Oliver Bogatinov je športni direktor Maribora postal 27. marca. Foto: www.alesfevzer.com
Oliver Bogatinov je športni direktor Maribora postal 27. marca. Foto: www.alesfevzer.com

Športni direktor je zaradi zaostrenih zdravstvenih razmer edini stopil pred mikrofone. Kot so se izrazili v Ljudskem vrtu, so ekipo po dopoldanskem treningu premaknili v preventivno izolacijo.

Sorodna novica Skender vidi veliko prednost v psihološkem napredku

A pred derbijem jih morajo skrbeti tudi poškodbe, denimo zlomljen nos Nemanje Mitrovića, ki bo v prihodnje okoli mesec ali mesec in pol igral z zaščitno masko. "Dobil pa jo bo šele, ko mu bo uplahnila oteklina. Tako da mislim, da za derbi absolutno ne pride v poštev za kader," je dejal Bogatinov.

Medtem je petkov trening predčasno prekinil Rok Kronaveter, njegov nastop na derbiju je vprašljiv. "Vedno je hendikep, če za tako pomembno tekmo izgubiš najboljšega strelca ekipe," je komentiral naslednik Zlatka Zahoviča.

Širok igralski kader bo adut Maribora še naprej, pravi Bogatinov. "Sledimo miselnosti, da ni pomembno, kdo začne tekmo, ampak kdo jo konča. To prikazujemo na igrišču, to je tudi bila skupna značilnost vseh štirih tekem. Z menjavami smo prišli do preobratov in skrbeli za to, da je bil ritem igre vseh 90 minut na ustrezni ravni.”

Maribor na derbiju tudi brez Kronavetra?

Ko je prevzel funkcijo športnega direktorja, je Maribor za Olimpijo zaostajal sedem točk. Zdaj le še za eno. Imajo vijoličasti res avtocesto do naslova, kot je rekel Zahovič? Bogatinov je izjavo označil za provokativno in nespoštljivo do Olimpije in Milana Mandarića: "Odkar je v Sloveniji, je dvakrat osvojil prvenstvo in dvakrat pokal. V tem obdobju ima Olimpija celo več lovorik kot Maribor."

Nekdanji trener Aluminija vmes že kadruje za prihodnjo sezono. Novinca sta Ažbe Jug in Ilija Martinović, tretjo okrepitev naj bi objavili prihodnji teden.

Sorodna novica Policija pripravljena na morebiten prihod Green Dragonsov in Viol

Kdor je resno delal, je rezultatsko uspešen
Bogatinov je pred novinarji govoril prvič po nadaljevanju prvenstva: "Merila so tukaj vedno visoka, od prvega dne smo zavzeli takšno držo in delali v tej smeri. Gre za delo, ki zahteva 24-urno predanost. V času epidemije smo sprejemali različne odločitve, med drugim tudi o tem, da smo zadržali vse fante tukaj. Čeprav ni bilo skupinskih treningov, tujcem nismo dovolili, da gredo vmes domov. Premor je imel veliko vpliva na vse, kar se trenutno dogaja na igrišču. Ekipe, ki so resno zagrabile za delo, ne glede na razmere, s katerimi se je bilo treba soočati, so v teh štirih krogih na želeni ravni in tudi rezultatsko uspešne."

Zmaga prinaša dodatno točko
Maribor tradicionalno uspešno igra v Stožicah, kjer v prvenstvu ni izgubil že vse od 15. marca 2014. Konec septembra lani je slavil s 4:2, v pretekli sezoni je bilo 3:0 in 0:0.

"Dozdajšnji rezultati nedvomno pomenijo dodatno spodbudo. Če bomo zmagali, bomo imeli dodatno točko prednosti, če bi imeli ob koncu prvenstva enako število točk z Olimpijo. Cilji so bili vedno visoki: naslov prvaka in štirje krogi evropskih kvalifikacij," je sklenil Jeseničan iz Kopra.

Prenos derbija bo v nedeljo od 20.45 dalje na TV Slovenija 2 in MMC-ju, ob 19.55 pa se bo začel bogat studijski program.

Skender in Jakirović se strinjata, da derbi ne bo odločil prvaka