Olimpija bo zaradi nešportnega in neprimernega vedenja navijačev plačala 3050 evrov.

Pripadnik navijaške skupine Viola je takole z baklo skuril šal Olimpije med nedeljskim večnim derbijem v Ljudskem vrtu. Foto: www.alesfevzer.com
Pripadnik navijaške skupine Viola je takole z baklo skuril šal Olimpije med nedeljskim večnim derbijem v Ljudskem vrtu. Foto: www.alesfevzer.com

V prejšnji konec tedna okrnjenem 17. krogu so bile odigrane le tri tekme, kaznovana pa sta bila le najbolj priljubljena kluba v Sloveniji.

Sorodna novica Šimundža: Derbi smo odigrali z glavo, a zadnji del mi niti malo ni bil všeč

Ena napaka še dopustna, dve ali tri pa ne

Med tednom poteka že 18. krog, v katerem se je derbi kroga Koper – Maribor končal z razburljivim remijem 3:3. Koprčani so trikrat povedli, a Mariborčani so trikrat izenačili.

Glavna trenerja sta imela po tekmi različna pogleda na razvoj in razplet tekme.

Sorodna novica Iličić z 11-metrovko Mariboru rešil kožo na Bonifiki

"Ko Maribor zabije tri gole v Kopru, pomeni, da je bila igra v napadu na visoki ravni. Kar zadeva igro v fazi obrambe in miselnost, pa je bila zelo mizerna. Ena napaka se zgodi. Da pa se dve ali celo tri, je nedopustno. To se Mariboru ne sme zgoditi," je bil nad grobimi napakami svojih varovancev v obrambi razočaran Ante Šimundža, ki je bil mnenja, da je Maribor dosegel vse, dal kar šest golov na tekmi, a osvojil zgolj točko. Dobra stran predstave vijoličastih sta bila dva pravcata evrogola: Arnela Jakupovića za 1:1 in škarjice Hilala Soudanija.

Soudani s škarjicami poskrbel za enega najlepših golov sezone

18-letni vratar zamenjan že v 1. minuti

"Ko sem jaz trener, je vedno veliko priložnosti na obeh straneh, tak je moj princip. Moti pa me, da dobivamo prepoceni gole iz napak, ki se ne bi smele dogajati. Na koncu pa je 3:3, rezultat je tak, kot je," je na novinarski konferenci dejal trener Safet Hadžić, ki se zaveda govoric o morebitni menjavi in bi mu zmaga nad Mariborom prišla kot naročena.

Sorodna novica Neverjetno, a resnično: Prva liga najmlajša liga na svetu

Znova ni šlo brez koprske posebnosti: menjave mladega nogometaša že v prvi minuti tekme. Po pravilih NZS-ja, ki veljajo od začetka tekoče sezone, mora tekmo začeti vsaj en nogometaš, ki lahko igra v mladinski reprezentanci Slovenije do 21 let. Tokrat je pri kanarčkih začel 18-letni vratar Tim Štrasberger, ki pa je kot Luka Žavbi proti Rogaški bil zamenjan že pred iztekom prve minute, ko je v vrata Kopra vstopil prvi čuvaj mreže Jan Koprivec.

18. krog Prve lige se v četrtek končuje s tekmama Mura – Rogaška (ob 15.00) in ljubljanskim derbijem Olimpija – Bravo (ob 17.30).

Grafiko zagotavlja <a href='https://www.sofascore.com' target='_blank'>sofascore.com</a>
Grafiko zagotavlja sofascore.com