Savo Milošević je na klopi Olimpije zdržal slabe štiri mesece. Foto: www.alesfevzer.com
Savo Milošević je na klopi Olimpije zdržal slabe štiri mesece. Foto: www.alesfevzer.com

Poteza ni presenetljiva, saj se je o tem govorilo že nekaj dni, vse od napovedi pred slabima dvema tednoma, da klub po šestih letih tokrat res zapušča predsednik Milan Mandarić. 19. oktobra bo skupščina kluba, ko naj bi novi predsednik postal nemški podjetnik Adam Delius. Ta bo postavil novega trenerja in športnega direktorja, Milošević pa ni bil v njegovih načrtih.

"Gospodu Miloševiću se zahvaljujemo za opravljeno delo in mu želimo obilo uspeha na nadaljnji življenjski poti. Treninge ekipe bo do nadaljnjega vodil Milan Anđelković," so zapisali na klubski spletni strani. Anđelković je bil do zdaj pomočnik trenerja.

Milošević je v Ljubljano prišel pred začetkom te sezone 16. junija, potem ko se je po prejšnji zaradi slabih izidov v zadnjih krogih moral posloviti Goran Stanković. Zadnjo tekmo je vodil v petek, ko so zeleno-beli na prijateljski tekmi na Kantridi v oslabljeni postavi z 1:6 izgubili proti Rijeki.

V Prvi ligi Telemach Olimpija po 12 krogih zaseda tretje mesto, zbrala je šest zmag, dva remija in štiri poraze. Z 20 točkami zaostaja za Koprom (24) in Bravom (23). Prejšnjo soboto se je v Ljudskem vrtu z Mariborom razšla brez zadetkov. V nedeljo bo v Stožicah gostila CB24 Tabor Sežano.

48-letni Milošević, nekdanji odlični napadalec, je pred prihodom k zmajem od marca 2019 do septembra 2020 vodil Partizan in z njim osvojil srbski pokal.