Jan Mlakar je že navduševal v Ljudskem vrtu. V pretekli sezoni se je zelo poznalo, da je odšel v Anglijo. Foto: BoBo
Jan Mlakar je že navduševal v Ljudskem vrtu. V pretekli sezoni se je zelo poznalo, da je odšel v Anglijo. Foto: BoBo

21-letni napadalec je prišel januarja 2018 iz Fiorentine in z dobrimi igrami prispeval pomemben delež k uspehu vijoličastih. Osvojil je prvo lovoriko v karieri, naslov državnega prvaka leta 2019. Na 44 tekmah je dosegel 17 golov.

Po dveh posojah na Otoku (QPR in Wigan) je bil sklenjen dogovor, da bo Mlakar kot posojeni nogometaš iz Brightona do konca sezone 2020/21 igral v vijoličastem dresu.

Bogatinov: Z Janom imamo pomembnega aduta več
V sodelovanju z Brightonom smo našli skupno rešitev. Povlekli smo pomembno potezo za klub in se okrepili pred začetkom sezone ter evropskimi kvalifikacijami z znanim obrazom. Prav tako pa tudi za slovenski nogomet, saj je Jan kapetan mlade reprezentance Slovenije, ki bo prihodnjo pomlad gostiteljica evropskega prvenstva. Cilji v Mariboru so vedno najvišji in z Janom imamo pomembnega aduta več, da jih uresničimo. Dobrodošlo je tudi spoznanje, da zelo dobro pozna okolje, tako da bo v njegovem primeru čas prilagajanja krajši,” je naslednjo kadrovsko potezo predstavil športni direktor Oliver Bogatinov.

Drugo zgodbo v vijoličastem je mladi slovenski reprezentant začel s testiranjem na novi koronavirus in se že pridružil moštvu.

Komaj čaka, da začne novo zgodbo
"Nisem okleval, ko se je pojavila možnost za prihod oz. v mojem primeru za vrnitev v Ljudski vrt. Občutki so fenomenalni, počutim se, kot bi se vrnil spet domov, in komaj čakam, da skupaj začnemo novo zgodbo. Ekipa je vmes doživela nekaj sprememb, ima še kakovostnejše igralce. Sodeloval bom tudi z novim trenerjem, s katerim sem se že pogovoril o najpomembnejših zadevah in ki mi je predstavil svoje zahteve. Spremljal sem prejšnje tekme tudi z razdalje, tako da sem dobro seznanjen z razmerami. Vem, kakšni so cilji Maribora, in tukaj sem, da pomagam k uresničitvi,” je dejal Jan Mlakar.

Do 22. julija, ko smo imeli zadnjo tekmo, sem treniral v Angliji, po petdnevnem premoru pa sem nadaljeval z individualno vadbo. Glede pripravljenosti ne bo težav, vmes sem v Angliji pridobil nove, dragocene izkušnje, toda nisem veliko igral, zato drugače gledam na nekatere zadeve in sem zelo motiviran, da spet stopim na igrišče. V želji po nadaljnjem napredku, bolj rednem igranju verjamem, da Maribor pomeni najboljšo izbiro zame. Čaka me močna, zdrava konkurenca v boju za domače trofeje in uspešno nastopanje v evropskem tekmovanju. Moramo imeti širok kader, tako da verjamem, da bo vse, kot si želimo.”