Foto: www.alesfevzer.com
Foto: www.alesfevzer.com

Na zadnjo domačo tekmo proti Kopru je prišlo 5240 ljudi in videlo zmago z 2:1. Drugi naslov v klubski zgodovini so Celjani sicer potrdili že pred dvema tednoma z zmago nad Olimpijo (1:0).

"Mislim, da sem danes najsrečnejši človek na igrišču. Gre za moj klub in moje mesto. Občutki so fantastični," je povedal kapetan Denis Popović.

Vratar Matjaž Rozman je bil v ekipi že ob prvi osvojitvi naslova pred štirimi leti. Včeraj je dobil priznanje za najboljšega igralca sezone po izboru navijačev.

"Veliko je bilo tudi drugih posameznikov, ki so prav tako imeli odlično sezono – Karničnik, Matko, kapetan Popović in še bi lahko našteval. Vsi bi si jo zaslužili. Letošnji naslov je malce drugačna zgodba od prve. Vso sezono smo bili na vrhu in držali prednost. Olimpije nismo pustili blizu, ključna je bila morda tekma na začetku marca v Stožicah, ko smo z remijem 1:1 zadržali sedem točk naskoka. Popolnoma zasluženo slavimo naslov," je dejal za TV Slovenija.

Aljoša Matko je z dvema zadetkoma proti Kopru na vrhu lestvice strelcev pri 17 golih ujel napadalca Maribora Arnela Jakupovića. V soboto si bo na zadnji tekmi proti Kalcerju Radomljam, ki se bojujejo za obstanek, poskušal zagotoviti še strelsko lovoriko.

"Klubski cilj je izpolnjen, morda mi bo uspel tudi osebni. Ekipa mi bo pri tem pomagala," je ocenil Belokranjec.

Celjani dvignili pokal za naslov državnih prvakov
Rozman: Ključna je bila tekma v Stožicah na začetku marca