Milan Mandarić bo odslej krojil usodo nogometne Olimpije, medtem ko se je Izet Rastoder poslovil od kluba. Foto: MMC RTV SLO
Milan Mandarić bo odslej krojil usodo nogometne Olimpije, medtem ko se je Izet Rastoder poslovil od kluba. Foto: MMC RTV SLO
Mandarić: Olimpija bo v ponos Sloveniji

Mandarić je v prvi izjavi povedal, da klub prevzema v dobrem stanju, česar pri prejšnjih klubih ni bil vajen, zato se je še posebej zahvalil prejšnjemu predsedniku Izetu Rastoderju, ki je odprl skupščino in prav tako poudaril, da je klub brez dolgov.

O proračunu še nič znanega
"Prihajam z veliko željo. Vsi klubi so veliki, toda Olimpija je Olimpija, predstavlja glavno mesto, predstavlja nogomet. Uporabil bom vse izkušnje za dobro našega kluba," je med drugim povedal novi predsednik, ki je Olimpijo prevzel z vložkom štirih milijonov evrov. Kakšen bo proračun kluba v novi sezoni, še ni razkril, prav tako še ni jasno, kje bo novi sedež kluba.

Začetek nove ere
"Najprej se bomo osredotočili na prvo ekipo, da bomo konkurenčni, imamo športnega direktorja, ki je človek z izkušnjami, odličnega prvega trenerja ... Gospod Rastoder je naredil veliko, pošteno opravil svoj posel, zdaj pa je čas, da to nadgradimo. Mislim, da se z današnjim dnem začenja nova era Olimpije. Verjamem, da bomo nekega dne, ko bomo pogledali nazaj, lahko rekli, da smo naredili, kar smo obljubil."

Potrebuje zaupanje in podporo
Mandarić, ki zadnjih 16 let vodi angleške klube, prvi je bil Portsmouth, nato Leicester in nazadnje Sheffield Wednesday, bo spet vzpostavil dialog z Green Dragonsi, ki so že dolgo zahtevali Rastoderjev odstop. "Vse, kar potrebujem, je zaupanje in podpora. Rad imam nogomet. Ko nekaj ljubiš, potem si uspešen v tem. Verjetno bodo napake tu in tam, ampak naredil bom vse za dobro kluba."

Mandarić: Olimpija bo v ponos Sloveniji