Jože Benko (v sredini) je odločil tekmo v Lendavi. Foto: Sandi Fišer
Jože Benko (v sredini) je odločil tekmo v Lendavi. Foto: Sandi Fišer
Damir Pekič
Čeprav ni najvišji, je Damir Pekič dobil zračni dvoboj s koprskimi branilci. Foto: MMC RTV SLO
Konstantin Vasiljev
Konstantin Vasiljev je Božjaka poslal v eno, žogo pa v drugo stran. Foto: Sandi Fišer
Delitev točk v Kranju
Nafti ob koncu uspel preobrat
Domžalčani ugnali prvake

Mrežo aktualnih prvakov je v 21. minuti načel Damir Pekič, ki je bil po podaji Roka Hanžiča z leve strani najvišji v skoku, tako da je žogo z glavo poslal pod prečko. V 42. minuti se je Danijel Marčeta sam znašel pred Darkom Brljakom, a je slednji s konicami prstov preprečil najhujše. To je bila največja priložnost Koprčanov na tekmi.

Horvat atraktivno - od prečke
Domžalčani so vodstvo povišali v 49. minuti. Juninho je z leve strani podal v sredino kazenskega prostora, kjer si je Lucas Horvat mojstrsko ustavil žogo, nato pa s strelom od prečke premagal Ermina Hasiča. Domžalčani so si novo lepo priložnost priigrali v 73. minuti, ko je Jernej Smukavec sam prišel pred Hasiča, a je ta dobro ubranil poskus. Koprski vratar je bil zmagovalec dvoboja tudi malo pred koncem srečanja, ko je ustavil Naceta Kosmača.

Jukanov evrogol v Lendavi premalo
Nafta je na domači zelenici z 2:1 strla Primorje. Lendavčani so bili boljši nasprotnik, med drugim je Konstantin Vasiljev zadel tudi vratnico (26.), a so se vodstva veselili gostje. V 57. minuti je Amer Jukan izvajal prosti strel in podal v kazenski prostor, kjer se je žoga na daljši vratnici odbila v mrežo. Zares pravi evrogol.

Vasiljev začel, Benko dokončal preobrat
V 79. minuti je imel Saša Živec na nogi zaključno žogo, a je Tomaž Murko dobil dvoboj "na štiri oči". Malo kasneje je Nafti uspelo izenačiti. Po predložku s kota je žoga že prešla golovo črto, vendar jo je vratar Domen Božjak izbil. Sodnik je očitno menil, da je to storil Darko Kremenovič, zato mu je pokazal rdeči karton, hkrati pa pokazal še na enajstmetrovko, ki jo je uspešno jo je izvedel Konstantin Vasiljev. V 89. minuti je Nafta zabila zmagoviti gol. Bojan Matjašec je z leve strani podal v kazenski prostor, kjer je Jože Benko žogo zabil v mrežo.

Krcič osmešil celjsko obrambo
V Kranju, kamor se je prvoligaški nogomet vrnil po 8 letih, se je Triglavova mreža zatresla že v 8. minuti. Domača obramba na čelu z vratarjem Miho Gracarjem je nerodno posredovala, tako da je žoga prišla do Marija Močiča, ki jo je brez težav potisnil v prazna vrata. Odgovor domačih je sledil v 17. minuti. Alen Krcič je ukradel žogo na polovici Celja, se sprehodil do roba kazenskega prostora gostov, nato pa z diagonalnim strelom matiral Amela Mujčinoviča. Ob koncu prvega polčasa je sodnik Miran Bukovec spregledal igranje z roko v celjskem kazenskem prostoru, s čimer je domače oškodoval za enajstmetrovko.

Gobčeva "bomba" pokosila Burgarja
Drugi polčas se je začel z redko videnim dogodkom. Celjski kapetan Sebastjan Gobec je želel podati žogo svojim napadalcem, a je pri tem v glavo zadel Dejana Burgarja, ki je padel kot pokošen in za nekaj časa obležal. Na srečo je kapetan Triglava lahko nadaljeval. Celjani so bili v nadaljevanju boljši nasprotnik, a premoči niso kronali. Najlepšo priložnost je v 55. minuti zapravil Roman Bezjak, ki je po globinski podaji izgubil dvoboj z vratarjem Gracarjem.

PRVA LIGA SI, 2. krog

TRIGLAV GORENJSKA - CM CELJE 1:1 (1:1)
500; Krcič 17.; Močič 8.

NAFTA - PRIMORJE 2:1 (0:0)
600; Vasiljev 84./11-m, Benko 89.; Jukan 57.
RK: Kremenović 83./Primorje

DOMŽALE - LUKA KOPER 2:0 (1:0)
700; Pekič 21., Horvat 49.

Nedelja ob 20.00:
RUDAR - MARIBOR

HIT GORICA - OLIMPIJA

Lestvica:                             
DOMŽALE 2 2 0 0 3:0 6
MARIBOR 1 1 0 0 5:0 3
RUDAR 1 1 0 0 3:1 3
LUKA KOPER 2 1 0 1 4:3 3
HIT GORICA 1 1 0 0 1:0 3
NAFTA 2 1 0 1 2:2 3
CM CELJE 2 0 1 1 1:2 1
TRIGLAV 2 0 1 1 1:6 1
OLIMPIJA 1 0 0 1 1:3 0
PRIMORJE 2 0 0 2 2:6 0
Delitev točk v Kranju
Nafti ob koncu uspel preobrat
Domžalčani ugnali prvake