Dušan Kosič je zbral pet nastopov za Slovenijo. Foto: www.alesfevzer.com
Dušan Kosič je zbral pet nastopov za Slovenijo. Foto: www.alesfevzer.com

Ljubljanski strateg na klopi ekipe iz knežjega mesta sedi od leta 2017. Celjani so preteklo sezono v državnem prvenstvu končali na petem mestu. Za četrtim mestom, ki je še peljalo v Evropo, so zaostali za tri točke.

48-letni Kosič je kot trener pred prihodom v Celje deloval v Krškem, Olimpiji in Triglavu. Kot nogometaš je največji del kariere preživel kot član Olimpije.

Grubor se je vrnil na klop Aluminija
Slobodan Grubor je znova sedel na klop Aluminija. Z ekipo je opravil prvi trening, na katerem se je zbralo 25 nogometašev. V spomladanskem delu sezone 2016/17 in jesenskem delu 2017/18 se je že izkazal.

Ob prevzemu vloge glavnega trenerja prve ekipe Aluminija je Grubor poudaril: "Vesel sem, da se ponovno vračam v Kidričevo, saj je to potrditev, da sem pustil dober pečat. Moja prednost je, da že poznam tukajšnje ljudi in okolje, v katerem sem se počutil dobro, ter delovanje kluba, ki se je v tem času organizacijsko nadgradil. Želim nadaljevati filozofijo kluba in dvigniti ekipo na višjo raven."

Klub v naslednji sezoni pričakuje nadaljevanje kakovostnega dela članske selekcije in nadgradnjo na področjih, ki mu utrjujejo mesto stabilnega prvoligaša.