Dvoboj Roka Kronavetra in Timija Maxa Elšnika na oktobrskem derbiju v Ljudskem vrtu (1:1). Foto: www.alesfevzer.com
Dvoboj Roka Kronavetra in Timija Maxa Elšnika na oktobrskem derbiju v Ljudskem vrtu (1:1). Foto: www.alesfevzer.com

Vse bolje uigrani vijoličasti so v Prvi ligi TS zmagali petkrat zapored in imajo pred Olimpijo štiri točke prednosti. "Normalno je, da je po takšnih izidih vse skupaj lažje in boljše. V ta derbi lahko gremo res samozavestni, saj vemo, da sezone nismo začeli najbolje. Moramo izkoristiti dober moment, ki ga imamo. Uspeli smo povezati tudi dve tekmi brez prejetega zadetka. To bi lahko bil ključ do zmage na derbiju," je pred četrtkovim obračunom v Ljubljani za TV Slovenija povedal Rok Kronaveter.

"Mislim, da je ekipa Olimpije ob naši najbolj konkurenčna. Proti Domžalam je izgubila, a izid 3:1 ne odraža predstave na igrišču. So zelo dobra ekipa in potrebujemo odlično predstavo, da se vrnemo domov s pozitivnim izidom," je poudaril trener Mauro Camoranesi, ki lahko znova računa na Denisa Klinarja. Ta je zadnji dve tekmi izpustil zaradi poškodbe.

Glede bitke za naslov prvaka je Argentinec zadržan: "Do konca je še veliko tekem. Po slabi polovici prvenstva ni dobro kar koli napovedovati. Zelo pomembno je, da nismo odvisni od posameznikov, ampak je v ospredju moč kolektiva. Ta dejavnik bo zelo vplival tudi na razplet derbija. Ob nadaljevanju tega, kar nas je odlikovalo do zdaj: da si pomagamo med seboj na igrišču in imamo željo ter delovno zagnanost."

Mlakar ne bo dolgo počival

Rudi Požeg Vancaš poudarja pomen derbija, po katerem bi lahko ob ugodnem razpletu za Maribor njegova prednost občutno narastla – kar na sedem točk: "Olimpija je do dvoboja v Domžalah igrala dobro, tudi tista tekma bi se ob njihovem boljšem izkoristku priložnosti lahko obrnila drugače, zato je treba biti previden. Imamo pa možnost, da se še dodatno oddaljimo na lestvici. V zadnjem obdobju smo se še bolj povezali med sabo kot moštvo, trenutna forma je dobra, tudi v obrambi smo bolj zanesljivi, kot smo bili."

Camoranesi: Do konca je še veliko tekem

Mlakar si je na začetku sobotne tekme proti Taboru poškodoval zadnjo stegensko mišico in moral že v 17. minuti zapustiti zelenico. "Manjkal bom še v nedeljo proti Gorici, vendar premor ne bo predolg. Nič ni natrgano, bi pa bilo tveganje resnejše poškodbe ob nadaljevanju aktivnosti preveliko. Sledijo počitek, terapije in delo po individualnem programu, tako da se lahko še pripravim in pomagam ekipi v finišu jesenskega dela," je 22-letni napadalec povedal za klubsko spletno stran. Že od prej manjkata Nemanja Mitrović in Martin Milec.

4. oktobra je bilo na prvem letošnjem derbiju v Ljudskem vrtu 1:1. Prenos drugega boste lahko v četrtek spremljali na TV Slovenija in MMC-ju. Tekma se bo začela ob 16.45, studijski del pol ure prej.