Komaj 19-letni Boban Jović je dosegel najpomembnejši zadetek v karieri. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Komaj 19-letni Boban Jović je dosegel najpomembnejši zadetek v karieri. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Etien Velikonja
Etien Velikonja je bil znova med najboljšimi na zelenici. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Davor Škerjanc
Davor Škerjanc je potrdil odlično strelsko formo in dosegel 8. prvenstveni gol. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Robert Berić
Robert Berić je najbrž že mislil, da je odločil tekmo. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Dušan Kosič
Dušan Kosič in Darko Milanič sta si po koncu srečanja takole segla v roke. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Pogovor z Dušanom Kosičem in Darkom Milaničem
V Kopru brez zmagovalca
Jović Olimpiji priboril točko
Zadetka Roberta Berića in Bobana Jovića
Zadetka Davorja Škerjanca in Etiena Velikonje

Olimpija je odlično začela srečanje, saj je v 5. minuti po akciji Dareta Vršiča Zoran Zeljković z desne strani poslal predložek na desno stran kazenskega prostora, kjer je osamljeni Davor Škerjanc z volejem s "prve" žogo poslal za hrbet Mateja Radana. Dobremu začetku gostov je hitro sledil šok, saj je moral že v 17. minuti kapetan David Kašnik zaradi dveh rumenih kartonov v slačilnico. Kašnik je najprej podrl Gorana Cvijanovića, nato pa kot zadnji branilec še Etiena Velikonjo. Sodnik Damir Skomina je bil neusmiljen, tako da je Korošcu pokazal rdeči karton.

V videonovicah desno si oglejte vse štiri zadetke, poročilo o tekmi in pogovor z obema trenerjema po tekmi.

Velikonja prehitel piščalko Skomine
Kljub igralcu več vijoličasti v nadaljevanju niso prihajali do izrazitih priložnosti. V 36. minuti je Mitja Viler le poslal predložek pred Olimpijina vrata, a je Velikonja slabo zadel žogo. Ko je že kazalo, da bodo gostje na odmor odšli s prednostjo, je v sodnikovem podaljšku Marcos Tavares v ogenj poslal Dejana Mezgo, ki je z desne strani ustrelil, Damir Botonjić je žogo odbil, a le do Velikonje, ki jo je poslal v prazno mrežo. Ljubljančani so menili, da je v tej akciji Tavares s komolcem napravil prekršek nad Daliborjem Radujkom, vendar Skomina tega očitno ni videl.

Roka Radujka nekaznovana
Po odmoru je Maribor pritisnil, v eni izmed akcij je Radujko po strelu Velikonje z roko izbil žogo v kot in s tem preprečil zadetek, a sodnik Skomina ni dosodil ničesar. Mezga je v 58. minuti silovito sprožil z roba kazenskega prostora, vendar se je Botonjić s sijajno parado izkazal. Deset minut pozneje je Robert Berić z diagonalnim strelom po tleh za las zgrešil vrata.

Tudi Potokar moral predčasno z igrišča
V 77. minuti je Skomina po zračnem dvoboju Nejca Potokarja in Škerjanca prvemu pokazal rdeči karton, saj naj bi mariborski branilec s komolcem udaril ljubljanskega napadalca. S počasnega posnetka ni bilo mogoče oceniti, da je šlo za tako hud prekršek. Kakor koli, moči so bile tako izenačene.

Vijoličasti so se prehitro veselili
Maribor je bil v 85. minuti blizu drugemu zadetku, vendar je strel Tavaresa ustavila vratnica. Dve minuti pozneje se je gostujoča mreža le zatresla. Tavares je ob statični gostujoči obrambi na desni strani prodrl v kazenski prostor, nato podal na daljšo vratnico, kjer je Berić brez težav žogo poslal v mrežo. Vijoličasti so se začeli veseliti, ne samo gola, ampak tudi zmage, kar se jim je maščevalo. V 90. minuti je namreč Jović med tremi vijoličastimi branilci poslal žogo pod prečko, potem ko si je pred tem na izjemno majhnem prostoru izmenjal dvojno podajo z Adnanom Bešićem. Olimpija tako nadaljuje spomladanski niz neporaženosti, še vedno pa čaka na prvo zmago nad Mariborom, odkar se je v sezoni 2008/09 znova prebila v prvo ligo.

IZJAVI PO TEKMI

Darko Milanič, trener Maribora: "Za nami je dobra tekma, kjer je NK Maribor pokazal dva obraza, v prvem prestrašenega, v drugem izredno dobrega. Imeli smo veliko priložnosti, vršili velik pritisk na vrata nasprotnika, igrali smo za uživati. Žal nam ni uspelo zadeti že prej, ko smo imeli zmago v svojih rokah. Trenutek na koncu tekme je pokvaril celoten vtis."

Dušan Kosič, trener Olimpije: "Po moji oceni je bila to zelo zanimiva tekma, z nekaj preobrati na koncu. V Ljudski vrt smo prišli igrat, v prvem polčasu nam je to nekako uspevalo, dosegli smo hiter gol, pozneje s kartonom pa je naša igra zvodenela, saj smo se morali koncentrati na branjenje. V zadnji minuti smo se srečno izvlekli. Zadovoljen sem z vsem, posebej z vzdušjem in fanti, njihovim pristopom, gremo dalje."

Domžalčani vstali od mrtvih
Drugouvrščeni Domžalčani so bili proti Nafti na robu poraza, saj so do 93. minute zaostajali z 2:1, nato pa je Damir Pekić dosegel dva zadetka. Povratek domačih je pravzaprav omogočil gostujoči vratar Nemanja Jozić, ki je izpustil žogo, kar je Pekić kaznoval. Malo kasneje je Pekić z leve strani kazenskega prostora zadel nasprotni kot Naftinih vrat in Domžale so se veselile 17. prvenstvene zmage, po kateri pet krogov pred koncem za vijoličastimi zaostajajo 8 točk.

Korun izenačil v 94. minuti
Podobno dramatična tekma se je odigrala na Obali, kjer sta se Luka Koper in Rudar razšla brez zmagovalca (3:3). V 92. minuti je Davor Bubanja s svojim drugim zadetkom na tekmi popeljal domače v vodstvo, a je v 94. minuti Uroš Korun pospravil v mrežo odbitek, potem ko se je žoga po strelu Novakovića odbila od prečke.

Božičič mož odločitve
V obračunu z dna lestvice je Primorje z 1:0 ugnalo Triglav in ohranilo možnosti za obstanek v ligi. Odločitev je padla v 52. minuti, ko je Saša Božičič z desne strani z okoli 20 metrov izvajal prosti strel. Žoga je med letom oplazila enega od gostujočih igralcev, spremenila smer in končala za hrbtom Žana Pelka.

DRŽAVNO PRVENSTVO
PRVA LIGA SI, 31. krog

MARIBOR - OLIMPIJA 2:2 (1:1)
9.500; Velikonja 45., Berić 87.; Škerjanc 5., Jović 90.
RK: Potokar 77.; Kašnik 17.
Maribor: Radan, Viler, Potokar , Rajčević, Mejač , Gabriel (61./Berić), G. Cvijanović , Filipović , Mezga, Tavares, Velikonja (89./Vidović).

Olimpija: Botonjić, Salkić, Kašnik (17.), Božič, Jović , Radujko, Vršič , Lovrečič (85. Omladič), Zeljković (20. M. Cvijanović), Škerjanc, Šokota (75. Bešić).

Sodnik: Damir Skomina

DOMŽALE - NAFTA 3:2 (1:1)
400; Juninho 24., Pekić 93., 95.; Lesjak 38., 55./11-m

Domžale: Brljak, Topić (74./Apatič), Knezović , Elsner, Zec, Teinović, Drevenšek, Aziri (68./Kosmač), Juninho, Pekič, Zatkovič (60./Smukavec).
Nafta: Jozić, Idrizi, Lazić, Balažic, Levačič, Lesjak, Raduha (90./Vöröš), Pavel, Maruško, Ibraimi (87./Jovanović), Dvorančič (51./Prašnikar ).

LUKA KOPER - RUDAR 3:3 (0:2)
500; Bubanja 52., 92., Hasić 71./11-m, ; Kelenc 26., Bratanović 30., Korun 94.

Luka Koper: Hasić, Handanagić, Kovačević , Vasiljev , Struna (88./Bunderla ), Grižonič, Brulc , Hadžič, Džukić , Bubanja (90./Stančič), Marijanović (65./Timov).
Rudar Velenje: Savič, Mujaković, Novaković, Trifković (90./Roj), Rotman, Berko, Kelenc (63./Korun), Bratanović (56./Mešić), Tolimir , Jelečević, Dedić .

PRIMORJE
- TRIGLAV 1:0 (0:0)
150; Božičič 51.

Primorje: Božjak , Ostojić , Tanjić , Jukan (89./Kolman), Ihbeisheh (90./Marc), Sa. Živec (82./Vidmar), Čuturilo, Božičič, Dežmar, S. Živec, Marić.

Triglav: Pelko, Smolej , Burgar (85./Redžić), Brajić (78./Stanarević), Krcić , Dolžan, Jelar, Sever (58./Marijan), Najdenov, Stojnić, Ovčina.

CM CELJE - HIT GORICA 3:1 (2:1)
Bezjak 7., 23., Pavlovič 68./11-m; Plut 29.

Lestvica:                             
MARIBOR 31 19 9 3 59:22 66
DOMŽALE 31 17 7 7 47:29 58
LUKA KOPER 31 15 7 9 52:39 52
OLIMPIJA 31 13 10 8 49:34 49
RUDAR 31 11 8 12 54:47 41
HIT GORICA 31 11 7 13 37:49 40
CM CELJE 31 9 8 14 38:48 35
NAFTA 31 10 5 17 44:57 32
TRIGLAV 31 7 8 16 28:54 29
PRIMORJE 31 6 7 18 33:62 25

Pogovor z Dušanom Kosičem in Darkom Milaničem
V Kopru brez zmagovalca
Jović Olimpiji priboril točko
Zadetka Roberta Berića in Bobana Jovića
Zadetka Davorja Škerjanca in Etiena Velikonje