Josip Iličić ostaja v Italiji, a se iz Toskane seli v Lombardijo. Foto: EPA
Josip Iličić ostaja v Italiji, a se iz Toskane seli v Lombardijo. Foto: EPA

Vsaj deset klubov se je v zadnjem letu povezovalo z Iličićem v povezavi s prestopom iz Fiorentine in slovenski nogometaš zdaj res odhaja iz Firenc.

Kot poroča italijanski Sky Sport, je Iličić zadnji trenutek zavrnil Sampdorio. V Bergamu bo znova soigralec reprezentančnega kolega Jasmina Kurtića, s katerim sta skupaj že nosila dresa Palerma in v sezoni 2014/15 Fiorentine. Kot piše Gazzetta, je Kurtić tudi eden izmed razlogov, da se je Iličić odločil za Atalanto.

29-letni vezist je bil pred podpisom s Sampdorio, ki bi zanj Fiorentini plačala 4,5 milijona evrov odškodnine. Kluba sta bila že dogovorjena za prestop, zato so tudi pri Sampdorii besni zaradi razpleta in se počutijo izigrane. V Genovi so slovenskega reprezentanta pričakovali na zdravniškem pregledu. Oba kluba sta mu ponudila triletni pogodbi, a je Atalantina, s katero bo podpisal za tri sezone z možnostjo podaljšanja še za eno, bogatejša. Fiorentina bo prejela 5,5 milijona evrov odškodnine.

Iličić je v Fiorentino prišel leta 2013 iz Palerma za odškodnino okoli devet milijonov evrov. Pred tem je igral za Interblock in Maribor. V štirih sezonah v Firencah je najbolj navdušil predlani, ko je na 30 tekmah v Serie A dal 13 golov. V prejšnji sezoni je na 30 dvobojih italijanskega prvenstva dosegel pet golov.