V novem klubu bo Luka Zahović na dresu nosil številko 10. Foto: www.alesfevzer.com
V novem klubu bo Luka Zahović na dresu nosil številko 10. Foto: www.alesfevzer.com

Za člansko ekipo vijoličastih je debitiral pred sedmimi leti. Leta 2015 je prestopil k Heereveenu, kjer pa je preživel le eno leto in že naslednjo sezono igral v Mariboru kot posojeni nogometaš. Zatem se je znova vrnil v Ljudski vrt. Za najuspešnejši slovenski klub, s katerim je štirikrat postal državni prvak, je zbral 199 nastopov, dosegel pa je 81 golov.

“Številke govorijo zase in so dovolj zgovorne. Luka še ni dopolnil niti 25 let, pa je že toliko dal Mariboru. Zahvala kluba za vse doslej storjeno in veliko športne sreče na novi poti,” je za klubsko spletno stran povedal športni direktor Maribora Oliver Bogatinov, ki je aprila na tem mestu zamenjal Lukovega očeta Zlatka Zahoviča.

Novi okrepitvi v Celju in Kopru

Državni prvaki Celjani so se okrepili še z Bradleyjem Martinsom. 22-letni levi bočni branilec, ki je reprezentant Curacaa, je podpisal pogodbo do junija 2023. Predtem je bil član rotterdamske Sparte.

Koper je pripeljal še dve okrepitvi. Zagrebški Dinamo je na Obalo posodil 23-letnega hrvaškega vezista Bojana Kneževića, ki je v prejšnji sezoni igral za Olimpijo, Genoa pa 22-letnega argentinskega napadalca Claudia Paula Spinellija, ki je kariero začel pri Tigerju, Genoa pa ga je v zadnjih letih posojala Crotoneju, Argentinos Juniorsom in ekipi Gimnssi y Esgrima.

Kim posojen v Kidričevo

Aluminij si je od Domžal sposodil južnokorejskega nogometaša Dohyun Kima. 26-letni vezni igralec je od leta 2018 v Sloveniji, kjer je igral za novomeško Krko in nazadnje za Domžale. Kariero je začel v klubu Goyang Citizen, od koder ga je pot vodila najprej v Srbijo k Bežaniji, od tam pa na Hrvaško k ekipi Dugo Selo.