Bo na klopi Maribora ostal kar Saša Gajser? Foto: www.alesfevzer.com
Bo na klopi Maribora ostal kar Saša Gajser? Foto: www.alesfevzer.com

Šuler je pred dobrim mesecem na povabilo Bogatinova postal njegov pomočnik, po sobotnem domačem porazu proti Celju (0:1) pa si je zaradi nespoštovanja hierarhije in pogovora z igralci v slačilnici prislužil njegov suspenz.

Športni direktor Maribora Šuler dobil že 47 trenerskih ponudb

Upravni odbor kluba je v torek zvečer dal zaupnico Šulerju in se odločil, da pokaže vrata Bogatinovu in trenerju Mauru Camoranesiju.

"Ne bi rad komentiral oziroma pogreval stvari za nazaj, ker na njih nimam vpliva in jih ne morem spremeniti. Zanima me samo, kaj je danes in kaj bo jutri. Vse skupaj je bilo malo na hitro, a ni bilo z včeraj na danes. Stvari so se nabirale in klub je reagiral, kot je reagiral. Nekaj se je moralo zgoditi. Ne bi rad pral perila v javnosti. Pomembno je, da je Maribor takšen, kot je bil danes, edina pot je garanje," je Šuler povedal po zmagi v Sežani.

Novi trener do sobotnega derbija proti Olimpiji še ne bo znan. "Bilo bi prehitro, niti ne bi imelo učinka. Krog kandidatov je že znan. Nekateri so zasedeni, drugi ne. Možnost je samo ena: trener mora biti nekdo, ki pozna DNK Maribora. Tako je bilo že v preteklosti. Kakor jaz gledam na zadeve, se to ne sme spremeniti."

Mariborčani pod vodstvom Gajserja do visoke zmage v Sežani

Mogoče je, da bi na klopi ostal tudi dozdajšnji pomočnik Saša Gajser. "Tudi on je opcija. Nekorektno bi bilo, da ne bi bil med kandidati."

Še prej kot imenovanju trenerja se bo Šuler očitno posvetil pogovorom z igralci, saj nekaterim poleti potečejo pogodbe. "To moramo rešiti čim prej, v naslednjih dneh. Sam bi se sicer temu posvetil že na pripravah v Turčiji."

Razmišlja samo o Olimpiji

Gajser je na Krasu znova vskočil kot "gasilec". "Takih stvari ne pričakuješ, toda toliko časa smo vpeti v ta klub, da takšne položaje razumemo in se hitro prilagodimo. Vsega skupaj sicer ne želim komentirati, to se dogaja velikokrat, predvsem v velikih klubih," je pojasnil. Ga zanima tudi dolgoročno vodenje? "Ja, toda zdaj razmišljam samo o Olimpiji."

Sorodna novica Maribor odpustil Bogatinova in Camoranesija, novi športni direktor Šuler

V začetni enajsterici je opravil kar nekaj sprememb: "Maribor ima širok kader, trener si lahko privošči menjave in ne izgubi kakovosti v igri."

Čemu bo dajal poudarek v pričakovanju derbija? "Ena izmed ključnih stvari, ki jih bom poskušal dopovedati fantom, je, da je borbenost vrednota in da to ni nekaj, v kar bi jih moral siliti. Ko bodo fantje popolnoma razumeli svoje obveze, nam nihče nič ne more, ker smo predobri. Imamo odlične igralce, to bomo poskušali početi naprej. Z borbenostjo, taktično disciplino in maksimalnim podrejanjem ekipi bo prišel tudi rezultat."

Sorodna novica Olimpija in Maribor poravnana na sobotni derbi

Bogatinov: Nekomu se je strašno mudilo

Bogatinov je nekaj svojih misli zapisal v izjavi za javnost. "Sliko in resnico o tem, zakaj hitenje z objavo in ustvarjanje medijskega linča, si lahko ustvari vsak posameznik sam. Nekomu se je strašno mudilo. V torek je priprava na tekmo v Sežani potekala po ustaljenem protokolu, v večernih urah pa je sledil šok. Sam lahko povem, da sem ponosen in hvaležen za 333 dni delovanja v klubu. Edino, na kar nisem ponosen, je izpad na prvi oviri v evropskem tekmovanju, in na tem mestu bi se še enkrat opravičil za ta izpad vsem navijačem. To je bil eden težjih trenutkov v moji karieri," je omenil.

Dotaknil se je tudi sodelovanja s Šulerjem: "V slogu nekaterih drugih zapisov se moram tudi sam posuti s pepelom, saj sem kriv, ker sem v letu 2021 pripeljal v klub pomočnika, ki je ob močni podpori konstantnih sil, ki delujejo izven uradnega dela kluba, v slačilnico vnesel nemir in porušil red. Novemu športnemu direktorju želim, da tisto, kar bo sejal, bo tudi žel. Klubu pa, da uspešno nadaljuje z zastavljenimi smernicami in na začrtani poti."

Šuler bo novega trenerja Maribora predstavil po derbiju z Olimpijo