Lendavska Nafta je bila v zadnjih dveh sezonah že presenečenje jesenskega dela. Bodo Prekmurci preudarno delo nadgradili z vodstvom na lestvici po 4. krogu? Foto: Sandi Fišer
Lendavska Nafta je bila v zadnjih dveh sezonah že presenečenje jesenskega dela. Bodo Prekmurci preudarno delo nadgradili z vodstvom na lestvici po 4. krogu? Foto: Sandi Fišer
Milan Osterc in Miran Pavlin
38-letni Miran Pavlin je polomu Kopra v Zagrebu (1:5) napovedal konec kariere, zdaj pa si je premislil in bo še naprej nadaljeval s konceptom direktor/igralec, s katerim je lani popeljal Koper do prvega naslova slovenskega prvaka. Foto: MMC RTV SLO/Ervin Čurlič
Rudar Velenje
Na 36 medsebojnih tekmah imata Rudar in Koper povsem enak izkupiček - 13 zmag, 10 remijev in 13 porazov. Dejstvo je tudi, da so "kanarčki" Ob jezeru slavili le enkrat, a to prav na zadnjem srečanju 24. aprila, ko je bilo 0:2 za nove prvake. Foto: MMC RTV SLO
Etien Velikonja
Velikonja - Med tednom je veliko prahu dvignil intervju z Zahovičem, ki je napovedal, da se bo Velikonja kmalu preselil v Maribor. Iz Gorice so odgovorili, da je cena za napadalca visoka, in da s Štajerske še ni bilo ponudbe. Foto: MMC RTV SLO

Žreb za novo sezono je zagodel Olimpiji, ki si je želela prvi letošnji derbi odigrati na novih Stožicah. Z nekaj oklevanja je Združenje I. SNL pristalo na prestavitev tekme Olimpija - Maribor, a zdaj so novo prestavitev poskrbeli Štajerci.

Iz avgusta na oktober?
Trenutno vodilno moštvo I. SNL se je prebilo v "play-off" Evropske lige, zaradi česar 18. avgusta "vijoličasti" ne morejo gostovati v Ljubljani. Novi termin je 29. september, a če Mariboru uspe izločiti še Palermo in se uvrstiti v skupinski del Evropske lige, bo večni derbi odigran šele oktobra. 16. oktobra v 13. krogu je že na vrsti redno gostovanje "zeleno-belih" v Ljudskem vrtu.

Ne pozabite oddati napovedi za Nostradamusa, kjer še vedno lahko začnete napovedovati izide Prve lige si!

Četverica kaznovanih
V 4. krogu ne bo smela igrati četverica nogometašev. Precej rdečih kartonov so videli pri Luki Kopru, kjer bodo obsedeli na tribuni Enej Jelenič, Kristijan Polovanec in Ivan Sesar. Zaradi izključitve je ob nastop tudi igralec Triglava Jalen Pokorn.

Prva liga si, 4. krog

Sobota ob 17.00:
NAFTA (3.) - DOMŽALE (2.)
Glede na položaj na lestvici je to obračun kroga, ki bo dal novega vodilnega. Domžalam je po odličnem štartu ob "gostovanju" na domačem igrišču spodrsnilo proti zadnjemu Primorju (0:0), zdaj pa odhajajo k Nafti, ki bo na 23. medsebojnem srečanju lovila šele tretjo zmago. A "ravbarji" so v Lendavi nazadnje zmagali pred tremi leti, od takrat so Prekmurci dvakrat zmagali in trikrat remizirali.

Sobota ob 18.00 (TVS 2 in MMC):
RUDAR (7.) - LUKA KOPER (4.)
Obe moštvi imata po štiri točke, Rudar pa je po celjski blamaži (1:5) ostal še brez Roka Kronavetra (Energie Cottbus), a pri tem sklenil dober posel. Precej bolj burno je v Kopru - medsebojni besedni obračun Amirja Kariča in Ivana Sesarja na tekmi s Triglavom, ki se je končal z izključitvijo 21-letnega Hrvata, je pustil posledice.

V klub se je kot športni direktor in igralec vrnil Miran Pavlin, ki je hitro prijel metlo v roke. Kristijan Polovanec, Ivan Sesar, Saša Božičič in Dejan Kern so koprska preteklost! Napad je že okrepil lanskoletni prvi strelec lige Milan Osterc (Gorica), blizu vrnitve v matični klub je branilec Bekim Kapič, medtem ko Dare Vršič po ločitvi od Timisoare išče klub v tujini. Tekma? Obema kluboma bi se zmaga več kot prilegla.

Sobota ob 20.00:
HIT GORICA (6.) - CM CELJE (4.)
Še eno srečanje moštev s po štirimi točkami. Celjani so po lepih zmagah nad Valencio in Rudarjem med tednom doživeli hladen tuš - Nacional z Renejem Miheličem in Dejanom Školnikom je bil boljši s kar 1:5. Goričani so hoteli mariborske rane pozdraviti na obračunu z Ankaranom, a jim goli vnovič niso bili usojeni (0:0). V Ljudskem vrtu se je poškodoval Dalibor Stojanovič, ki bo zaradi poškodbe križnih vezi počival nekaj mesecev, poleg tega pa Zlatko Zahovič vneto snubi Etiena Velikonjo. Obračun "grofov" in "vrtnic" bo pokazal, kdo ima perspektivnejše mladce in moštvo za pod vrh.

Nedelja ob 17.00:
TRIGLAV (8.) - PRIMORJE (10.)
Dvoboj novincev v ligi, ki sta tudi prva kandidata za izpad, a ravno v zadnjem krogu so oboji pokazali, da bodo drago prodajali svojo kožo. Triglav je pri prvakih prišel do točke in je predvsem ob igrišču v boljšem stanju, medtem ko je Primorje prekaljeno moštvo, ki je v Domžalah bilo blizu zmage. Prva zmaga v sezoni bo nagrada in dobra spodbuda za nadaljevanje dolgega boja za obstanek.