Olimpija je po klubskih kolobocijah odlično odprla novo sezono. Foto: www.alesfevzer.com
Olimpija je po klubskih kolobocijah odlično odprla novo sezono. Foto: www.alesfevzer.com

Za nameček je večni tekmec Maribor prikovan na zadnje mesto.

Trener Albert Riera je bil po akrobacijah lastnika kluba Adama Deliusa s strani navijačev pričakan na nož, zdaj ga kujejo v zvezde. Po zmagi na derbiju v Ljudskem vrtu je bil kapetan Timi Max Elšnik navdušen. "S prihodom Riere se je naša igra precej spremenila, to nas vse v moštvu zelo veseli. Ta človek ima neverjetno veliko znanja. Zadeli smo loto s tem, ko ga imamo. V karieri sem imel že vrhunske trenerje, ampak Albert je brez primerjave, zagotovo je moj najboljši trener v karieri. Njegovim idejam zaupamo stoodstotno, sledimo navodilom in na igrišču je to videti. S takim pristopom se nimamo česa bati, res sem ponosen na to ekipo!" je povedal 24-letni vezist, ki je z glavo zabil drugi gol na tekmi in dokončno odločil derbi.

Sorodna novica Sešlar in Elšnik zadela za zmago prvouvrščene Olimpije nad zadnjim Mariborom

Španec poskrbel za vzdušje in igro

"Všeč mi je, da se počasi kaže karakter ekipe. Takega vzdušja v Olimpijini slačilnici že dolgo ni bilo. Najvažnejše so tri točke in pa tudi, da ohranjamo mrežo nedotaknjeno. To mi je ostalo pomembno še iz Anglije, kjer je zmaga brez prejetega zadetka svetinja," še dodaja Elšnik.

40-letni Riera prvič v karieri vodi klub kot glavni trener. Španec očitno unovčuje bogate izkušnje, ki si jih je pridobil pri številnih evropskih klubih, med drugim Liverpoolu, Bordeauxu, Espanyolu, Olympiacosu, Galatasarayu ...

"Seveda sem vesel. Ves teden smo se pripravljali na ta obračun. Toda, počasi se daleč pride. Zdaj smo lahko zadovoljni, seveda pa nismo še ničesar osvojili. Veliko dela je še pred nami. Zdajle lahko malo uživamo, a hitro bo treba garati naprej. Pomembni so detajli, z njimi se take tekme dobivajo ali izgubljajo. Res je naša obramba odlična, toda kot rečeno, nocoj je v garderobi veselo, jutri delamo naprej za naslednje zmage," je bil umirjen Riera.

Maribor 13 let ni izgubil štirih tekem zapored

Sorodna novica Med večnima tekmecema razlika prvič tako hitro 9 točk

Maribor je izgubil štiri tekme zapored, kar se mu ni zgodilo vse od leta 2009. Če bo izgubil še petič, bo izenačil neslavni rekord kluba v samostojni Sloveniji iz leta 2006. Maribor dolgo časa ni deloval tako slabo.

"Po izgubljeni tekmi ni lahko dajati izvlečkov. Najbolj nesrečen sem zaradi igralcev, ki so pokazali, da jim ni vseeno. Vipotnik je imel res lepo priložnost. Ne morem reči, da smo bili do takrat boljši, bi pa to pripeljalo do drugačnega psihološkega momenta. Na našo nesrečo smo spet dobili gol s kota in potem je bilo vse težje," je povedal trener Radovan Karanović.

Karanoviću podpora vijol veliko pomeni

Trener vijoličastih ima še vedno podporo navijačev. Viole so med tekmo izobesile transparent z napisom – "Selektorji z vzhoda. Če hočete menjati trenerja po vsakem porazu, začnite navijati za Olimpijo". Karanović je povedal: "Ponosen sem na to, ker so pravi navijači prepoznali ne le mojega truda, ampak strokovnega štaba." O tem, da ne bi bil kmalu več trener Maribor, pravi, da ne razmišlja. "Vseeno mislim, da je začetek prvenstva. Ko se bo obrnilo, bo šlo v pravo smer," še dodaja Karanović.

Na vrsti reševanje evropske jeseni

Pred Mariborom je naporno nadaljevanje sezone. Že v četrtek slovenske prvake čaka povratna tekma 3. kroga kvalifikacij za Evropsko ligo, v kateri bodo v Helsinkih lovili zaostanek 0:2. Če jim ne bo uspelo, bodo evropsko jesen lovili v naslednjih dveh tednih v kvalifikacijah za Konferenčno ligo proti najverjetneje romunskemu Cluju. "Zdaj moramo narediti vse, da gredo fantje na pot z dvignjeno glavo in da Helsinke premagamo. Če ne bomo verjeli, se ne bo zgodilo," je zaključil Karanović.

Elšnik pravi, da je Riera predober za Prvo ligo
4 od 4: Olimpija zmagala tudi v Ljudskem vrtu