V sredo je na sporedu veliki derbi. Pri Olimpiji so sporočili, da so ustavili prodajo vstopnic, saj jim upravitelj stadiona ni zagotovil, da bodo izpolnjeni vsi kriteriji za varno izvedbo srečanja. Foto: Sandi Fišer
V sredo je na sporedu veliki derbi. Pri Olimpiji so sporočili, da so ustavili prodajo vstopnic, saj jim upravitelj stadiona ni zagotovil, da bodo izpolnjeni vsi kriteriji za varno izvedbo srečanja. Foto: Sandi Fišer
NK Maribor
Mariborčani so si z zmago pripravili lepo popotnico pred sredinim večnim derbijem. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Nedžad Okčič
Okčič je v lanski sezoni s Koprčani osvojil naslov prvaka, letos pa je po slabem začetku na klopi zdržal le 10 krogov. Foto: MMC RTV SLO
Rajko Rep
Rep je prve štiri zadetke v letošnji sezoni dosegel za CM Celje, dobro strelsko razpoložen je tudi v vijoličastem dresu. Foto: MMC RTV SLO
Rep junak na razmočenem Ljudskem vrtu
Koprčani našli pot iz krize
Goričani odnesli točko iz Stožic

Zaradi razmočenega igrišča je bil začetek tekme v Ljudskem vrtu prestavljen za deset minut. Po prostem strelu Gorana Cvijanovića je velenjska obramba žogo izbila točno na nogo Tomislava Pavličića, ki je z okoli 20 metrov z izjemnim strelom žogo poslal v levi spodnji kot in Maribor povedel v vodstvo. Ob strelu Mitje Vilerja je žoga gostujočemu čuvaju mreže Bobanu Saviću spolzela iz rok, a jo je nato še pravočasno na golovi črti ujel.

"Knapi" so izenačili iz prvega pravega poskusa. Po levi strani je pobegnil Dejan Djermanovič, ki se mu je podaja "ponesrečila" in je z nekaj sreče ugnal Marka Pridigarja. Odgovor domačih je bil takojšen. Z leve je žogo natančno pred gol poslal Marcos Tavares do Rajkota Repa, ki je z okoli 14 metrov natančno streljal v levi kot. Rep je bil natančen še minuto pred koncem, ko je s prefinjenim strelom iz bližine postavil končni izid tekme.

Nogometni klub Olimpija je sporočil, da je do nadaljnjega ustavil prodajo vstopnic za sredino tekmo v Stožicah proti Mariboru, ker jim upravitelj stadiona ŠRC Stožice še ni zagotovil, da bodo izpolnjeni vsi kriteriji za varno izvedbo tekme, kot jih zahteva policija. Zagotovil, da bodo postavili ograje za obe navijaški skupini, namreč še ni. Več v klubu do ponedeljkove novinarske konference ne želijo izdati.

Na Stožicah brez zadetkov
Na Stožicah sta si tako Olimpija kot Gorica pripravili nekaj lepih priložnosti, a napadalci niso bili dovolj zbrani pri zaključkih akcij. Davor Škerjanc je v 19. minuti zadel enega od branilcev, od katerega se je žoga odbila v vratnico in v gol. Že pred tem je sodnik označil prepovedan položaj Tomislava Šokote.

V drugem polčasu je Zoran Zeljković v 52. minuti le za las zgrešil desno vratnico goriških vrat. V 67. minuti je Škerjanc zapravil lepo priložnost. Erik Salkić je prodrl v kazenski prostor, žogo nastavil Škerjancu, ta pa je s sedmih metrov zgrešil nemogoče. Po strelu z roba kazenskega prostora je v 76. minuti Zeljkoviću veselje preprečil okvir vrat, nekaj minut kasneje pa dobro posredovanje goriškega vratarja Anžeta Rupnika.

Koper se je razšel z Okčičem ...
Vodstvo Kopra se je zaradi slabih izidov pred začetkom srečanja z Domžalami razšlo s trenerjem Nedžadom Okčičem in njegovim pomočnikom Oliverjem Bogatinovom, vračata pa se Pavlin in Karič. Najresnejši kandidat za Okčičevega naslednika je Primož Gliha, omenja se tudi Igor Benedejčič.

... nato pa zmagal
Kadrovske menjave pa so očitno dobro vplivale na igro Kopra, ki ga je vodil tehnični vodja Bogdan Ribaljčenko. V sodnikovem podaljšku prvega polčasa je Primorce v vodstvo popeljal Blaž Brezovački, ki je po strelu Danijela Marčeta nespretno posredoval na drugi vratnici in žogo poslal v lastno mrežo. Vodstvo domačih je povišal Enej Jelenič. Po protinapadu je Marčeta prodrl v kazenski prostor in podal v sredino osamljenemu Jeleniču, ki je zatresel prazno mrežo. Domžale so doživele prvi poraz po petih zaporednih zmagah.

Celje z igralcem več do remija
Celjani so imeli proti novincem v ligi več kot 70 minut igralca več in na voljo 11-metrovkostrel z bele točke, a iztržili le točko. Povedeli so gostje iz Kranja. Bekim Kapić je na težkem igrišču zgrešil žogo, ta je prišla do Dejana Burgarja, ki je streljal. Mujčinović jo je odbil do Simona Kluna, od njega pa spet do Kapića, ki je nato nespretno zatresel lastno mrežo.

Celjani so nato prevzeli pobudo, Kranjčani pa na polovici prvega polčasa ostali brez kaznovanega Roberta Najdenov, ki je zrušil prodirajočega Dragana Čadikovskega. Najstrožjo kazen je izvedel Amel Mujaković, a je Žan Pelko njegov poskus obranil. Napadalna igra se je Celjanom obrestovala v 36. minuti. Čadikovski z lepo potezo zaposlil Gorazda Zajca, ki je s sedmih metrov zadel levi zgornji kot.

Prva liga si, 11. krog
LUKA KOPER - DOMŽALE (v Novi Gorici) 2:0 (1:0)
130: Brezovački 45./ag., Jelenič 81.

Luka Koper: Hasić (73./Suhonjić), Guberac, Bubanja, Tomić, Handanagić, Polovanec, Brulc (61./Kovačevič), Grižonič, Marčeta, An. Struna, Jelenič (90./Al. Struna).

Domžale: Brljak, Brezovački (62./Zec), Knezović, Hanžič (14./Cimprič), Topić, Teinović, Drevenšek, Vidović, Zatkovič, Smukavec, Šimunović (69./Krcić).

CM CELJE - TRIGLAV 1:1 (1:1)
400; Zajc 39.; Kapič 5./ag.
RK: Najdenov 26./Triglav
Mujakovič (Celje) je v 27. minuti zgrešil 11-m.

OLIMPIJA - HIT GORICA 0:0
1.500 gledalcev

Olimpija
: Botonjić, Kašnik, Jović (46./Al. Vučkić), Škerjanc, Rujović, Andjelković, Bešić (62./Lovrečič), Šokota, Zeljković, Božič, Salkić.

Hit Gorica: Rupnik, Zarifović, Balažic, Kršić (70./Galešić), Velikonja, Kurtič, M. Mevlja, Arčon, Komel, Širok, Jogan (72./Demirović).

MARIBOR - RUDAR 3:1 (1:0)
1.000; Pavličić 18., Rep 66., 89.; Djermanovič 65.

Maribor: Pridigar, Majer (68./Dodlek), Andjelković, Džinić, Viler, Rep, Pavličić (75./Filipović), Mertelj, Cvijanović (88./Plut), Tavares, Berič.

Rudar Velenje: Savić, Jelečević, Cipot, Berko, Jeseničnik, Metelka, Tolimir, Mujaković (83./De Moraes), Trifković (58./Bratanović), Tomčak (74./Mešić), Djermanović.

Nedelja ob 16.00:
PRIMORJE - NAFTA

Lestvica:
NAFTA 10 7 1 2 22:13 22
DOMŽALE 10 7 1 2 12:5 22
MARIBOR 9 6 3 0 20:6 21
HIT GORICA 11 4 3 4 14:17 15
LUKA KOPER 11 4 1 6 13:16 13
CM CELJE 10 2 4 4 15:16 10
RUDAR 11 2 4 5 13:19 10
TRIGLAV 11 2 4 5 11:24 10
PRIMORJE 9 2 3 4 16:16 9
OLIMPIJA 10 1 4 5 12:16 7
 
 
  
Rep junak na razmočenem Ljudskem vrtu
Koprčani našli pot iz krize
Goričani odnesli točko iz Stožic