Sežanci so že v pretekli sezoni na svojem stadionu Rajka Štolfe dvakrat porazili Mariborčane s 4:1. In tudi tretjič zapored jim je uspelo favorizirane vijoličaste, ki jim Kras očitno ne ustreza, spraviti na kolena.

Sežanci so zmagali tretjič v sezoni in se vsaj za en dan zavihteli na drugo mesto prvenstvene lestvice. Foto: www.alesfevzer.com
Sežanci so zmagali tretjič v sezoni in se vsaj za en dan zavihteli na drugo mesto prvenstvene lestvice. Foto: www.alesfevzer.com

Jug in Kolmanič preprečila vodstvo Sežane
Sežanci so prvi resneje zapretili. V 16. minuti je Kevin Grobry lepo utekel v sredino kazenskega prostora in po podaji z leve strani sprožil "s prve" pod prečko, a je z izjemno reakcijo zadetek preprečil Ažbe Jug. Malo pozneje je Christos Rovas prišel do strela iz neposredne bližine, nato pa je žogo z golove črte izbil Žan Kolmanič. Rovas je v 21. minuti poskusil še z glavo, a meril mimo vrat. Domači so bili v teh trenutkih občutno boljši nasprotnik.

Mojstrovina Krivičića za 1:0
Kraševci so premoč kronali v 30. minuti. Djalo Balde je prodrl po levi strani, nato pa povratno podal do Marka Krivičića, ki je z roba kazenskega prostora mojstrsko z diagonalnim strelom pod stičišče vratnice in prečke matiral Juga. Vijoličasti so bili na stadionu Rajka Štolfe povsem nemočni. Statistika prvega polčasa: posest žoge 57:43, streli v okvir vrat 3:2 – vse za Kraševce.

Grk Christos Rovas je v 66. minuti zadel za 2:0. Foto: www.alesfevzer.com
Grk Christos Rovas je v 66. minuti zadel za 2:0. Foto: www.alesfevzer.com

Po vstopu Kronavetra in Tavaresa Rovas povišal na 2:0
Tabor je tudi drugi polčas začel napadalno. Grk Rovas je v 47. minuti po podaji Dominika Mihaljevića stresel prečko, a je bil pred tem v nedovoljenem položaju. Mariborčani so v nadaljevanju pokazali nekoliko več, toda premalo za zadetek. V 66. minuti je Mauro Camoranesi v igro poslal Roka Kronavetra in Marcosa Tavaresa. Takoj po vstopu izkušenih "rezervistov" pa je Tabor povišal vodstvo. Grobry je z dolgo podajo v protinapad na desni strani poslal Rovasa, ki je ušel (počasni) mariborski obrambi in s strelom med nogami matiral Juga.

Mauro Camoranesi je ob vrnitvi v Sežano, ki jo je vodil pred odhodom v Maribor, doživel poraz. Italijanski trener je tokrat pogrešal poškodovane Martina Milca, Jana Repasa, Luko Zahovića, Gregorja Bajdeta in Luko Uskokovića. Foto: www.alesfevzer.com
Mauro Camoranesi je ob vrnitvi v Sežano, ki jo je vodil pred odhodom v Maribor, doživel poraz. Italijanski trener je tokrat pogrešal poškodovane Martina Milca, Jana Repasa, Luko Zahovića, Gregorja Bajdeta in Luko Uskokovića. Foto: www.alesfevzer.com

Kronaveter znižal zaostanek
Mariborčanom je v 69. minuti le uspelo znižati zaostanek. Špiro Peričić je z desne strani izvajal avt in žogo vrgel v kazenski prostor, kjer je Denis Klinar podaljšal na drugo vratnico, tam pa je Kronaveter žogo poslal v nebranjeni del mreže.

Briški z glavo poskrbel za +2
A odgovor Sežancev je sledil hitro. V 73. minuti je namreč Dominik Mihaljević iz kota podal v kazenski prostor, kjer je Mihael Briški visoko skočil in žogo z glavo v loku poslal za hrbet nemočnega Juga za 3:1.

Posest žoge 52:48, streli v okvir vrat 5:3 – oboje za Tabor
V naslednji akciji je Kronaveter stresel prečko, nato pa so Mariborčani do konca neuspešno poskušali vsaj omiliti zaostanek. Končna statistika: posest žoge 52:48, streli v okvir vrat 5:3 – oboje za Tabor Sežano.

Sežana spet nerešljiva uganka za Maribor

Prva zmaga Gorice ob debiju Petrića
V obračunu z dna lestvice je Gorica, ki je prvič igrala pod vodstvom novega trenerja Gordana Petrića, z 2:0 ugnala Aluminij in se veselila prve zmage v sezoni. Domači so povedli v 20. minuti, ko je Semir Smajlagić na desni strani v ogenj poslal Luko Volariča, ki je prodrl v kazenski prostor, nato pa z mojstrskim strelom pod prečko ukanil Luko Janžekoviča. Aluminij je v nadaljevanju napadal za izenačenje, a neuspešno. Naposled je vse dvome o zmagovalcu razrešil Smajlagić, ki je v 92. minuti zatresel prazna vrata z golom skorajda s sredine igrišča. Janžekovič je namreč zapustil vrata, a je bil Smajlagić hitrejši. Pri Gorici je v drugem polčasu zaigral tudi Etien Velikonja, ki se je pred dnevi vrnil v matični klub.

Goričani zmagali prvič v novi sezoni

Derbi Ljubljanske kotline na TV Slovenija 2 in na MMC-ju
Preostale tri tekme bodo v nedeljo. Na TV Slovenija 2 boste lahko spremljali derbi Ljubljanske kotline med Olimpijo (v novi sezoni je še brez zmage) in Domžalami.

5. krog:

CB24 TABOR SEŽANA – MARIBOR 3:1 (1:0)
350; Krivičić 30., Rovas 66., Briški 73.; Kronaveter 69.

CB24 Tabor Sežana: Koprivec, Denis, Ristić, Briški, Nemanič, Zebić (80./Sever), Mihaljević, Krivičić, Grobry, Rovas (71./Stančič), Djalo Balde (90./Babić)

Maribor: Jug, Kolmanič, Mitrović, Klinar, Cretu, Peričić, Derviševć, Požeg Vancaš (78./Pihler), Matko (65./Kronaveter), Mlakar (65./Tavares), Mešanović (79./Kotnik).

Sodnik: Asmir Sagrković (Vrhnika)


GORICA – ALUMINIJ 2:0 (1:0)
200; Volarič 20., Smajlagić 92.

Gorica: Likar, M. Kavčič, Tomiček, T. Kavčič, Hodžić, Grudina, Cvijanović (74./Bardanca), Nkama (86./Jermol), Volarič (61./Begić), Oyewusi (73./ Velikonja), Smajlagić.

Aluminij: Janžekovič, Ploj, Pantalon, Azemović, Jakšić, Horvat (64./Maletić), Grajfoner, Čermak, Pečnik (64./Matjašič), Klepač, Flakus Bosilj.

Sodnik: Andrej Žnidaršič (Kranj)


Nedelja ob 15.45:
CELJE – BRAVO

Ob 18.00:
KOPER – MURA

Ob 20.15:
OLIMPIJA – DOMŽALE
Prenos na TV SLO 2 in MMC-ju.

Lestvica:                             
MURA                  4  3 1 0  6:0 10
CB24 TABOR SEŽANA     5  3 0 2  8:8  9
MARIBOR               5  2 2 1 11:7  8
DOMŽALE               4  2 1 1  7:5  7
BRAVO                 4  2 1 1  7:6  7
KOPER                 4  1 2 1  5:4  5
GORICA                4  1 0 3  5:9  3
OLIMPIJA              3  0 2 1  1:2  2
CELJE                 4  0 2 2  3:6  2
ALUMINIJ (-2)         5  1 1 3  2:8  2