Dobro razpoložena Rok Kronaveter in Amir Dervišević sta si prišla čisto blizu. Foto: NK Maribor
Dobro razpoložena Rok Kronaveter in Amir Dervišević sta si prišla čisto blizu. Foto: NK Maribor

"Prvi delovni dan drugače, kot smo bili vajeni prej. Nova realnost, nova pravila, a tudi nova vijol'čna energija," so na Twitterju zapisali pri slovenskih prvakih, ki jih je na treningu prvič vodil novi trener Sergej Jakirović.

Trening je potekal ob upoštevanju varnostnih ukrepov, ki za zdaj prepovedujejo stike med igralci.

Jakirović: Stanje je dobro
"Zadovoljen sem, pomembno je, da smo po premoru končno začeli trenirati. Stanje je dobro, organizacija je na visoki ravni. Vidi se, da so igralci vadili med premorom. Problem je le psihološki, saj nogometaši ne vedo, kdaj se bodo tekme nadaljevale, pred časom pa niso mogli niti trenirati. V skupinah se da na treningih veliko narediti in verjamem, da bomo. Sam sem veliko delal tudi v karanteni, ki mi je hitro minila. Prek posnetkov sem spoznaval igralce, seveda pa jih bom moral bolj spoznati tudi na igrišču,"
je dejal Jakirović, hrvaški strateg na klopi Maribora.

Mariborčani so po 25 krogih na četrtem mestu prvenstvene lestvice. Imajo 43 točk, za vodilno Olimpijo zaostajajo za sedem točk. Tudi Ljubljančani so v petek opravili prvi trening, a ne v Stožicah, pač pa na Kodeljevem.

Na prvem treningu vsi Olimpijini igralci z izjemo dveh

Hadžić: Trening lahko označim za polovičen
"Lahko rečem, da je bil trening nekaj posebnega, eden najbolj nenavadnih, kar sem jih vodil. Po njem imam mešane občutke, lahko rečem, da ni imel prav veliko skupnega z običajnim treningom, označim ga lahko za polovičnega. Tudi stadion na Kodeljevem ni najprimernejši za ta čas. Potrebovali bi več travnatih površin, a imeli smo le eno, na katero smo morali uvrstiti veliko število skupin. Pa še velikemu številu rekreativcev smo se morali prilagajati,"
nad prvim treningom ni bil najbolj navdušen trener zmajev Safet Hadžić, ki je imel na razpolago vse igralce, na katere bo lahko računal v nadaljevanju prvenstva.

Trener Olimpije Safet Hadžić.
Trener Olimpije Safet Hadžić. "Naši tujci so se že pred časom vrnili, tako da so karanteno že prej opravili. Manjkali so tisti, ki se niso strinjali z zmanjšanjem plač, a o tem ne bi govoril. To ni moje delo, informacije boste morali poiskati pri za to odgovornih. Za tiste, ki so bili tu, lahko rečem, da se enim pozna, da so odmor vzeli bolj resno, drugim pa, da so izgubili več. Tudi v glavah še niso povsem osredotočeni, zato bo potreben čas, da vse pride na svoje mesto." Foto: www.alesfevzer.com

Čaka nas hud ritem sreda - nedelja. Prihaja tudi vročina.
"Zagotovo nas čaka hud ritem, a ne vem, ali kdo razmišlja o tem. Tekme bodo ob sredah in nedeljah, prihaja vročina, razmere za nogomet bodo težke. Zato moramo te treninge vzeti resno, narediti maksimalno, kar se da," meni ljubljanski strateg, ki bo naslednji teden starejšim nogometašem pridružil tudi nekaj mladincev. "Najprej bom analiziral prva dva treninga, nato bom sprejel določene odločitve. Želim preizkusiti nekaj igralcev, želim si nekaj novosti, ki bi nam lahko prišle prav."

Ministrica Kustečeva: Pričakujem modro odločitev
Kdaj se bo prva liga nadaljevala, še ni znano, a pred koncem maja najbrž ne. Ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec je dejala, da je odločitev o nadaljevanju tekmovanj zdaj v rokah posameznih športnih zvez, ki morajo upoštevati vse varnostne standarde.

"Mi smo prižgali zeleno luč in skupaj z ministrstvom za zdravje in NIJZ-jem predstavili pravila, recimo temu vedenja, v tem obdobju. Vse preostalo je stvar odgovornosti in načina organiziranja na ravni športnih panog. Spremljamo odzive iz drugih evropskih držav, kaj se dogaja in kakšni ukrepi se sprejemajo. Stoletnica Nogometne zveze pluje zelo modro in prepričana sem, da se bo ta organizacija modro odločila, kako naprej," je povedala Kustečeva.

Ekipa
ZRPGToč.
Olimpija25155552:2950
Celje25129453:2545
Aluminij25136644:2445
Maribor25127641:2643
Mura25911537:3038
Tabor Sežana25851229:3729
Bravo25771131:4328
Triglav25831432:5927
Domžale25751334:4726
Rudar250101523:5610