Goran Cvijanović je v Novi Gorici že pustil neizbrisen pečat. Zdaj bo mentor mlajšim igralcem, ki bodo skušali priti do obstanka v Prvi ligi. Foto: www.alesfevzer.com
Goran Cvijanović je v Novi Gorici že pustil neizbrisen pečat. Zdaj bo mentor mlajšim igralcem, ki bodo skušali priti do obstanka v Prvi ligi. Foto: www.alesfevzer.com

Za Cvijanovića bo to tretja epizoda pri Gorici. Med letoma 2005 in 2010 se je razveselil prvega profesionalnega nastopa, zadetka, podaje in tudi prve lovorike. V sezoni 2005/06 so bili Goričani četrtič in do zdaj tudi zadnjič državni prvaki.

Že v drugi sezoni je postal stalni član prve enajsterice. Po izjemni sezoni 2009/10, ko je dosegel 11 zadetkov in 11 podaj, je sledil prestop v Maribor, kjer je Cvijanović preživel štiri zelo uspešne sezone, zaigral pa je tudi v kvalifikacijah za Ligo prvakov in v skupinskem delu Evropske lige.

12. oktobra 2012 je na tekmi proti Cipru v Ljudskem vrtu v 84. minuti zamenjal Josipa Iličića in debitiral v dresu slovenske izbrane vrste. Pozneje je v majici z državnim grbom zbral še tri nastope (Severna Makedonija, Bosna in Hercegovina, Kolumbija).

Preizkusil se je tudi v tujini. V sezoni 2014/15 je branil barve Rijeke. Hitro se je vrnil v Novo Gorico. Kot vodja na igrišču in zunaj njega je bil eden najboljših posameznikov novogoriškega moštva, ki je jesenski del končalo na visokem četrtem mestu. Točkovni izkupiček v teh 22 krogih je predstavljal levji delež h končnemu četrtemu mestu in uvrstitvi v kvalifikacije za Evropsko ligo.

Sledil je odhod v Kuvajt, kjer je okrepil Al Arabi, a se hitro vrnil in oblekel dres celjskega prvoligaša. Zadnje tri sezone je Cvijanović preživel na Poljskem, kjer je za Korono iz Kielc in že omenjeno Arko iz Gdynije zbral 55 nastopov.

V Prvi ligi je zbral že 264 nastopov, 48 zadetkov in 44 podaj.

Šego v Bravov napad
Bravo, ki je v pretekli sezoni presegel vsa pričakovanja, se je okrepil z napadalcem Michelejem Šegom, ki danes praznuje 20. rojstni dan. Do zdaj je nosil tudi dresa Hajduka in Slavena Belupa.

Bravo bi moral novo sezono začeti sredi prihodnjega tedna v Domžalah, a je tekma zaradi koronavirusne okužbe preložena, tako da bodo izbranci Dejana Grabića sezono začeli 17. avgusta doma proti Gorici.