Arnel Jakupović je na petih tekmah sezone dosegel že šest zadetkov. Foto: www.alesfevzer.com
Arnel Jakupović je na petih tekmah sezone dosegel že šest zadetkov. Foto: www.alesfevzer.com

25-letni Jakupović je v Ljudskem vrtu izkoristil lep predložek Martina Milca z desne strani in s petih metrov z nogo ukanil gostujočega vratarja Tiborja Banića. To je že njegov šesti gol na petih tekmah v tej sezoni oziroma četrti prvenstveni.

Devet minut prej je bil izključen Marcel Lorber, ki mu je sodnik Rade Obrenović pokazal drugi rumeni karton zaradi domnevnega simuliranja prekrška v kazenskem prostoru.

Vijoličasti so tako ohranili 100-odstoten izkupiček in imajo edini poleg Kopra na računu šest točk.

Lorber izključen zaradi simuliranja

Mariborčani so na začetku tekme narekovali ritem, posebno nevarni pa niso bili. Aluminijeva obramba je bila trdna, si pa je v 14. minuti vendarle zakuhala težave, ko je Banić v svojem kazenskem prostoru po podaji žogo ujel z roko. Sodnik je dosodil prosti strel, po kombinaciji Jana Repasa in Jakupovića, ki je streljal, pa žoga ni našla poti v mrežo, prav tako kot ne po poskusu Lorberja.

Jakupović je bil tudi tokrat stalna nevarnost za gostujoča vrata, a v prvem delu njegovi poskusi niso bili dovolj natančni. Tako kot ne poskusi Xhuliana Skuke, ki je občinstvo navdušil v 40. minuti, ko je poskusil s peto, a se je izkazal vratar Banić.

Po spremembi rezultata so gosti zaigrali na vse ali nič, toda njihova premoč je bila jalova. Sprožili so sicer nekaj strelov, ki pa niso pomenili prave nevarnosti za mariborska vrata. Za Maribor se je po enem izmed protinapadov še ena priložnost ponudila Jakupoviću, toda tokrat je bil Banić na mestu.

Delitev točk na obračunu Domžal in Brava

V Domžalah delitev točk

Na drugi pozno popoldanski tekmi so se Domžale in Bravo razšli z neodločenim izidom 1:1. Ob koncu prvega dela je goste v vodstvo popeljal Gašper Trdin, na začetku drugega dela pa je izid poravnal Jan Đapo.

Domačini bi morali povesti v 2. minuti, ko si je veliko napako privoščil vratar Brava Matija Orbanić. Franko Kovačević mu je žogo odvzel okoli 25 metrov od vrat, nato pa z levico nekoliko z leve strani zgrešil prazno mrežo.

Kovačević je bil tudi v 27. minuti osmoljenec, potem ko je v kazenskem prostoru dvakrat zgrešil žogo, nato pa se je ta odbila do Danijela Šturma, ki jo je z levico poslal čez gol. Tri minute pozneje se je zdelo, da je Šturm domačine popeljal v vodstvo, potem ko je izkoristil še eno napako v Bravovi obrambi, a je bil ob začetku akcije v prepovedanem položaju.

V 44. minuti pa je boljše obdobje Ljubljančanov izkoristil Gašper Trdin. Ta je na robu kazenskega prostora prejel podajo z leve strani in žogo z močnim ter natančnim strelom poslal v zgornji desni kot Tratnikovih vrat.

Drugi polčas se je začel z ofenzivo Domžal, že po slabih treh minutah pa je močno z levico zadel Jan Đapo, potem ko se je žoga srečno odbila do njega po strelu od daleč ter posredovanju Marka Španringa.

V 54. minuti se je znova po podaji rezervista Luke Topalovića v ugodnem položaju znašel Kovačević, a iz oči v oči z vratarjem Orbanićem žogo poslal mimo vrat. Domžale so imele še naprej več od igre, v 68. minuti pa se je izkazal Orbanić, ki je ustavil strel Edina Julardžije z desne strani.

V 80. minuti je bil Đapo po gneči v kazenskem prostoru Ljubljančanov blizu drugega zadetka, a je Orbanića rešila vratnica.

V Celju odjeknila petarda

Celjski trener Riera po zmagi s 5:0: "Moramo igrati še bolje!"

Na večerni tekmi Celju so gledalci videli dva različna polčasa. V prvem Mura praktično ni pokazala ničesar, zaostala z 0:2, v drugem pa zapravila kar nekaj priložnosti, a tudi sama dopuščala priložnosti tekmecem, ki so še tri tudi izkoristili.

Varovanci Alberta Riere so povedli v 26. minuti po lepi akciji. Podajalec je bil Lovro Bizjak, strelec pa Nino Kouter, ki je stekel v prazen prostor, se s Klemnom Mihelakom srečal iz v oči in ga premagal.

Ko je bilo že videti, da bo rezultat prvega polčasa 1:0, so gostitelji udarili še enkrat. Spet iz prekinitve, ko je Edmilson po prerivanju v kazenskem prostoru ostal sam, z glavo pa mu ni bilo težko premagati Mihelaka.

Prekmurci so v drugem delu povsem prevzeli pobudo, a iz protinapada hitro dobili še en zadetek. Žan Karničnik je z desne strani prenesel žogo na levo do Edmilsona, ta je poslal natančen predložek pred vrata, kjer je bil nepokrit novinec v ekipi, Hrvat Karlo Špeljak, ki je z glavo poslal žogo za hrbet Mihelaka.

Tekma je bila nato povsem odprta, priložnosti so se vrstile ena za drugo. V zaključku sta zadela še Aljoša Matko in Denis Popović.


Sorodna novica Hat-trick Fadide ob kombinatorni igri Olimpije

PRVA LIGA TELEMACH

2. KROG

DOMŽALE – BRAVO 1:1 (0:1)
650; Đapo 48.; Trdin 44.

Domžale: Tratnik, Đapo (88./Bobarić), Klemenčič, Đurić, Nwankwo, Brecl (53./Černe), Husmani (46./Topalović), Julardžija, Repas (64./Markuš), Kovačević, Šturm.

Bravo: Orbanić, Kavčič, Katinić, Gurlica, Španring, Stanković, Trdin, Selan, Janjić (88./Ivanšek), Poplatnik, Štor (82./Maher).


MARIBOR – ALUMINIJ 1:0 (0:0)
3200; Jakupović 65.

Maribor: Jug, Milec, Mitrović, Šoštarič Karič, Strajnar, Lorber, Antolin (84./Iličić), Laušić (73./M. Božić), Repas (83./Urata), Skuka (61./Pihler), Jakupović.

Aluminij: Banić, Martić, Schaubach, Koblar, Jovan (80./Pečnik), Jagić, Gorenak, Brkljača (66./ Katuša), Jovanović (80./Kosi), Brest (85./Baskera), Susso (66./Skiba).

RK: Lorber 56./Maribor


CELJE – MURA 5:0 (2:0)
1270; Kouter 26., Edmilson 45., Špeljak 55., Matko 75., Popović 87.

Celje: Rozman, Karničnik, Zec (78./Klašnja), Nemanič, Milić (60./Bilji), Kouter (73./Popović), Bizjak, Vrbanec, Svetlin, Špeljak (74./Matko), Edmilson (73./Bajde).

Mura: Mihelak, Dobrovoljc, Morris, Sadriu (64./Trontelj), Kous (75./Turudija), Maruško (64./ Tripi), Kurtović, Jurišić (82./Ščernjavič), Shabanhaxhaj, Saitoski (46./Šarić), Maroša.

Odigrano v soboto:

KOPER – KALCER RADOMLJE 1:0 (1:0)
800; Ruedl 38.

OLIMPIJA – ROGAŠKA 5:0 (2:0)
1250; Karamatić 8., Fadida 45., 85., 88., Rui Pedro 80.


LESTVICA

MARIBOR               2  2 0 0  5:0  6
KOPER                 2  2 0 0  3:1  6
CELJE                 2  1 1 0  7:2  4
BRAVO                 2  1 1 0  3:1  4
DOMŽALE               2  1 1 0  4:3  4
OLIMPIJA              2  1 0 1  6:2  3
ALUMINIJ              2  0 1 1  2:3  1
KALCER RADOMLJE       2  0 0 2  0:5  0
MURA                  2  0 0 2  2:8  0
ROGAŠKA               2  0 0 2  0:7  0