V Stožicah se znova obeta trda bitka dveh največjih slovenskih klubov. Zadnji derbi v Ljubljani je 7. maja z golom v 94. minuti (2:1) odločil kapetan gostov Marcos Tavares (v sredini). Foto: www.alesfevzer.com
V Stožicah se znova obeta trda bitka dveh največjih slovenskih klubov. Zadnji derbi v Ljubljani je 7. maja z golom v 94. minuti (2:1) odločil kapetan gostov Marcos Tavares (v sredini). Foto: www.alesfevzer.com
Darko Milanič
Trener Maribora Darko Milanič z optimizmom pričakuje sobotno tekmo. Foto: www.alesfevzer.com
Mariborčani v Stožice prihajajo po zmago
Novinarska konferenca Maribora pred derbijem

Vijoličasti prihajajo v Stožice s štirimi točkami zaostanka za vodilno Olimpijo, ki pod vodstvom Luke Elsnerja še ni izgubila. Prvi derbi sezone se je 8. avgusta v Ljudskem vrtu končal z 1:1, 7. maja (lanska sezona) pa je Maribor v Stožicah po dramatičnem preobratu slavil z 2:1.

Tekmo komaj čakamo
"Radi rečemo, da se veselimo te tekme, da jo komaj čakamo, to je res. To je ena izmed štirih najpomembnejših tekem v domačem prvenstvu. Srečali se bosta dve zelo močni ekipi. Sami temeljimo na izkušnjah, povezanih z ambicijo in mladostjo moštva,"
je na petkovi novinarski konferenci na začetku dejal trener vijoličastih Darko Milanič.

Če je moštvo v svojih igrah v preteklosti nihalo, si želi to na vsaki tekmi popraviti. "Nenehno se pogovarjamo o tem, da bi bila nihanja majhna ali v meji normale. A ne smemo pozabiti, da je nasproti kakovosten nasprotnik, ki nas dobro pozna. Imamo svoje težave, te moramo premostiti. Moramo znati izkoristiti trenutke, ko smo dobri," je povedal Milanič, ki nima večjih težav s poškodbami v ekipi.

Pripravljeni vsi z izjemo Vrhovca
"Dare Vršič je v petek na prijateljski tekmi začutil bolečino v stegenski mišici, a jo je že saniral. Že včeraj je z nami treniral, mislim, da bo nared tako za današnji trening in tudi za jutrišnjo tekmo. Na isti tekmi se je poškodoval tudi Blaž Vrhovec, ki te dni ni treniral, danes naj bi se nam spet priključil. Ostali so nared, edini dvom je Vrhovec,"
je povedal Milanič.

Milanič: Slačilnica je zdrava
"Največ bo odvisno od nas samih, kako bomo nastopili. Na prejšnjem derbiju v Stožicah, ko so nasprotniki bežali za tri točke, smo zmagali v zadnjem trenutku. Naredili bomo vse, da bi zmagali tudi tokrat. Če bomo zadovoljni s točko, bom povedal po tekmi, ko bom videl, kako je tekma potekala. Slačilnica je zdrava, sledi našim idejam, dobro sodelujemo, kažemo napredek glede na prejšnjo sezono, s kritikami pa moramo športniki znati živeti. V domačem prvenstvu hočemo biti v vlogi favoritov in se v vsakem trenutku tako tudi obnašamo,"
je še povedal mariborski strateg, ki se je v zadnjih tednih znašel v nemilosti navijačev.

Tavares: Želimo ponoviti majsko vajo
Moštvo je dobro pripravljeno tudi na morebitne slabše razmere na igralni površini, ki je po dveh reprezentančnih akcijah malo utrujena, pričakovati pa je tudi deževno vreme. "Strategijo je naredil trener, energija v ekipi pa je prava. Komaj čakamo to tekmo, ki je zelo pomembna, želimo zmagati. To bo težka tekma, Olimpija ima dobro ekipo, naredili bomo vse, da bi zmagali. Derbi v gosteh bo zelo zanimiv, Olimpijo imamo dobro v spominu, ko smo nazadnje zmagali. To želimo ponoviti, za nas bodo tri točke zelo pomembne, da se približamo vodilni ekipi," pa je pred derbijem napovedal kapetan moštva Marcos Tavares, ki je zadnji derbi v Stožicah odločil z golom v 94. minuti.

Tekmo v Stožicah, ki bo po besedah organizatorjev najbrž razprodana, bodo sodili Matej Jug, Robert Vukan in Matej Žunič.

DRŽAVNO PRVENSTVO

PRVA LIGA TELEKOM SLOVENIJE, 13. krog

Petek ob 20.00:
GORICA - KRŠKO

Sobota ob 15.00:
ALUMINIJ - KALCER RADOMLJE

Ob 17.00:
DOMŽALE - RUDAR

Ob 20.30:
OLIMPIJA - MARIBOR
Sodnik: Matej Jug (Tolmin)

Nedelja ob 16.55:
CELJE - LUKA KOPER

Lestvica:                            
OLIMPIJA           12  9 1 2 19:7  28
MARIBOR            12  7 3 2 22:11 24
DOMŽALE            12  6 2 4 25:14 20
GORICA             12  6 2 4 16:11 20
CELJE              12  6 1 5 13:12 19
LUKA KOPER         12  5 2 5 11:13 17
RUDAR              12  4 3 5 17:15 15
KRŠKO              12  3 3 6 10:20 12
ALUMINIJ           12  2 3 7  9:18  9
KALCER RADOMLJE    12  0 4 8  9:30  4
Mariborčani v Stožice prihajajo po zmago
Novinarska konferenca Maribora pred derbijem