Mariborčane do konca meseca čakajo še dvoboji proti Celju, Taboru Sežani in Olimpiji. Foto: www.alesfevzer.com
Mariborčane do konca meseca čakajo še dvoboji proti Celju, Taboru Sežani in Olimpiji. Foto: www.alesfevzer.com

Preostale tri tekme bodo v nedeljo, tudi derbi Olimpija – Mura. Obračun v Stožicah (prenos ob 18.30 na TV SLO 2/MMC-ju) med drugim in tretjim klubom Prve lige TS bo osrednja in hkrati zadnja tekma kroga.

Malo priložnosti v prvem polčasu

Maribor, ki je zaradi kartonov pogrešal Roka Kronavetra, je jeseni obakrat premagal drugi ljubljanski klub: v Ljudskem vrtu z gladkih 4:1, na stadionu ŽAK-a v Spodnji Šiški pa z 2:1.

Tokrat je Bravo povedel. V 21. minuti je po strelu iz kota Sandija Ogrinca z glavo zadel branilec David Brekalo. Predtem je imel za Maribor dve priložnosti Aljoša Matko. Če bi v prvem poskusu težko storil kaj več, je bil v drugo v zelo ugodnem položaju, a je streljal previsoko.

David Brekalo se je drugič v tej sezoni vpisal med strelce. Foto: www.alesfevzer.com
David Brekalo se je drugič v tej sezoni vpisal med strelce. Foto: www.alesfevzer.com

Živahnejši drugi del

V uvodnih petih minutah drugega polčasa je bilo vroče na obeh straneh. Najprej je mariborski vratar Ažbe Jug s pomočjo vratnice ustavil poskus Milana Tučića z glavo, še bolj pa se je izkazal Igor Vekić, ki je s sijajno obrambo preprečil izenačenje Rudiju Požegu Vancašu iz neposredne bližine.

V 57. minuti je bil Bravo znova blizu povišanju vodstva. Pred Juga je prišel Mustafa Nukić, vendar je iz dvoboja kot zmagovalec po obrambi z nogo izšel mariborski čuvaj mreže.

Deset minut pozneje je vendarle sledil zadetek Maribora. Dosežen je bil na enak način kot gol Ljubljančanov. Iz kota je podal Žan Kolmanič, v polno pa je z glavo ustrelil Aleks Pihler.

V 86. minuti je na drugi strani iz voleja nevarno streljal rezervist Andraž Kirm, a je izjemni Jug s pantersko obrambo preprečil hladno prho pod Kalvarijo. Tri minute pozneje je Tučić v kazenskem prostoru prehitel Pihlerja in diagonalno streljal, žoga je šla proti vratom, toda ustavila jo je vratnica in ostalo je pri 1:1. Bravo je neporažen že devet tekem zapored!

Maribor le remiziral z Bravom
Zadetki s tekem v Mariboru in Novi Gorici

Prvenec Begića

V Novi Gorici se je prva sprememba izida zgodila v 15. minuti. Po predložku Matije Široka z desne strani je pred vrati levico podstavil Etien Velikonja in spretno matiral Ivana Vargića. Žogo je diagonalno poslal v mrežo, golovo črto je prečkala ob vratnici.

V 49. minuti je na 2:0 povišal 17-letni Tjaš Begić, ki je v tretjem nastopu v začetni postavi Gorice dosegel svoj prvi gol v prvi ligi. Po desni strani je prodrl Til Mavretič in podal v sredino, tam je Velikonja žogo lepo prepustil Begiću, temu pa z desetih metrov ni bilo težko zadeti. Malce zatem mu je po strelu iz bližine veselje za še en gol preprečila vratnica. Leta 2018 je v Novo Gorico prišel prav iz Kopra.

Nekaj upanja za goste je v 72. minuti obudil rezervist Claudio Spinelli, ki je sedem minut po vstopu na zelenico po prostem strelu Ivice Guberca zaostanek znižal z glavo. Do konca tekme so gostje pritiskali, a jim ni uspelo izenačiti. Gorica je dosegla tretjo zmago v tej sezoni in se predzadnjemu Aluminiju z odigranima dvema tekmama več približala na točko.

Etien Velikonja je v 15. minuti dosegel tretji zadetek v tej sezoni. Jeseni je mrežo zatresel na tekmah proti Taboru Sežani in Mariboru. V 60. minuti je moral zaradi poškodbe predčasno z igrišča. Foto: www.alesfevzer.com
Etien Velikonja je v 15. minuti dosegel tretji zadetek v tej sezoni. Jeseni je mrežo zatresel na tekmah proti Taboru Sežani in Mariboru. V 60. minuti je moral zaradi poškodbe predčasno z igrišča. Foto: www.alesfevzer.com

Drugi poraz Kopra

Novogoričani so spomladanski del prvenstva in s tem boj za prvoligaški obstanek v sredo začeli z remijem brez golov pri Bravu (0:0). Na drugi strani so Koprčani doma klonili pred Olimpijo (1:2). Dva poraza za začetek spomladi nikakor nista po okusu kanarčkov, ki so pričakovali, da bodo ujeli priključek z vrhom lestvice, a se bodo očitno morali sprijazniti z mesti na sredini.

Prvi primorski derbi se je 13. septembra v okviru 3. kroga končal z visoko zmago Kopra (4:2), medtem ko je Gorici v 12. krogu uspelo na Bonifiki iztržiti točko (1:1).


PRVA LIGA TELEKOM SLOVENIJE

21. KROG

GORICA – KOPER 2:1 (1:0)
Velikonja 15., Begić 49.; Spinelli 72.

Gorica: Marjanović, M. Kavčič, Mevlja, T. Kavčič, Širok, Grudina, Mavretič, Cvijanović (83./Tomiček), Šehić (83./Hodžić), Begić (68./Paljk), Velikonja (60./Vipotnik).

Koper: Vargić, Rajčević, Žužek, Palčič, Jozinović (75./Viler), Knežević (66./Dodlek), Krajinović (65./Spinelli), Guberac, Barišič (55./Stevanović), Vršič (55./Caimacov), Mulahusejnović.

Sodnik: Dejan Balažič (Ljubljana)


Aljoša Matko je pred začetkom tekme v Ljudskem vrtu prejel nagrado vijol'čni bojevnik, ki jo nogometašem Maribora podeljujejo navijači. Foto: www.alesfevzer.com
Aljoša Matko je pred začetkom tekme v Ljudskem vrtu prejel nagrado vijol'čni bojevnik, ki jo nogometašem Maribora podeljujejo navijači. Foto: www.alesfevzer.com

MARIBOR – BRAVO 1:1 (0:1)
Pihler 67.; Brekalo 21.

Maribor: Jug, Felipe Santos, Peričić, Pihler, Kolmanič, Vrhovec, Cretu, Repas, Požeg Vancaš (88./Bajde), Mlakar, Matko (64./Tavares).

Bravo: Vekić, Španring, Brekalo, Drkušić, Kurtovič, Žinko, Ogrinec (74./Kirm), Kramarič, Maružin (74./Kancilija), Nukić, Tučić (91./Križan).

Sodnik: Bojan Mertik (Odranci)


Nedelja ob 14.00:
CB24 TABOR SEŽANA – ALUMINIJ

Ob 16.00:
CELJE – DOMŽALE

Ob 18.30:
OLIMPIJA – MURA
Prenos na TV SLO 2 in na MMC-ju.

Lestvica:

MARIBOR            21 11 7  3 42:27 40
OLIMPIJA           20 11 5  4 27:15 38
MURA               20  9 7  4 24:13 34
KOPER              21  8 6  7 30:27 30
BRAVO              21  6 9  6 20:22 27
DOMŽALE            20  6 8  6 29:27 26
CB24 TABOR SEŽANA  20  7 4  9 23:26 25
CELJE              19  6 5  8 20:21 23
ALUMINIJ           19  3 6 10 15:32 15
GORICA             21  3 5 13 14:34 14