Dvoboj Domžal in Maribora se je končal z minimalno zmago vijoličastih. Foto: BoBo
Dvoboj Domžal in Maribora se je končal z minimalno zmago vijoličastih. Foto: BoBo

Mariborčani so že v prvi nevarnejši akciji povedli. Po prostem strelu Roka Kronavetra je žoga prišla do Jasmina Mešanovića, ki se je odločil za strel, žoga je potem zadela še domačega nogometaša Gregorja Sikoška in toliko spremenila smer, da je presenetila vratarja Ajdina Mulalića.

Gol Mešanovića, poškodba Pirića, izključitev Rožmana

Kmalu zatem so morali Mariborčani poseči po menjavi vratarjev. Ob akciji Domžal je Kenan Pirić ob posredovanju pred Raunom Sappinenom dobil udarec v glavo in ni mogel nadaljevati tekme, tako da je na igrišče prišel Jasmin Handanović.

Prvi od treh razveljavljenih zadetkov Domžal
Domžalčani bi lahko hitro odgovorili z golom oziroma tudi so, toda sodniki so njihov zadetek razveljavili. Akcijo je začel Adam Gnezda Čerin, po njegovem strelu je Handanović žogo le odbil, nanjo sta se pognala Sappinen in Matej Podlogar. Sodniki so presodili, da je šlo za prepovedan položaj, vse skupaj pa je tako razjezilo domačega stratega Simona Rožmana, da mu je sodnik Matej Jug pokazal rdeči karton. Do konca prvega dela sta imeli moštvi izmenično premoč in priložnosti. Mariborske je v glavnem nizal Luka Zahović, ki je dvakrat preizkusil vratarja Mulalića, v 37. minuti pa se je ta izkazal še ob enem nevarnem strelu istega igralca iz bližine.

Gostitelji bi v 43. minuti po povratni podaji Podlogarja, ki je preigral Handanovića, tudi lahko iztržili več, a je ta z golove črte odbil žogo po poskusu Gnezde Čerina.

Razveljavljena zadetka Domžal proti Mariboru

Rumeni napad na vse ali nič
Nadaljevanje je bilo podobno razburljivo. V prvih dveh minutah so domači še dvakrat spravili žogo za hrbet Handanovića, obakrat po istem sistemu strela od daleč in le odbite žoge mariborskega vratarja, toda sodniki so zadetka Podlogarja in Sappinena razveljavili zaradi prepovedanih položajev. Med 60. in 65. minuto so imeli dve lepi priložnosti gostje, a je bil Kronaveter za las nenatančen, Zahoviču pa je domači vratar žogo odbil, pri Domžalah je zapretil Podlogar, nevarnost pred vrati pa je razčistil Peričić. Ob koncu so gostje v igro poslali še kapetana Marcosa Tavaresa, domači pa novinca Arnela Jakupovića in Dejana Lazareviča. A tudi ta poskusa nista obrodila sadov, Mariborčani so znali ubraniti minimalno prednost.

A zanjo so se morali precej potruditi, saj so rumeni v zadnjih minutah in v sodnikovem dodatku uprizorili pravo ofenzivo. Dvakrat je bil blizu golu Slobodan Vuk, enkrat pa po njegovi podaji še Gnezda Čerin, a tudi on ni zadel in ostalo je pri 0:1.

Analiza po tekmi Domžale – Maribor
Dario Vizinger (na fotografiji) je s šestimi zadetki najboljši strelec Celja v Prvi ligi TS. V 59. minuti je zapravil tudi strel z bele točke. Foto: www.alesfevzer.com
Dario Vizinger (na fotografiji) je s šestimi zadetki najboljši strelec Celja v Prvi ligi TS. V 59. minuti je zapravil tudi strel z bele točke. Foto: www.alesfevzer.com

Celjani še naprej zelo učinkoviti
Celjani so hitro pokazali, v katero smer bo šla tekma. Prvo nevarnejšo akcijo so končali z golom, gostujoči obrambi sta pobegnila Luka Kerin in Ivan Božić, prvi je podal proti daljši vratnici mimo vratarja Tomaža Stopajnika, kjer je bil dovolj hiter Božić in poslal žogo v mrežo za prvi zadetek v ligi. Dario Vizinger bi lahko izid povišal v 33. minuti, ko ga je lepo našel Kerin, toda prvi je žogo s petih metrov nameril točno v Stopajnika. Oddolžil se je v 42. minuti, ko je Žan Benedičič streljal od daleč, vratar je žogo le odbil, po podaji Kerina pa je bil Vizinger tokrat natančnejši. Razmerja moči se niso v nadaljevanju prav nič spremenila. Rudar je bil v izrazito podrejenem položaju, premoč Celja pa je potrdil Vizinger s svojim drugim golom na tekmi v 50. minuti.

Elvedin Đinić je slabo vračal žogo svojemu vratarju, Stopajnika pa je prehitel Vizinger in žogo pred njim preusmeril v mrežo. Vizinger bi lahko v 59. minuti dosegel hat-trick, a je strel z bele točke izvedel slabo in žogo poslal mimo vratnice.

Celjani zanesljivo ugnali Rudar

8. krog, nedeljski tekmi:
CELJE - RUDAR 3:0 (2:0)
1.100; Božič 10., Vizinger 42., 50.
Vizinger (Celje) je v 59. minuti zapravil 11-m.

Celje: Rozman, Vidmajer, Zaletel, Stojinović, Štraus, Novak, Benedičič, Lotrič, Kerin (69./Koritnik), Božić (59./Plantak), Vizinger (79./Čalušić).

Rudar Velenje: Stopajnik, Hrubik, Džinić, Krefl, Filipović, Kitek (58./Vošnjak), Lovenjak, Črnčič (75./Tomaševič), Trifković, Pljava, Petrović (46./Koprivnik).

Sodnik: Andrej Žnidaršič (Kranj)

Vijoličasti prvič zmagali v gosteh - Domžalčani na zadnjem mestu

DOMŽALE - MARIBOR 0:1 (0:1)
1.800; Mešanović 7.

Domžale: Mulalić, Čorluka (69./Jakupović), Klemenčič, Vuklišević (85./Lazarević), Sikošek, Pišek, Šoštarič Karič, Gnezda Čerin, Ibričić, Podlogar, Sappinen (62./Vuk).

Maribor: Pirić (16./Handanović), Klinar, Mitrović, Peričić, Viler, Vrhovec, Cretu, Mešanović (69./Kotnik), Hotić, Kronaveter (67./Tavares), Zahović.

Sodnik: Matej Jug (Tolmin)


Odigrano v petek in soboto:
BRAVO - TRIGLAV 1:0 (0:0)
640; Agboyi 60./11-m
RK: Križan 85.; Česen 55., Kuhar 59., Gajić 88.

ALUMINIJ - MURA 2:0 (1:0)
1.600; Vrbanec 40., Maruško 91./ag

CB24 TABOR SEŽANA - OLIMPIJA 1:2 (1:1)
1.500; Stevanović 18.; Menalo 28., Vukušić 57.
RK: Tomić 77./Olimpija


Ekipa
ZRPGToč.
Aluminij853010:318
Olimpija852116:717
Celje843120:915
Maribor833213:812
Mura733113:1012
Tabor Sežana831410:1210
Bravo82247:138
Triglav82069:216
Rudar80448:174
Domžale70349:153