Andraž Šporar je popeljal Olimpijo v vodstvo na gostovanju pri Domžalah, hkrati pa z osmim prvenstvenim golom sam prevzel vodstvo na lestvici strelcev. Foto: www.alesfevzer.com
Andraž Šporar je popeljal Olimpijo v vodstvo na gostovanju pri Domžalah, hkrati pa z osmim prvenstvenim golom sam prevzel vodstvo na lestvici strelcev. Foto: www.alesfevzer.com
Domžale - Olimpija
V prvem polčasu je bila boljša Olimpija, v drugem pa Domžale. V strelih je bilo 4:3 v okvir vrat in 6:5 mimo vrat za Domžale. Foto: www.alesfevzer.com
Športni park v Domžalah
Športni park ob Kamniški Bistrici je bil v svoji zgodovini razprodan samo enkrat - leta 2005 si je evropski dvoboj s Stuttgartom ogledalo 3.100 gledalcev, tokrat pa se je na derbiju Ljubljanske kotline zbralo 2.500 navijačev. Foto: www.alesfevzer.com
Pavol Bajza in Aleks Pihler (Zavrč)
21-letni Aleks Pihler je bil z dvema goloma v zadnje četrt ure tekme z Rudarjem mož odločitve - Zavrč je nazadnje izgubil sredi avgusta, od tedaj pa je sedemkrat zmagal (dvakrat v pokalu) in enkrat remiziral. Foto: www.alesfevzer.com
Olimpija z igralcem manj do točke v Domžalah

Z remijem je ohranjenih pet točk razlike, zdaj pa imata Gorica in Maribor v nedeljo priložnost, da zmanjšata zaostanek za vrhom slovenske nogometne lige.

Henty pripravil vodilni gol kapetana
Derbi 12. kroga Prve lige TS dolgo ni ponudil pravih priložnosti, jalova pobuda je bila na strani Domžalčanov, nato pa so Ljubljančani v 38. minuti izvedli hiter protinapad. Po levi strani je prodrl Ezekiel Henty, ki je s preigravanjem zlomil Gabra Dobrovoljca, poslal predložek pred vrata, kamor je vtekel Andraž Šporar in z glavo dosegel že osmi prvenstveni gol, s katerim je kapetan zeleno-belih prevzel vodstvo na lestvici strelcev.

Najresneje so Domžale zagrozile v sodnikovem podaljšku 1. polčasa, ko je na levi strani preigraval Matic Črnic in iz težkega položaja udaril neposredno proti vratom, kjer pa je bil zbran Aleksander Šeliga.

Avtogol ob zmedi v Olimpijini obrambi
V nadaljevanju so varovanci Luke Elsnerja začeli podjetneje, iz idealnega položaja je na razmočeni zelenici slabo zaključil Darko Zec, po dobri uri igre pa so gostitelji z nekaj sreče dočakali izenačenje. Dejan Trajkovski je izvedel prosti udarec globoko na levi strani, na drugi vratnici je medlo ustrelil Zec, steber Olimpijine obrambe Dejan Kelhar pa je žogo nespretno preusmeril v lastno mrežo.

Izključitev Mitrovića, razveljavljen gol Vuka
Na dan je prišla živčnost v vrstah Ljubljančanov. Ob prekršku Dobrovoljca nad Kenanom Bajrićem v 70. minuti je prekipelo Nemanji Mitroviću, ki je napadel domžalskega branilca in si prislužil neposredni rdeči karton. Kmalu so bili gostje že kaznovani za nepotrebni izpad Mitrovića - prvi podajalec lige Nejc Skubic je z desne strani podal natančen predložek in Slobodan Vuk je zadel za 2:1, a je sodnik Mitja Žganec gol razveljavil, ker je bil v akcijo vpleteni Žan Majer v prepovedanem položaju. Pravilnost sodniške odločitve je pozneje potrdil tudi videoposnetek.

Črnic ni vedel, ali naj strelja ali poda
Do konca sta se izkazala oba vratarja: Nejc Vidmar je ubranil nevaren strel Šporarja, Šeliga pa strel rezervista Mateja Podlogarja. Domžalčani so vse moči usmerili v napad, a usodnega udarca ni bilo. Zmagovito potezo je imel v 87. minuti na nogi Črnic, a se ni znal odločiti za strel ali pa podajo osamljenemu Vuku in Ljubljančani so tako ubežali porazu.

Velika napaka Kotnika ob strelu Štulca
Nogometna sobota se je začela s tekmo Celje - Luka Koper med zadnjimi grofi in osmimi kanarčki. Na tekmi z veliko poskusi, a neizdelanimi zaključki je prvi gol padel po veliki napaki vratarja Matica Kotnika, ki je prav pred dnevi podaljšal pogodbo s Celjem. Koprčan Leo Štulac je sprožil z 20 metrov, žoga je med številnimi nogami malce spremenila smer, a vseeno priletela v naročje Kotnika, ki pa ni znal ukrotiti žoge.

Đurković prekinil celjski strelski post
V nadaljevanju so imeli gostje še nekaj zrelih priložnosti za podvojitev vodstva, a na koncu plačali ceno za zapravljene strele. V 4. minuti sodnikovega podaljška je na robu kazenskega prostora do žoge prišel Enis Đurković in natančno sprožil diagonalno v gostujočo mrežo za 1:1. Po dolgih 548 minutah strelskega posta je Celje le dočakalo sedmi prvenstveni gol, z remijem pa vsaj niso še dodatno utrdili zadnjega, 10., mesta Prve lige. Luka Koper je medtem zapravila priložnost, da bi prehitela Krko in Rudar.

Zavrč do zmage 92. minuti ob igralcu več
V zadnji sobotni tekmi je hit zadnjega tedna Zavrč, ki je v razmiku štirih dni premagal tako Maribor kot Olimpijo, gostil Rudar. Po prvem polčasu brez golov je v drugem delu padlo kar pet zadetkov, ključna pa je bila izključitev Damjana Trifkovića v 90. minuti, nato pa je Aleks Pihler z drugim golom večera za 3:2 prinesel Haložanom šesto zaporedno zmago (pet ligaških in pokalna v Veržeju)!

Velenjčani so povedli v 57. minuti, ko domačemu vratarju Pavolu Bajzi ni uspelo ujeti visoke žoge, v mrežo pa jo je potisnil gostujoči branilec Ivan Knezović. Z vstopom Španca Alberta Riere je Zavrč pridobil ustvarjalnost, prav Riera pa je kot na pladnju v 68. minuti zaposlil Lovra Cveka za izenačenje na 1:1. Čez deset minut je sledila nova natančna podaja z desne strani in Pihlerju ni bilo težko zadeti za popolni preobrat.

Trifković izenačil, nato pa pordečel
Vseeno se knapi niso predali in v 84. minuti je Trifković s pretkanim strelom z roba kazenskega prostora prevaral Bajzo za 2:2. A glavni organizator igre Rudarja je nato postal tragični junak dvoboja, saj je bil izključen zaradi drugega rumenega kartona, kar so Haložani hitro izkoristili. Po prostem strelu in odbiti žogi se je znova odlično znašel Pihler in 21-letni vezist je odločil razburljivo tekmo v Zavrču. Z nizom zmag je Zavrč po točkah že ujel tretje Domžale, Rudar pa ostaja v spodnjem domu Prve lige TS.

PRVA LIGA TELEKOM SLOVENIJE, 12. krog:
CELJE - LUKA KOPER 1:1 (0:1)
650; Đurković 94.; Štulac 34.

Celje: Kotnik, Kous, Krajcer, Soria ( 86./Sunny), Vidmajer, Miškić, Klapan ( 44./Đurković), Vrhovec, Firer ( 57./Spremo), De Sousa, Ahmedi.

Luka Koper: Simčič, Pavič, Memolla ( 76./Tomas), Hadžić ( 49./Jaiteh), Halilović, Tomić, Štulac , Andrejaščič, Štromajer, Škerjanc, Rahmanović( 81./Lotrič).

Sodnik: Roman Glažar (Hajdina)


DOMŽALE - OLIMPIJA 1:1 (0:1)
2.500; Kelhar 65./ag; Šporar 38.
: Mitrović 71./Olimpija

Domžale: Vidmar; Skubic, Dobrovoljc, Horić, Trajkovski; Husmani ( 56./Horvat), Zec; N'diaye ( 66./Požeg-Vancaš), Majer( 84./Podlogar), Črnic; Vuk.

Olimpija: Šeliga; Fink, Kelhar, Mitrović, Bajrić;, Matič, Kapun, Mimoun; Ontivero ( 74./Zarifović), Šporar , Henty ( 93./Mariotto).

Sodnik: Mitja Žganec (Ljubljana)


ZAVRČ - RUDAR 3:2 (0:0)
900; Cvek 68., Pihler 79., 92.; Knezović 57., Trifković 84.
: Trifković 90./Rudar.

Zavrč: Bajza; Petrović, Rogač, Datković, Mužek; Cvek , Pihler ; Tahiraj ( 87./Glavina), Batrović, Matjašič ( 70./Glavica); Zorko ( 59./Riera).

Rudar: Radan; Ihbeisheh, Knezović ( 70./Džinić), Kašnik, Kocić; S. Babić, Bolha; Krcić ( 73./Tolimir), Trifković , M. Babić; Prašnikar ( 80./Grgić).

Sodnik: Roberto Ponis (Koper)


Nedelja ob 16.00:
GORICA - KRKA

Ob 17.45:
KRŠKO - MARIBOR

                                      
Lestvica:                             
OLIMPIJA            12  8 2 2 31:8  26
GORICA              11  7 0 4 21:20 21
DOMŽALE             12  6 3 3 19:10 21
ZAVRČ               12  6 3 3 14:11 21
MARIBOR             11  4 4 3 16:13 16
RUDAR               12  3 4 5 13:16 13
KRKA                11  3 4 4 10:16 13
LUKA KOPER          12  3 3 6 17:19 12
KRŠKO               11  2 3 6  5:17  9
CELJE               12  1 4 7  7:23  7
                                      

 
Olimpija z igralcem manj do točke v Domžalah