Andrej Kotnik je izvrstno začel novo sezono. Foto: www.alesfevzer.com
Andrej Kotnik je izvrstno začel novo sezono. Foto: www.alesfevzer.com

Ekipi sta uvodni krog 32. sezone slovenskega državnega prvenstva dočakali s povsem drugačnimi pričakovanji. Po lanskem drugem mestu in osvojitvi pokala so v Kopru kljub odhodom nekaterih nosilcev igre prepričani, da se lahko znova borijo za visoka mesta, medtem ko je zaradi finančnih omejitev edini cilj Sežancev obstanek med prvoligaško druščino. V minuli sezoni so med elito obstali po dodatnih kvalifikacijah.

Kotnik zagotovil Kopru tri točke na uvodni tekmi nove sezone

Koprčani so dobili tudi šesti medsebojni dvoboj v prvoligaški konkurenci na svoji zelenici. V prvem polčasu so bili podjetnejši, a si veliko priložnosti niso priigrali. Je bilo pa zato v gostujočem kazenskem prostoru zelo vroče že takoj na začetku drugega dela, ko se je iz oči v oči z Janom Koprivcem znašel Dario Kolobarić, a je slabo streljal in vratar Tabora je uspešno posredoval. 50. minuti je tekla, ko se je pred Koprivcem sam znašel Bede Osuji, toda ob slabi reakciji se rezultat ni spremenil.

Domača vrsta je povedla v 59. minuti, ko se je iz na videz nenevarnega položaja s približno 30 metrov za strel odločil Kotnik. Žoga se je pred vrati odbila in končala za hrbtom Koprivca, ki je zelo slabo posredoval. Pet minut kasneje je z leve strani Kaheem Parris zadel zunanji del vratnice.

67. minuta je tekla, ko je veliko napako napravila koprska obramba. Tako je rezervist Jakoslav Stanković sam stekel proti Adnanu Goluboviću in ga z natančnim strelom z roba kazenskega prostora premagal za 1:1. 14 minut zatem se je znova izkazal Kotnik, ki je z desne strani z natančnim udarcem zadel malo mrežico, še drugič matiral Koprivca in Kopru zagotovil tri točke.

Zeljković: To bo ključna sezona za Kotnika

1. krog:

KOPER - CB24 TABOR SEŽANA 2:1 (0:0)
1000; Kotnik 59., 81.; Stanković 67.

Koper: Golubović, Šimčak, Palčič, Žužek, Novoselec, Mittendorfer (76./Benedičič), Vešner Tičić, Kotnik (84./Kambič), Osuji (76./Jašaragić), Parris (76./Krajinović), Kolobarić (62./Šušnjara).

Tabor: Koprivec, Struna, Ovsenek, Briški, Kouao (64./Iscaye), Kljun, Korošec, Ad. Zeljković (88./Čakš), Tolić, Mavretić (79./Seliškar), Savić (64./Stanković).

Sodnik: Rade Obrenović (Ljubljana)


Sobota ob 17.30:
DOMŽALE - CELJE

Ob 20.15:
MARIBOR - KALCER RADOMLJE

Nedelja ob 20.15:
OLIMPIJA - MURA

Ponedeljek ob 20.15:
GORICA - BRAVO