadetku Neymarja, ki je izkoristil slabše izbijanje mehiške obrambe po predložku Danija Alvesa in z volejem hladnokrvno premagal nemočnega Joseja Corono. Pet minut zatem se je moral mehiški čuvaj mreže izkazati ob zvitem poskusu Alvesa, ki je z lobom nevarno zapretil z roba kazenskega prostora.

Sredi polčasa je bila igra ob poškodbi Davida Luiza za kratek čas prekinjena, nato pa so zavladali Mehičani, ki so bili več pri žogi in dokazali, da se lahko enakovredno kosajo s petkratnimi svetovnimi prvaki. Tik pred odmorom je najlepšo priložnost za Mehičane zapravil Giovani dos Santos, ki je s prostega strela žogo poslal čez gol.

Jo potrdil zmago Brazilije
V nadaljevanju so Mehičani večkrat zapretili, a si kakšne večje priložnosti niso ustvarili. Še najnevarneje pred Cesarjevimi vrati je bilo po uri igre, ko je po predložku z leve strani iz neposredne bližine zapretil Andres Guardado, vendar je še v zadnjem trenutku nogo podstavil Luiz. V 65. minuti je Corono ob bližnji vratnici želel presenetiti Neymar, a je vratar, ki si kruh služi pri Cruz Azulu, žogo odbil v kot. Brazilci, ki so sicer mehiško mrežo zatresli že trikrat (sodniška trojka je dva zadetka razveljavila zaradi prepovedanega položaja), so v 93. minuti vendarle podvojili vodstvo. Po levi strani je sijajno v kazenski prostor prodrl Neymar in s paralelno podajo našel prostega rezervista Joja, ki je brez težav žogo poslal pod prečko za končnih 2:0.

Pokal Konfederacij, skupina A, 2. krog:
BRAZILIJA - MEHIKA 2:0 (1:0)
Neymar 9., Jo 93.

Brazilija: Julio Cesar, Dani Alves, Thiago Silva, David Luiz, Marcelo, Oscar (62./Hernanes), Luiz Gustavo, Paulinho, Fred (82./Jo), Neymar, Hulk (78./Lucas Moura).


Mehika:
Corona, Rodriguez, Salcido, Moreno, Torres (70./Barrera), Mier, Flores (58./Herrera), Torrado (88./R. Jimenez), Guardado, Giovani, Hernandez.

Sodnik: Howard Webb


Četrtek ob 0.00:
ITALIJA - JAPONSKA

Lestvica:
BRAZILIJA 2 2 0 0 5:0 6 ITALIJA 1 1 0 0 2:1 3 MEHIKA 2 0 0 2 1:4 0 JAPONSKA 1 0 0 1 0:3 0