Sergej Jakirović je marca na klopi Maribora nasledil Darka Milaniča, ko so branilci državnega naslova za Olimpijo zaostajali za 7 točk. Zaostanek so stopili na samo točko, a po porazu na derbiju razlika zdaj znaša 4 točke. Foto: www.alesfevzer.com
Sergej Jakirović je marca na klopi Maribora nasledil Darka Milaniča, ko so branilci državnega naslova za Olimpijo zaostajali za 7 točk. Zaostanek so stopili na samo točko, a po porazu na derbiju razlika zdaj znaša 4 točke. Foto: www.alesfevzer.com

"Tudi pri sedmih točkah zaostanka smo verjeli, da lahko pridemo do svojega cilja, če se bomo potrudili in dali v vsakem trenutku vse od sebe. Liga je zelo zanimiva, saj se spodaj bojujejo za obstanek, zgoraj pa se borimo za Evropo in naslov prvaka. Dokler je matematično mogoče, bomo storili vse, da dohitimo Olimpijo," je še enkrat poudaril še vedno sveži trener vijoličastih.

Sorodna novica Premierna zmaga v Mandarićevi dobi za Olimpijo prišla v idealnem trenutku

Gost Korošcev, za katere je igral
Trener Maribor Sergej Jakirović, se je v ponedeljek zvečer poleg selektorja slovenske reprezentance Matjaža Keka udeležil nogometnega tabora, ki ga vsako leto organizira Korotan s Prevalj, za katerega je nekoč tudi igral. V luči boja za naslov slovenskega prvaka je v krajšem pogovoru vrgel rokavico vodilni Olimpiji.

Največ priložnosti do zdaj, a brez gola
Za Korotan, takratnega prvoligaša, je v sezonah 2000/01 in 2001/02 odigral 52 tekem v Prvi ligi in pokalu, zabil pa je devet zadetkov. Kakšnega bi njegovi varovanci potrebovali tudi na derbiju, a žoga ni želela v mrežo Ljubljančanov. "V ponedeljek zjutraj sem fantom dejal, da sem ponosen, kako so odigrali derbi. Dejal sem jim, da si doslej še nismo priigrali toliko priložnosti na tekmi. Žal mi je, da nismo izkoristili vsaj ene, saj si nismo zaslužili poraza," je prepričan 43-letni Hrvat.

"Nadzirali smo potek tekme. Vedeli smo, da nas bodo tekmeci čakali in igrali na protinapade. Naredili smo napako v napadu, v katerem bi morali zabiti, nato pa smo na drugi strani takoj prejeli zadetek. Škoda," je še o večnem derbiju dejal Mostarčan.

Jakirović obiskal Prevalje in se spomnil na evrogol proti Mariboru
Veliko zanimanje za derbi na TV SLO 2

V najbolj gledanem delu tekme si je nedeljsko tekmo, ki jo je prenašala TV Slovenija 2, po podatkih AGB Nielsen, ogledalo skoraj 200.000 gledalcev, v tem nedeljskem terminu pa to pomeni, da si je tekmo ogledal vsak četrti gledalec, ki je bil tisti trenutek pred televizijskim zaslonom, je sporočila NZS.

Plačan sem za to, kar rad počnem. To zame ni pritisk. Pritisk je, ko delaš v podjetju in šest mesecev ne dobiš plače.

Sergej Jakirović

Mura morda še težji tekmec kot Olimpija
Slovenska liga ga je v nekaj mesecih navdušila, sam pa vseeno pogleduje naprej proti naslednjemu tekmecu. Po njegovih besedah prihaja morda še težji tekmec kot Olimpija. "Mura ima dobro energijo, morda se je po osvojitvi pokala malce preveč sprostila. Ampak verjamem, da se bo že v nedeljo pokazala v pravi luči. Morda bo tekma celo težja kot proti Olimpiji, saj Ante Šimundža tam opravlja zares odlično delo," je o naslednjem tekmecu spregovoril trener Maribora.

Sergej Jakirović je igralsko kariero začel v rojstnem Mostarju, nato pa igral večinoma na Hrvaškem, a tudi na Slovaškem, Bolgariji, Avstriji in Sloveniji za Korotan Prevalje. Foto: www.alesfevzer.com
Sergej Jakirović je igralsko kariero začel v rojstnem Mostarju, nato pa igral večinoma na Hrvaškem, a tudi na Slovaškem, Bolgariji, Avstriji in Sloveniji za Korotan Prevalje. Foto: www.alesfevzer.com

Z moštvom je za zdaj zadovoljen, četudi si želi napredka. "Veliko je še dela. Vsi si vedno želimo, da bi bilo še bolje. Zdi se mi, da smo dvignili energijo, da smo bolj agresivni in da se vidi, da dajemo vse od sebe. No, tudi pred mojim prihodom to ni bila kakšna katastrofa. Bilo je dobro, veliko je bilo uspehov, in to pot si želimo nadaljevati," je bil odločen Jakirović.

Obožuje delo, ki ga opravlja
Pritiska v Mariboru ne čuti, od igralcev pa zahteva, da se z njim spopadejo. "Kvečjemu v mestu čutim podporo. Ljudje prepoznajo, ko daješ vse od sebe. Nihče ti ne bo zameril kakšnega poraza, četudi ta pride na derbiju. Fantom sem dejal, da če se ne morejo soočiti s pritiskom, v Mariboru nimajo česa početi. Sam obožujem delo, ki ga opravljam. Plačan sem za to, kar rad počnem. To zame ni pritisk. Pritisk je, ko delaš v podjetju in šest mesecev ne dobiš plače," je končal Jakirović.

Maribor na lestvici trenutno zaseda tretje mesto s štirimi točkami zaostanka za Olimpijo. Vmes je še ambiciozno Celje z istim številom točk kot vijoličasti. Do konca sezone 2019/20 je še šest krogov, Maribor tako v nedeljo gosti Muro, 31. krog odpira Celje pri razigranem Bravu (petek ob 18.00), vodilna Olimpija pa v nedeljo igra pri Triglavu (ob 17.00).