Safet Hadžić je bil 31. avgusta lani zelo jezen na svoje varovance v Sežani. Tabor je v 8. krogu povedel z 1:0, nato pa sta Luka Menalo in Ante Vukušić poskrbela za preobrat. Zmaji se bodo na stadion Rajka Štolfe vrnili 6. junija. Foto: www.alesfevzer.com
Safet Hadžić je bil 31. avgusta lani zelo jezen na svoje varovance v Sežani. Tabor je v 8. krogu povedel z 1:0, nato pa sta Luka Menalo in Ante Vukušić poskrbela za preobrat. Zmaji se bodo na stadion Rajka Štolfe vrnili 6. junija. Foto: www.alesfevzer.com

S tekmami 25. kroga, ki so bile odigrane 7. in 8. marca, se je Prva liga Telekom Slovenije ustavila po dobrih dveh tretjinah prvenstva. Deseterica klubov mora odigrati še enajst krogov. Olimpija bo 6. junija gostovala na stadionu Rajka Štolfe v Sežani.

V najboljšem izhodišču je Olimpija, ki ima pet točk naskoka pred Celjem in Aluminijem. Branilec naslova Maribor zaostaja za sedem točk in bo nadaljeval sezono z novim trenerjem Sergejem Jakirovićem.

Hadžić: Konec sezone za Valenčiča velik udarec za nas

Slabe igre manj opazne zaradi velike krize Maribora
Olimpija spomladi ni blestela. V uvodnih treh krogih je osvojila le dve točki. V Stožicah je po katastrofalni predstavi izgubila proti Triglavu z 0:2, nato pa v Velenju pri odpisanem Rudarju izvlekla le točko (1:1). Šele zmagi v Kidričevem z 2:1 in na domači tekmi proti Muri z 1:0 sta malce izboljšali položaj, ki je tako ugoden zaradi zelo slabih predstav Maribora na začetku spomladanskega dela.

"Predsednik mi je pojasnil svoj pogled, po katerem mi je bilo jasno, da me ne vidi kot dovolj izkušenega trenerja, ki bi moštvo lahko popeljal skozi kvalifikacije v Ligo prvakov. Zdaj lahko le čakam na njegovo odločitev o tem, ali mi bo zaupal do konca prvenstva in morda tudi v kvalifikacijah za Ligo prvakov ali pa me bo zamenjal še pred nadaljevanjem prvenstva," je v pogovoru za Delo dejal Hadžić.

Na današnjem treningu ni želel pogrevati vroče teme: "Nekaj sem že povedal o tem in ne bi rad več govoril. Raje se pogovarjam o nogometnih temah. Zdaj je dovoljen tudi stik, a še vedno smo pazljivi, saj po dveh mesecih so nekontrolirani gibi zelo nevarni za poškodbe," je povedal Hadžić, ki ima veliko podporo pri igralcih. Tudi pri navijačih je zelo priljubljen.

Konec sezone za Valenčiča
Olimpija dolgo časa ne bo mogla računati na mladega vezista Vitjo Valenčiča, ki je v letošnji sezoni zbral 20 nastopov. Valenčič je na treningu med ogrevanjem staknil poškodbo kolena. Moral bo na operacijo kolenskih vezi, nato pa ga čaka dolga rehabilitacija.

Tomić bo novi kapetan zmajev
Mandarić je poudaril, da mora biti kapetan igralec, ki vleče niti na sredini igrišča. Vratar Nejc Vidmar bo kapetanski trak predal Tomislavu Tomiću.

"Mislim, da trije tedni ob dobrih tednih popolnoma zadoščajo, da se pripravimo na nadaljevanje prvenstva. Igralci moramo misliti na igro in tekme. S trenerji se ne ukvarjamo. Seveda je velika odgovornost in čast biti kapetan Olimpije. Bomo videli, kako bo," je poudaril Tomić, ki je 27. oktobra 2018 z evrogolom s 25 metrov odločil derbi v Ljudskem vrtu.

Olimpija bo prvo domačo tekmo odigrala proti Celju. To bo obračun vodilnih ekip na lestvici in zares škoda je, da bo odigran pred praznimi tribunami.

Koliko časa bo Hadžić še glavni trener Olimpije?