Ognjen Mudrinski je v drugem polčasu potrdil zmago Maribora. 29-letni napadalec je sicer tretji najboljši strelec srbske Super lige vseh časov. Na 163 tekmah je dosegel 65 golov. Foto: www.alesfevzer.com
Ognjen Mudrinski je v drugem polčasu potrdil zmago Maribora. 29-letni napadalec je sicer tretji najboljši strelec srbske Super lige vseh časov. Na 163 tekmah je dosegel 65 golov. Foto: www.alesfevzer.com

Štajerski derbi v Ljudskem vrtu je pripadel vijoličasti ekipi, potem ko sta se med strelce vpisala Nino Žugelj in Ognjen Mudrinski. Mariborčani so tako prekinili niz slabih rezultatov, ki se je vlekel vse od 21. avgusta, ko je slovenski podprvak v gosteh klonil pred Koprom (2:0).

Pri vijoličastih so manjkali kaznovani Nemanja Mitrović ter poškodovani Martin Milec, Aleks Pihler, Marcos Tavares in Rok Maher. Tudi v celjski ekipi je bilo nekaj nemira po "sporu" Žana Medveda s trenerjem Agronom Šaljo, a je imela gostujoča zasedba dobro popotnico, saj na zadnjih treh gostovanjih v Ljudskem vrtu ni izgubila.

Začasni trener vijoličastih Radovan Karanović je svojo pot na čelu mariborske ekipe začel zmagovito. Foto: www.alesfevzer.com
Začasni trener vijoličastih Radovan Karanović je svojo pot na čelu mariborske ekipe začel zmagovito. Foto: www.alesfevzer.com

Žugelj zadel za vodstvo vijoličastih
Takoj po začetku tekme je Mudrinski prišel do strela z glavo, a je sprožil prešibko in preveč po sredini za vratarja Florijana Raduho. Mariborčani so bili sicer precej odločnejši, poskus Medveda v 12. minuti, ki ga je obranil Ažbe Jug, je bil le celjski preblisk v teh trenutkih. Tako ni čudno, da so gostitelji povedli v 14. minuti, ko je po podaji Marka Alvirja malce z desne strani v kazenskem prostoru za 1:0 zadel Žugelj. Isti igralec je nevarno meril tudi v 18. minuti, ko je za slabega pol metra zgrešil cilj. Vijoličasti so bili nevarni še ob koncu polčasa, ko je žoga po odbitem Alvirjevem strelu oplazila vratnico.

Mudrinski izkoristil Zečevo darilo
Uvod drugega polčasa ni ponudil kakšne posebne nevarnosti za ena ali druga vrata, v 58. minuti pa so se gostitelji razburili, ko je ob Žanu Zaletelu, zadnjem možu obrambe, padel Alvir, vendar se glavni sodnik Dejan Balažič (na tekmi brez tehnologije VAR) ni odločil za prekršek in posledični rdeči karton za celjskega branilca. Po uri igre je na drugi strani do strela prišel Ester Sokler, ki je z volejem žogo poslal v Jugovo naročje. V 65. minuti si je nato veliko napako privoščil gostujoči branilec David Zec, ko je slabo podal žogo nazaj proti svojemu vratarju. Okroglo usnje je prestregel Mudrinski in rutinirano zaključil akcijo za 2:0. Štiri minute pozneje je po dolgem času pri Celjanih poskusil Medved, a je Jug žogo s konicami prstov preusmeril v kot. Mariborski vratar je posredoval tudi v 76. minuti po strelu Adama Jakobsena in v 83. po Soklerjevem poskusu. V 87. minuti in sodniškem dodatku je Raduho na drugi strani preizkusil še Rok Kronaveter, a je ostalo pri 2:0.

Navijači Maribora proslavljajo zmago na derbiju. Foto: www.alesfevzer.com
Navijači Maribora proslavljajo zmago na derbiju. Foto: www.alesfevzer.com

Koper povedel ...
Aluminij je Kopru na Bonifiki prizadejal drugi poraz v letošnjem prvenstvu. Primorci so imeli v 9. minuti prvo lepo priložnost, ko je Maks Barišić izgubil dvoboj z Luko Janžekovičem, malce pozneje pa je bil Aluminijev vratar na mestu še po nevarnem strelu Bedeja Osujija z roba kazenskega prostora. Koprčani so prevladovali in v 22. minuti povedli, potem ko je Mitja Viler z leve strani podal pred vrata, Osuji pa je bil za malenkost hitreje pri žogi kot Janžekovič in jo usmeril v mrežo. Vratar gostov je moral posredovati tudi v 28. minuti, ko so domači po strelu z desne strani celo zatresli vratnico, v 32. minuti pa je Janžekovič ustavil še strel Kaheema Parrisa.

... nato pa je Aluminij uprizoril preobrat
Čeprav so Koprčani celoten polčas Aluminiju prepustili le drobtinice, pa so Kidričani tik pred koncem prvega dela izenačili. Z leve strani je podal Aljaž Ploj (ta je v igro vstopil v 32. minuti namesto poškodovanega Aljaža Krefla), z glavo pa je zadel Roko Prša. Takoj po začetku drugega polčasa je zelo razpoloženi Janžekovič izvrstno posredoval v boju ena na ena z Osujijem, že v 48. minuti pa so gosti šokirali domače, saj je z desne strani kazenskega prostora za vodstvo Aluminija poskrbel Gašper Pečnik. Kidričani so že v 50. minuti še povečali svojo prednost, zmedeno koprsko obrambo so izigrali, na koncu pa je z roba kazenskega prostora zadel Armin Đerlek. Vroče je bilo še v 75. minuti pred vrati gostov, a brez uspeha Koprčanov, ki so pritiskali, prišli do nekaj (neuspešnih) strelov, na drugi strani pa je Đerlek v 88. minuti zadel še prečko. Tik pred koncem je Tin Martić dobil rdeči karton zaradi prekrška nad Žanom Beširjem.

Mura v Sežani 'le' do točke
Dan sta v Sežani odprla Tabor in Mura. Kraševci so dobili tri od zadnjih štirih tekem, zato je branilce naslova čakalo težko delo. Čeprav je Mura odločno začela tekmo, pa je domača zasedba povedla v četrti minuti. Marko Krivičić je z leve strani poslal bolj podajo proti Rodrigueju Bongonguiju, a ta do žoge ni prišel, je pa dovolj zmedel Matka Obradovića, da ta ni vedel, ali naj posreduje ali ne. Žoga se je nato mimo njega skotalila v mrežo za 1:0. Črno-beli so izenačili že v sedmi minuti, po dokaj nenevarni podaji v kazenski prostor je Jan Koprivec žogo izpustil, Amadej Maroša pa je spretno prišel do nje in jo poslal v mrežo. Pozneje se je dogajanje na zelenici umirilo, ekipi sta strnili vrsti in preprečevali nevarne akcije na eni in drugi strani.

Kmalu po začetku drugega polčasa, v 48. minuti, je Dominik Mihaljević nevarno meril z 18 metrov, Obradović pa je z lepo parado preprečil veselje Kraševcev. V 70. minuti so domači spet prišli do lepe priložnosti, toda strel Tila Mavretića je Obradović tudi ukrotil. V 80. minuti je relativno anemijo v Sežani prekinil še Dino Stančič, ki je po podaji z desne strani poskusil z glavo iz bližine in tudi ob Obradovićevem posredovanju oplazil prečko. Mura, ki je bila sicer na trenutke boljša v polju, ni bila konkretna, tako da se je dvoboj končal brez zmagovalca.


Prva liga Telemach, 10. krog:

CB24 TABOR SEŽANA – MURA 1:1 (1:1)
400; Krivičić 4.; Maroša 7.

CB24 Tabor Sežana: Koprivec, Salkić, Briški (52./Urh), Nemanič, Ristić (66./Guerrico), Mihaljević (66./Mavretić), Doukoure Grobry, Krivičić, Bongongui (61./Kosi), Stančič, Kouao (62./Kljun).

Mura: Obradović, Karamarko, Maruško, Karničnik, Lorbek, Horvat, Pucko, Kous, Lotrič (75./Kozar), Škoflek (62./Mulahusejnović), Maroša (84./K. Cipot).

Sodnik: Dragoslav Perić (Kranj)


KOPER – ALUMINIJ 1:3 (1:1)
500; Osuji 22.; Prša 45., Pečnik 48., Đerlek 50.
RK: Martić 93./Aluminij

Koper: Adam, Palčič, Žužek, Novoselec, Viler, Guberac (60./Jelić Balta), Varešanović (55./Vešner Tičić), Oštrek (55./Colley), Parris (od 69. Simić), Barišić (69./Bešir), Osuji.

Aluminij: Janžekovič, G. Pečnik (90./Bizjak), Azemović, Martić, Krefl (32./Ploj), Bolha, Nkama, Prša, Đerlek, Brest (73./Pušaver), Kadrić (90./Kidrič).

Sodnik: Aleksandar Matković (Ravne na Koroškem)


MARIBOR – CELJE 2:0 (1:0)
1800; Žugelj 14., Mudrinski 65.

Maribor: Jug, Mutavčić, Martinović, Voloder, Sikošek, Vrhovec (90./Repas), Makoumbou, Alvir (72./Sirk), Požeg Vancaš (81./Šturm), Žugelj, Mudrinski (72./Kronaveter).

Celje: Raduha, Kerin (46./Kuzmanović), Zec (79. /Marandici), Zaletel, Flis, Majevski, Vrbanec (73./Benedičič), Svetlin, Božić (73./Jakobsen), Begić (46./Sokler), Medved.

Sodnik: Dejan Balažič (Ljubljana)


Odigrano v sredo:
KALCER RADOMLJE – BRAVO 0:2 (0:1)
100; Ogrinec 25., 66./11-m

OLIMPIJA – DOMŽALE 2:1 (1:1)
500; Nukić 15., 86.; Šoštarič Karič 2.

Lestvica:                             
KOPER                9  6 1 2 17:9  19
BRAVO               10  5 4 1 11:5  19
OLIMPIJA            10  6 1 3 15:11 19
MARIBOR             10  5 1 4 15:15 16
MURA                10  4 3 3 14:16 15
CB24 TABOR SEŽANA   10  4 2 4 13:8  14
DOMŽALE              9  3 1 5 11:14 10
CELJE               10  3 1 6 10:13 10
ALUMINIJ            10  2 4 4  8:12 10
KALCER RADOMLJE     10  1 2 7  7:18  5