Marijan Pušnik je v sredo popoldne v Radomljah že vodil prvi trening Olimpije. Foto: www.alesfevzer.com
Marijan Pušnik je v sredo popoldne v Radomljah že vodil prvi trening Olimpije. Foto: www.alesfevzer.com
Ranko Stojić
Direktor Olimpije Ranko Stojić se je odločil za slovenskega strokovnjaka. Foto: www.alesfevzer.com

Korošec, ki je v najmočnejši slovenski ligi vodil Dravograd, Korotan, Celje, Maribor in Rudarja, je z Olimpijo sklenil dveletno pogodbo.

Pušnik se je konec lanskega leta razšel z japonskim drugoligašem Avispo iz Fukuoke, v tujini pa je še deloval v Iranu in na avstrijskem Koroškem pri Slovenskem atletskem klubu (SAK).

"Rezultatsko nočem dajati nobenih obljub, lahko rečem le, da bomo delali trdo. Olimpijo sem spremljal tudi iz tujine, opazil sem mnoge stvari, nekaj reči sem že zasledil tudi tukaj. Disciplina bo na mnogo večji ravni kot do zdaj, s tem pa ne mislim kritizirati dela mojih predhodnikov. O njih me ne boste slišali govoriti, nočem si ustvarjati sovražnikov, ki jih nimam," so bile prve besede Pušnika, ki je potrdil, da ni potreboval veliko časa, da je sprejel ponudbo Olimpije.

Pušnikova pomočnika bosta mlada Vladan Radenković in Dejan Kopasić, kondicijski trener pa Srđan Zirojević. Trener vratarjev bo še naprej Andrej Kračman.


"Olimpija je velik klub. Mogoče trenutno ne, predvsem tu mislim na pogoje dela, a verjamem, da bodo vodstvo kluba, Mestna občina Ljubljana in mediji poskrbeli, da se bodo razmere za trening izboljšale. Z vodstvom kluba sem se hitro dogovoril, pogajanja so bila kratka. Sem pa vseeno nekaj časa razmišljal, predvsem zaradi odlične ponudbe, ki sem jo imel iz tujine. V tujini se sicer odlično zasluži, a pretehtala so imena Olimpija, Ljubljana, Slovenija, saj si želim biti več časa z družino. Tu pa so še odličen projekt, visoke klubske ambicije in izziv. Naj mi nihče ne zameri, ampak slabše, kot je bilo, ne more biti. Ne bom rekel kot kakšen politik: dajte mi 100 dni, vsi vemo, da trenerja drži le rezultat, ne bom pa tako neumen, da bom rekel, da bomo mi že od začetka igrali svetovni nogomet, bomo pa se trudili in se temu poskušali približati. Ne bomo grozili močnemu Mariboru, o njem ne bo odvečnih besed, moram pa reči, da se moramo pred Mariborom približati komu drugemu."

Pušnik si želi, da bo njegova ekipa tekla več kot doslej, zaveda se, da bo moral popraviti obrambo, brez katere ni ničesar. "Fantje bodo 'švicali'. Menim, da so sposobni več, kot so do zdaj kazali. Ne bo namišljenih zvezd, ne bo vmešavanja raznoraznih managerjev, ki jih že zdaj prosim, da me pustijo na miru. Tudi nekaterih igralcev več ne bo. Profesionalnost bo morala biti na visoki ravni," napoveduje Pušnik, ki o igralskem kadru še ne želi govoriti. Tako kot ne tudi direktor Stojić, ki meni, da mora biti nakup okrepitev daljši proces. Je pa že potrdil, da v ekipi ostaja Andraž Šporar, ki naj bi na odhod v tujino še nekaj časa počakal.

Direktor Olimpije Ranko Stojić se je kljub nekaterim drugačnim napovedim odločil za slovenskega strokovnjaka. "Hoteli smo mladega trenerja. Mogoče Marijan po letih ni, toda po duhu in energiji prekaša mlajše, poleg tega pa ima še izkušnje. Lahko rečem, da smo dobili trenerja, katerega filozofija je enaka moji in od predsednika Milana Mandarića. Ima iste poglede na nogomet in na življenje kot midva, je entuziast, ki zna delati individualno in globalno," je povedal Stojić.