Milan Mandarić za zdaj še ni našel ustreznega kupca Olimpije. Foto: www.alesfevzer.com
Milan Mandarić za zdaj še ni našel ustreznega kupca Olimpije. Foto: www.alesfevzer.com

Njihov glavni protagonist Thomas Kaiser do podaljšanega roka, ki se je iztekel v sredo, še enkrat več ni plačal polovice kupnine. Ta naj bi znašala 3,5 milijona evrov, je poročal Val 202. Prejšnji teden je Kaiser, ki je bil edini kandidat za novega predsednika Olimpije, zaprosil za preložitev izredne skupščine kluba, ki je bila sklicana za ponedeljek in nato uradno preklicana.

Kaiser, Nemec, o katerem ni znano tako rekoč nič, je pred slabima dvema tednoma vložil uradno kandidaturo za novega predsednika, toda vse skupaj se je potem razvilo v farso. Zgodba je podobna kot poleti, ko je na predsedniški stolček pri ljubljanskem klubu poskušal sesti Italijan Gabriele Nardin, a tudi on kljub obljubam ni nakazal denarja.

Mandarić tako ostaja na čelu kluba, ki ga vodi od leta 2015. V tem času je Olimpija dvakrat postala državni prvak, dvakrat pa je osvojila tudi slovenski pokal.

Ljubljančani so v tej sezoni jesenski prvaki Prve lige TS, pred Mariborom imajo štiri točke naskoka. Tekmeca za vrh se bosta srečala že v prvem krogu spomladanskega dela 22. februarja (ob 20.15), ko bo na sporedu derbi v Ljudskem vrtu.

V soboto gostovanje na Reki
Olimpija, ki je v ponedeljek ostala brez Latvijca Vitalijsa Maksimenka (po sporazumni prekinitvi pogodbe se je preselil na Japonsko k drugoligašu Omiji Ardidži), je v četrtek v Brežicah odigrala četrto pripravljalno tekmo. Drugo moštvo zagrebškega Dinama je premagala s 3:1 (Lupeta 35., Brkić 42., Menalo 68./11-m; Rešetar 51./11-m).

Konec preteklega tedna je bila s 5:1 boljša od Krke (Sešlar 45., Jurčević 65., Menalo 68., 83., Tomić 88.; Kim 62.) in z 2:0 od Brežic (Jurčević 36., Lupeta 85.), v torek pa je z 2:0 izgubila proti hrvaškemu prvoligašu Slavenu Belupu (Brković 18., Bogojević 72.). Vse tri tekme so bile odigrane na Čatežu.

V soboto ob 15.00 bo Olimpija gostovala pri Rijeki na Rujevici, prihodnji četrtek pa bo odpotovala na priprave v Belek v Turčiji, kjer jo med drugim čakata dvoboja proti ukrajinskima velikanoma Dinamu (5. februarja) in Šahtarju (8. februarja).

Maribor v Turčijo že v nedeljo
Tam se bo pripravljal tudi Maribor, ki je uvodni del priprav opravil v Moravskih Toplicah in odigral dve tekmi v Ljudskem vrtu.

V soboto je kar z 18:0 porazil Dravograd (Mešanović 4, Zahović in Bajde po 3, Tavares 2, Požeg Vancaš, Kotnik, Peričić, Koblar, Mulahusejnović in Vrhovec po 1), v torek pa z 1:0 Bravo (Vipotnik 56.).

V soboto ob 15.00 se bo prav tako pred domačimi gledalci pomeril z Beltinci, nato pa sledijo nedeljski polet in treningi v Turčiji. Prvi tekmec v Beleku bo v torek Lech Poznanj.