Med strelce se je vpisal tudi Andres Vombergar. Foto: www.alesfevzer.com
Med strelce se je vpisal tudi Andres Vombergar. Foto: www.alesfevzer.com
Marko Šuler je Maribor povedel v vodstvo, a je kmalu zatem na drugi strani igrišča izenačil Elvedin Džinić. Foto: www.alesfevzer.com
Mura se je po dveh zaporednih porazih spet razveselila zmage, s 3:2 je bila boljša od Aluminija. Prvi mož tekme je bil Rok Sirk, ki je dosegel hat-trick. Foto: www.alesfevzer.com
Sirk s hat-trickom zrežiral zmago Mure
Olimpija v prvem polčasu nadigrala Domžale

Hadžić je našel zmagovito formulo, ki je zmajem prinesla šele drugo zmago v letošnji sezoni. Hadžić je premešal začetno postavo – Stefan Savić, Nik Kapun in tudi novinec Joaquim Lupeta so tekmo začeli na klopi, v prvi postavi pa so bili: v obrambi Macky Bagnack, v napadu je bil poleg Abassa Issaha še Andres Vombergar.

Barišić in Kavčič na tekmi
Dobro predstavo zmajev je na tribunah domžalskega stadiona v družbi predsednika Olimpije Milana Mandarića spremljal tudi novi trener Olimpije, Avstrijec hrvaških korenin Zoran Barišić, ki bo Olimpijo uradno – za tri leta – prevzel 3. septembra. Tekmo je spremljal tudi selektor Slovenije Tomaž Kavčič.

Kronaveter zadel že v peti minuti
Olimpija je bila v prvem polčasu podjetnejša v napadu, sprožila je pet strelov v okvir vrat, Domžale pa le enega, ko je poskus Agima Ibraimija izbil Aljaž Ivačič. Zmaji so potrebovali manj kot pet minut, da so prišli v vodstvo. Po slabem posredovanju Daria Melnjaka in Gabra Dobrovoljca je žogo prevzel Rok Kronaveter, ki je imel prosto pot do gola, stekel je naprej, žogo je z diagonalnim strelom poslal v mrežo. Kronaveter je domžalska vrata ogrozil v 21. minuti, ko je prišel do neoviranega strela z glavo. Minuto pozneje so Domžalčani spet trepetali, ko je Matic Črnic sprejel dolgo podajo, prelisičil je vratarja Ajdina Mulalića in Tilna Klemenčiča, streljal je od daleč, žoga pa je šla za las mimo okvirja vrat. Olimpija je imela pobudo v napadu, nizala je priložnosti, drugi gol pa je padel v 26. minuti. Olimpija je napad z leve strani prenesla na desno, kjer je Issah Abass takoj poslal predložek v kazenski prostor, tam pa se je odlično znašel Andres Vombergar, ki je žogo poslal v levi zgornji kot.

Drugi polčas mirnejši
Vombergar je takoj po vrnitvi na zelenico sprožil še en strel, blokirali so ga Domžalčani. Domžale so do prve prave priložnosti v drugem polčasu prišle v 63. minuti. Do strela je le nekaj trenutkov po vstopu v igro prišel Matej Podlogar, obramba Olimpije je bila pazljiva. Kronaveter je v 65. minuti lepo zaposlil kapetana Branka Ilića, ki je streljal z glavo, prav z glavo pa je žogo izbil Andraž Kirm. V 76. minuti je Mulalić posredoval po dveh strelih Vombergarja, deset minut pozneje pa je pri Olimpiji svoj debi doživel nekdanji napadalec Celja Jucie Lupeta, ki je nase takoj opozoril s podajo do Savića, a je tega blokiral Tilen Klemenčič, nato pa je neuspešno streljal še sam Olimpijin novinec. Domžalčani so v 90. minuti zmanjšali zaostanek (1:2), med strelce se je vpisal Zeni Husmani. Zabil je z glavo, podajo pa mu je poslal Melnjak.

V domačem taboru so sicer imeli veliko pripomb na sojenje, zaradi tega je predčasno moral z igrišča tudi trener Domžal Simon Rožman.

V prvem polčasu brez strelov v okvir
Štajerski derbi med Mariborom in Celjem v Ljudskem vrtu je bil predvsem v prvem polčasu sila nezanimiv. Nobena izmed ekip ni zmogla strela v okvir vrat, igra je bolj ali manj potekala na sredini igrišča, najlepšo priložnost za gostitelje je v 39. minuti zapravil Dino Hotić, ki je z razdalje odbito žogo poslal mimo vrat. V nadaljevanju se je igra vendarle nekoliko razživela, nevarnejši pa so bili Celjani – še posebej Rudi Požeg Vancaš, ki je nekajkrat nevarno zapretil domačemu vratarju Jasminu Handanoviću. Najnevarneje je bilo v 66. minuti, ko je preigral domačo obrambo, nato pa s plasiranim diagonalnim strelom z desnico za las zgrešil vrata nasprotnika.

Džinić izničil vodstvo Maribora
Vijoličasti so nato v 77. minuti vendarle zatresli celjsko mrežo, po predložku z desne strani je ob drugi vratnici mojstrsko z glavo zadel Marko Šuler. Vseeno pa se gostiteljem ni uspelo otresti pritiska nasprotnika. Požeg Vancaš je domačim branilcem še vedno povzročal kopico preglavic, izid pa je pet minut pozneje izenačil – Elvedin Džinić. 32-letnik, ki je nogometno pot začel prav v Ljudskem vrtu, je z volejem zadel po predložku iz kota. Podal je Požeg Vancaš. 1:1. Varovanci Darka Milaniča so v zaključku tekme povsem obstali, Celjani so nevarno napadali, a tudi po štirih minutah sodnikovega dodatka se rezultat ni več spremenil.

Sirk na vrh lestvice strelcev
V uvodni tekmi nedeljskega dogajanja je Mura s 3:2 odpravila Aluminij. Za domače je trikrat zadel Rok Sirk, ki se je povzpel na vrh lestvice strelcev. Najprej je zadel že v sedmi minuti iz bližine, ko je unovčil podajo Luke Bobičanca z leve strani, nato pa še v 21. minuti, ko je z glavo žogo spravil v mrežo po podaji Nina Kouterja z desne strani. Pri tretjem golu je spet prišel do odbitka, žogo je spravil v mrežo.

Aluminij je zmanjšal zaostanek z dvema goloma v končnici. Najprej je z roba kazenskega prostora zadel Francesco Tahiraj, v zadnjih sekundah tekme pa se je med strelce vpisal še Marcel Kene, ki je lepo zadel pod prečko z 20 metrov.

Prva liga TS, 6. krog:
MURA - ALUMINIJ 3:2 (2:0)
1.200; Sirk 8., 21., 55.; Tahiraj 86., Kene 90.

Mura: Šafarić, Kous, Maruško, Peričić, Šturm, Kozar, Lorbek, Šušnjara (77./T. Horvat), Kouter (85./Maroša), Bobičanec, Sirk (70./Karničnik).

Aluminij: Janžekovič, Gliha, Grgić, Jakšić, L. Horvat, Kontek, Krajnc (80./Kene), Petrovič, Vrbanec (80./Marinšek), Tahiraj, Kidrič (63./Trdina).

Sodnik: Matej Jug (Tolmin)



DOMŽALE - OLIMPIJA 1:2 (0:2)
1.900; Husmani 90.; Kronaveter 5., Vombergar 26.

Domžale: Mulalić, Klemenčič, Ibraimi (72./Nicholson), Mujan (46./Hodžić), Kirm, Ibričić, Melnjak, Dobrovoljc, Gnezda Čerin, Vuk (61./Podlogar), Husmani.

Olimpija: Ivačič, Bagnack, Ilić, Maksimenko, Štiglec, Tomić, Brkić, Kronaveter (71./Kapun), Črnic (80./Savić), Issah, Vombergar (86./Lupeta).

Sodnik: Andrej Žnidaršič (Kranj)


MARIBOR - CELJE 1:1 (0:0)
3.200; Šuler 77.; Džinić 82.

Maribor: Handanović, Pihler, Ivković, Šuler, Viler, Dervišević, Vrhovec (69./Vršič), Hotić, Mešanović (88./Bajde), Mlakar (61./Tavares), Zahović.

Celje: Rozman, Andrejašič, Zaletel (77./Cvek), Džinić, Travner, Vidmajer, Pišek, Pungaršek, Lotrič (90./Pečnik), Požeg Vancaš, Ibišević (83./Vizinger).

Sodnik: Rade Obrenović (Ljubljana)



Sreda ob 18.00:
RUDAR - GORICA
Tekma je bila v soboto preložena zaradi močnega deževja.
Odigrano v soboto:
KRŠKO - TRIGLAV 1:1 (0:0)
500; Ristovski 86./11-m; Udovič 72.
RK: Tomić 50./Krško

Lestvica:                           
MARIBOR           6 4 2 0  19:3   14
ALUMINIJ          6 3 0 3  13:13   9
DOMŽALE           6 3 0 3  10:10   9
MURA              6 2 2 2  11:8    8
OLIMPIJA          6 2 2 2   8:8    8
GORICA            5 2 2 1   6:8    8
KRŠKO             6 1 4 1   4:5    7
TRIGLAV           6 1 3 2   7:11   6
RUDAR             5 1 1 3   5:14   4
CELJE             6 0 4 2   8:11   4
                                    
Sirk s hat-trickom zrežiral zmago Mure
Olimpija v prvem polčasu nadigrala Domžale