Delavci so morali v 12. minuti očistiti črte, ki označujejo igrišče. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Delavci so morali v 12. minuti očistiti črte, ki označujejo igrišče. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Maribor
Pogled na mariborsko klop, kjer je bilo malo bolje kot na zelenici. Športni direktor Zlatko Zahovič celotnega dogajanja ni želel komentirati. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Sibirske razmere v Stožicah preprečile derbi

Kljub "sibirskim" razmeram je sodnik Matej Jug skupaj z delegatom dal znak za začetek tekme. Obe ekipi sta v uvodnih minutah skušali kombinirati, a si resnejših priložnosti seveda nista priigrali.

Prva prekinitev v 12. minuti
Tekma je bila v 12. minuti prvič prekinjena za štiri minute, tako da so lahko delavci očistili črte, ki označujejo rob igrišča in kazenski prostor. Srečanje se je nato nadaljevalo, a le do 25. minute, ko je Jug presodil, da razmere niso več regularne.

Srečanje v sredo ob 18.30
Tekma se bo odigrala od začetka v sredo ob 18.30, to je v terminu, ki je bil sprva predviden za povratno srečanje v Mariboru. Datum slednjega bo Nogometna zveza Slovenija še določila, neuradno pa naj bi bilo na sporedu ali 6. (ko bi moral sicer Maribor odigrati preloženo tekmo Prve lige proti Rudarju) ali 13. marca.

V polfinale so se že jeseni uvrstili Aluminij, Triglav in Celje.
Izjave po prekinitvi tekme
Danilo Kacijan, delegat tekme: "Danes sem bil že zgodaj v Ljubljani. Ob 15.00 je bilo igrišče idealno, gostitelji so se res potrudili. Še eno uro pred tekmo, ko je že začelo snežiti, je kazalo, da bo vse normalno. Ob samem začetku tekme nato razmere niso bile najbolj primerne za nogomet. Razmišljali smo, ali je primerno, da začnemo ali ne. Sodnik je poskušal tekmo izpeljati, toda ni šlo. Ugotovil je, da je na prvem mestu varnost igralcev. Glede na to, da je bilo vreme vedno slabše in ni nič kazalo na to, da bi se kaj izboljšalo, je ocenil, da nima smisla, da nadaljujemo. Takega mnenja sem bil tudi sam."

Aleš Mertelj, nogometaš Maribora: "S sodnikom smo se pogovorili že pred tekmo. Povedal je svoje mnenje in da bodo delavci poskušali čistiti črte. Mogoče bi se zadeve normalizirale, toda ko smo videli, da sneženje ne poneha, je bila prekinitev tekme neizbežna. Vztrajati v takšnem vremenu ni bilo smiselno. Delavci so morali hitro čistiti črte, ki jih je nato znova zakril sneg, pa tudi nam igralcem ni bilo prijetno stati pri miru v tistih trenutkih. Ko se je sneg začel nabirati, je bilo tudi tveganje za poškodbe preveliko, saj so nekatere nepredvidljive situacije v takšnih razmerah lahko zelo nevarne. Sodnik se je ob prekinitvi pogovoril še z organizatorji in se odločil tako, kot se je. Poleg tega si vsi skupaj seveda želimo, da pridejo tudi gledalci na svoj račun in da odigramo tako, kot si želimo."

Darko Milanič, trener Maribora: "Razmere so bile neregularne, tako da so se sodniki dobro odločili. Tekmo je bilo treba začeti, vendar ni bilo nekega upanja, da se bo stanje popravilo. Fantje so se sicer dobro znašli na tem igrišču, lahko bi tudi zadeli. Toda odločitev sodnika je bila popolnoma na mestu. Dva prekrška sta bila takšna, ko se igralci enostavno niso mogli ustaviti. V zadnjem tednu imamo težave in si belimo glavo, kaj bomo delali naslednji dan. Vprašanje je, kaj bo jutri. Normalnega, kakovostnega treninga verjetno ne bomo mogli opraviti. Prej ali slej pa bomo imeli tudi dobre razmere, tako za igro kot za trening."

Andrej Razdrh, trener Olimpije: "Že pred tekmo smo bili za to, da sploh ne stopimo na igrišče, toda sodnik se je pač odločil, da je treba poskusiti. Mislim, da je bila prekinitev tekme pravilna odločitev, ne glede na to, da smo že "padli noter". Tako zaradi varnosti igralcev kot zaradi gledalcev. Bolje je, da se tekma ponovi v regularnih razmerah. Kako naprej? V četrtek je tudi v Novigradu, kjer naj ne bi snežilo že osem let, zapadlo 10 cm snega. Ne moremo se samo seliti. V zadnjem mesecu smo konstantno po hotelih in v avtobusih. Zdaj bomo najbrž morali na umetno travo, saj te tudi potovanja fizično in psihično izmučijo. Oboji se moramo prilagajati, toda to je del profesionalizma. Že zdaj bomo tu opravili trening, jutri pa bodo imeli igralci prosto."

POKAL SLOVENIJE
ČETRTFINALE, prva tekma

OLIMPIJA - MARIBOR

Olimpija: Džafić, Salkič, Zarifović, Mitrović, Delamea Mlinar, Lovrečič, Omladič, Trifković, Nikezić, Šporar, Valenčič.

Maribor: Handanović, Mejač, Potokar, Rajčević, Milec, Filipović, Mertelj, Cvijanović, Ibraimi, Smrekar, Berić.

Sodnik: Matej Jug (Tolmin)

Sibirske razmere v Stožicah preprečile derbi