Ena najboljših slovenskih igralk Mateja Zver (v sredini) je v 53. minuti znižala na 1:2. Foto: Aleš Fevžer
Ena najboljših slovenskih igralk Mateja Zver (v sredini) je v 53. minuti znižala na 1:2. Foto: Aleš Fevžer
Dober odpor, a poraz Prekmurk

Italijanske podprvakinje, ki imajo v svojih vitrinah sedem naslovov državnih prvakinj, v Ligi prvakinj pa so se trikrat prebile do četrtfinala, so odlično začele. Po pol ure igre so vodile z 2:0. V 15. minuti je z lobom s 30 metrov zadela Paula Serrano, na 0:2 pa je povišala Romina Pinna v 30. minuti po napaki domače obrambe in vratarke Sare Nemet.

Slovenske prvakinje, ki so brez prave konkurence v prvi slovenski ženski ligi (pet zmag z razliko v golih 93:3!), so drugi polčas začele sanjsko. Mateja Zver je s silovitim strelom z 20 metrov v 53. minuti znižala zaostanek, le dve minuti zatem pa je Manja Rogan izenačila na 2:2 z neposrednim udarcem iz kota.

Italijanke so si nato v 69. minuti priigrale novo vodstvo, potem ko je Joana Flaviano zadela z glavo, vodstvo so brez težav zadržale, zmago pa je v dve minuti pred koncem potrdila rezervistka Veronica Maglia.

Povratna tekma bo na Sardiniji 15. oktobra.

Liga prvakinj, 1/16-finala, prva tekma, Lendava:
TELEING POMURJE - TORRES (ITA) 2:4 (0:2)
1.300; Zver 53., Rogan 55.; Serrano 15., Pinna 30., Flaviano 69., Maglia 88.

Teleing Pomurje: Nemet, Bojčić, Nikl, Stipančević, Kolbl, Rogan, Rozmarič (74./Zelko), Tibaut, Zver, Conjar (76./Prša), Vrabel (91./Jelen).

Torres: Fazio, Bartoli, Tona, Piacezzi, Motta, Serrano, Galli, Flaviano, Pinna (81./Maglia), Domenichetti, Marchese (93./Carla).

Povratna tekma bo 15. oktobra.

Dober odpor, a poraz Prekmurk