Mitja Brulc se je dvakrat vpisal med strelce. Foto: MMC RTV SLO/Toni Gruden
Mitja Brulc se je dvakrat vpisal med strelce. Foto: MMC RTV SLO/Toni Gruden
Darko Kremenovič
Darko Kremenović je dosegel edini zadetek za Primorje. Foto: RTV SLO
Koprčani začeli z gladko zmago

V uvodnih desetih minutah so bili Koprčani veliko boljši. Nasprotnika so potisnili na njegovo polovico in večkrat zapretili, a niso sprožili strela v okvir vrat. V 19. minuti je zaradi prekrška od zadaj rumeni karton prejel vezist Primorja Alen Čoralič.

Dva gola v dveh minutah
Pod neprestanim pritiskom se je ajdovska obramba po dobre pol ure igre le vdala. V 31. minuti je po več odbojih žoge v kazenskem prostoru rdeče-črnih do strela prišel Nebojša Kovačević, ki je okroglo usnje poslal v levo vratarjevo vratnico, odbitek je v mrežo iz neposredne bližine pospravil Mitja Brulc. Že dve minuti pozneje so Koprčani vodstvo podvojili: z leve strani je z diagonalnim strelom s 15 metrov vratarja Domna Božjaka premagal Danijel Marčeta.

Brulc nevaren tudi v nadaljevanju
Pred začetkom drugega polčasa je trener Koprčanov Nedžad Okčić opravil dve menjavi in v ogenj poslal Ivico Guberca ter Damirja Hadžića. Že v 10. minuti nadaljevanja so rumeno-modri povedli s 3:0. S sijajnim diagonalnim strelom z desne strani je svoj drugi zadetek na tekmi dosegel Brulc. Po tretjem zadetku so Ajdovci zapretili trikrat zapored. Dvakrat se je v zanko prepovedanega položaja ujel Darko Kremenovič, Čoralič pa po uri igre ustrelil mimo vrat.

Karičev prvi ligaški gol za Koper
V 73. minuti je po globinski podaji in napaki ajdovskega branilca Marka Božiča pred vrati do žoge prišel Amir Karič, ki je brez težav žogo spravil za hrbet Božjaka. Že minuto pozneje je Primorje po odbiti žogi prek Darka Kremenovića izid znižalo na 4:1, a jim je moči za morebitno vrnitev v tekmo zmanjkalo.

Prva liga si, 1. krog:

LUKA KOPER - PRIMORJE (v Novi Gorici) 4:1 (2:0)
300; Brulc 32., 55, Marčeta 34., Karič 73.; Kremenović 76.

Luka Koper: Hasić, Handanagić, Kovačević, Polovanec, Karič (75./Jelenič), Sesar, Marčeta, Filipović (46./Guberac), Struna, Brulc, Bubanja (46./Hadžić).

Primorje: Božjak, Mehanović (57./Lo Duca), Ostojič, Čoralič, Kremenovič, Graf (66./Šutić), Ihbeisheh, Škrbina, Ogrič, Aleksander, Božič.

Sobota ob 20.15 (prenos na TV SLO 2):
CM CELJE - DOMŽALE

Nedelja ob 18.00:
MARIBOR - TRIGLAV GORENJSKA
OLIMPIJA - RUDAR

Ob 20.00:
HIT GORICA - NAFTA

Koprčani začeli z gladko zmago