Andrej Kotnik bo odslej nosil vijoličasti dres. Foto: www.alesfevzer.com
Andrej Kotnik bo odslej nosil vijoličasti dres. Foto: www.alesfevzer.com

"Želimo nadarjene fante v našem klubu, ki imajo pravo izhodišče za nadaljnji razvoj, klub pa potem z delom in pravo usmeritvijo pride z njim do cilja ter spravi igralca na višjo raven. Zame je presenečenje, da je takšen igralec prost in izkoristili smo priložnost, da ga pripeljemo," je pojasnil športni direktor Zlatko Zahovič.

Kotnik je v slovenskem prvenstvu zbral 55 nastopov in dosegel šest zadetkov. Ima tudi izkušnje iz Italije, saj ga je Gorica posodila Crotoneju in Formenteri.

"Presrečen sem, da sem lahko postal del takšnega kluba. Se že veselim najprej treningov in od poletja tudi tekem. Verjamem, da lahko pripomorem k nadaljnjim uspehom in želim upravičiti klubska pričakovanja. Lahko rečem, da se mi je s tem prestopom uresničila ena od mojih nogometnih želja. Ko sem bil v Italiji, sem spremenil pogled na nekatere zadeve, verjamem, da mi je to pomagalo pri novem, velikem izzivu. Pri prilagajanju na novo, a dobro znano okolje in potem pri igranju. Vem, kakšne so zahteve v Mariboru, pritisk je večji, a sem pripravljen na vse in verjamem, da lahko pri tem prispevam svoj delež," je dejal Kotnik.