Lendavski športni park je prizorišče zadnjega prvenstvenega poraza Maribora (3:1). Po 10. aprilu so
Lendavski športni park je prizorišče zadnjega prvenstvenega poraza Maribora (3:1). Po 10. aprilu so "vijoličasti" na naslednjih 31 tekmah doživeli le še en poraz - tistega v Palermu med kvalifikacijami za Evropsko ligo. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Dalibor Volaš
Dalibor Volaš je večino lanske sezone kot posojeni igralec preživel pri Nafti, za katero je v prvenstvu dosegel 11 golov. V sredo je 23-letni Primorec poskrbel za končnih 1:1. Foto: www.maribor-sport.com
Dušan Kosič
Dušan Kosič v izjavah vztraja pri tem, da ima Olimpija najkvalitetnejšo zasedbo v prvenstvu. Pogled na lestvico po dobri tretjini prvenstva tega vsekakor ne razkriva. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Ivan Brečevič in Milan Osterc
Milan Osterc je še lani igral za Gorico, nato pa se je poleti preselil v vrste Kopra. Za "vrtnice" je "Jagoda" lani zabil kar 23 golov, medtem ko se je 35-letnik v letošnji sezoni le dvakrat vpisal med strelce. Foto: Foto-forma
Damir Pekič
Domžalčani računajo, da bodo v Kranju ponovili igro iz sredine avgusta, ko so "orle" doma odpravili z gladkih 3:0. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

dneh se bosta Nafta in Maribor pomerila kar trikrat.

Sredin pokalni obračun je v lendavskem Športnem parku postregel z dinamično in zanimivo tekmo, na kateri je v tekmi priložnosti vloga junaka pripadla vratarju Tomažu Murku, ki je v obup spravljal mariborske napadalce. Na koncu je bilo 1:1, celotno srečanje pa je bilo odlično vabilo navijačem obeh klubov za prvenstveni obračun prvega in tretjega moštva Prve lige si. Tretji del trilogije Nafta - Maribor sledi v sredo, ko bo v Ljudskem vrtu povratna tekma četrtfinala Pokala Hervis.

Oddaljen vrh, nato odloča vsaka točka
V prvenstvu je vodilna trojica svet zase, pri čemer tekmeca v Lendavi loči osem točk. Veliko bolj pestro in tesno je od 4. mesta do 10., med katerim je razlike le šest točk.

14. KROG

Sobota ob 18.00:
NAFTA (3.)- MARIBOR (1.) *1:3
Na prvi pokalni tekmi je na zanimivem srečanju izstopal Tomaž Murko, ki je ukrotil vrsto nevarnih strelov "vijoličastih". Naftaši zaradi kartonov ne morejo računati na kapetana Aleša Čeha, poškodovan je tudi hitri Vedran Vinko, vrača pa se Bojan Matjašec. Bo priložnost znova dobil 18-letni Simon Pavel, ki je zadel že v sredo? Četo Darka Milaniča čaka nekaj osvežitvenih rošad - po besedah trenerja se počitek obeta Rajku Repu, kakšna sprememba naj bi bila tudi v obrambi. Gostje imajo trojico poškodovanih: Marka Pridigar, Dejan Mezga in Aleš Mejač. Maribor je zadnji prvenstveni poraz doživel ravno v Lendavi - v 30. krogu pretekle sezone je Nafta slavila s 3:1.

Sobota ob 18.00:
OLIMPIJA (9.) - CELJE (7.) *1:1
"Zeleno-beli" se vzpenjajo v formi, med tednom so v pokalu v gosteh ugnali Domžale. Samozavesti trenerju Dušanu Kosiču ne primankuje, čeprav je težko verjeti, da "najboljše moštvo lige" zaseda predzadnje, 9., mesto, in za večnim tekmecem na 1. mestu zaostaja za "pičlih" 20 točk. Ob tem nad "zmaji" visi še prekletstvo poškodb kapetanov - v sredo se je poškodoval že četrti nosilec kapetanskega traku Olimpije v zadnjih mesecih - Enes Rujović. Medtem je jeseni konec tudi za Daliborja Radujka. Ob številnih poškodbah je še naprej vprašljiv tudi Tomo Šokota. Na drugi strani so Celjani ob debiju Staneta Bevca na trenerski klopi ugnali Gorico, pri čemer je Bevc presenetil s postavitvijo napadalca Romana Bezjaka, ki je zaigral v obrambi. Celjani imajo pred Ljubljančani dve mesti in dve točki prednosti.

Sobota ob 18.00:
HIT GORICA (6.) - LUKA KOPER (4.) * 0:1
Goričani so v sredo doživeli bolečo zaušnico pri Interblocku (2:4), kateri mladci so krepko nadigrali goriške. Trener David Peršič jih je svojim varovancem pošteno napel, če bo pa učinkovalo, se bo pa videlo na obračunu s Koprčani. Prvaki so uradno že zapustili svoje začasno goriško domovanje, a jih tokrat kot goste čaka še ena tekma v Športnem parku. V pokalu je Kopru spodrsnilo v Kranju, a za navezo Gliha-Pavlin pokal še zdaleč ni izgubljen, kot tudi ne visoko mesto v prvenstvu, kjer so "kanarčki" že na 4. mestu. Uspeh na primorskem obračunu bi bil dobrodošlo vabilo na odprtje novega stadiona v Kopru - 30. oktobra na novi Bonifiki gostuje Olimpija.

Sobota ob 18.00:
RUDAR (8.) - PRIMORJE (5.) *1:1
Velenjčani so še naprej v krizi, ki jo bodo skušali premagovati z Dorisom Kelencem, ki je pripravljen na debi, medtem ko je Finec Marko Kolsi še vedno poškodovan. "Knapi" se tolažijo, da jim je nazadnje ob porazu v Gorici malce ponagajala tudi smola. Primorju je v prejšnjem krogu burja odpihnila tekmo s Triglavom, ki bo po novem v sredo 27. oktobra. Ajdovci še naprej ostajajo na udaru slabega finančnega stanja, a so se lotili vsaj vzpostavljanja redu v slačilnici, kjer je počilo ob menjavi vratarja. Svetla točka Primorja je vsekakor Živec Saša Aleksander. Tako kot zadnje tri pare ločita na lestvici le dve točki, res pa da imajo Primorci znova tekmo manj od tekmecev.

Nedelja ob 15.00:
TRIGLAV (10.) - DOMŽALE (2.) *0:3
Domžalčanom je v pokalu spodrsnilo z Olimpijo, popravni izpit prihaja v Kranju, kjer so "orli" pripravljeni, da znova zagrenijo življenje favoriziranemu moštvu. Kranjčani so slavili v pokalu, a v prvenstvu so zdrsnili na zadnje mesto, ki naj bi bilo rezervirano za njih že pred prvenstvom. Na Gorenjskem se s tako oceno ne strinjajo in ostajajo zvesti sebi - trma, delo in skromnost, a vseeno so se okrepili. Na levo stran obrambe se bo skušal prebiti 27-letni Dejan Jurkič, ki je v lanski sezoni igral za Maribor, a se nato tam tudi huje poškodoval.

Lestvica:                             
MARIBOR 13 9 4 0 24:6 31
DOMŽALE 13 8 2 3 17:8 26
NAFTA 13 7 2 4 27:21 23
LUKA KOPER 13 5 2 6 15:17 17
PRIMORJE 12 4 3 5 23:22 15
HIT GORICA 13 4 3 6 14:20 15
CM CELJE 13 3 4 6 18:21 13
RUDAR 13 3 4 6 17:23 13
OLIMPIJA 13 2 5 6 15:19 11
TRIGLAV 12 2 5 5 11:24 11

* - izid letošnjega prvega prvenstvenega srečanja