Arjen Robben odhaja iz Reala. Foto: EPA
Arjen Robben odhaja iz Reala. Foto: EPA

Hitri krilni nogometaš je na Santiago Bernabeu prišel leta 2007 iz Chelseaja, ko je zanj takratni predsednik Ramon Calderon odštel 36 milijonov evrov. Pri 25 letih Nizozemec Španijo zapušča z ligaškim naslovom v žepu in vtisom, da bi brez nenehnih težav s poškodbami lahko naredil še kaj več.

Nakup nizozemskega reprezentanta je odgovor vodstva Bayerna na najslabši začetek kluba v Bundesligi v zadnjih 43 letih. V Münchnu je še posebej zavrelo po sobotni osramotitvi v Mainzu (1:2) in pred derbijem proti prvakom iz Wolfsburga. Takrat bo Robben, ki bi moral svojemu rojaku na klopi Louisu van Gaalu predstavljati dodano vrednost, po besedah Bayernovega menedžerja Ulija Hönessa morda že debitiral.

"Nisem razmišljal o odhodu, a Real me je želel prodati. V tem trenutku moram misliti nase in vodstvo Bayerna mi je jasno nakazalo, da sem pri njih več kot dobrodošel. To je najboljša rešitev zame," je dejal Robben. Njegov prihod bi lahko olajšal selitev Francka Riberyja v nasprotno smer, vendar njegov položaj ostaja za zdaj nespremenjen. Letos Allianz Arene najbrž ne bo zapustil.