Nogometaši Mure so na četrtem mestu. Foto: www.alesfevzer.com
Nogometaši Mure so na četrtem mestu. Foto: www.alesfevzer.com

Obračun med Muro in Celjem (3:1) je bil izjemno dinamičen in odprt. Celjani, ki so na zadnjih štirih tekmah venomer ohranili mrežo nedotaknjeno, so tokrat igrali vidno slabše, predvsem v obrambi.

Sorodna novica Muraši končali celjski niz neporaženosti

Šimundža: Igralci so bili zelo odgovorni
Prekmurci so se izkazali precej napadalno usmerjeni, trener Ante Šimundža je po tekmi v pogovoru za Val 202 poudaril dobre priprave nogometašev: "Igralci so bili v času koronapavze zelo odgovorni. To sem takoj videl, ko so bili rezultati na tekaških preskusih zelo dobri. Vlaganje, ambicioznost, želja po napredovanju in zmagi se jim zdaj vračata."

Izkoristili slabosti tekmeca
Vsi so se strinjali, da so bili gostitelji občutno boljši. "Celje je zelo dinamično in ofenzivno, zato smo poiskali njihove slabosti in jih izkoristili," je razložil Šimundža, ki je pred koncem uporabil vse menjave, da je nosilce malo odpočil pred nadaljevanjem napornega ritma dveh tekem v tednu.

Bobičanec: Sad trdih treningov
Strelec zadnjega gola za Muro Luka Bobičanec je bil prepričan, da je bila to ena boljših tekem Mure v teh sezoni: "V obeh fazah igre smo bili odlični, pripravili smo si veliko priložnosti, popolnoma zasluženo smo zmagali. Imamo odlične treninge, trdi treningi, skušamo izkoristiti slabosti drugih."

Mura si Evropo lahko izbori tako prek Prve lige kot pokala. Foto: www.alesfevzer.com
Mura si Evropo lahko izbori tako prek Prve lige kot pokala. Foto: www.alesfevzer.com

Dve 11-metrovki, dva izvajalca
Bobičanec je bil v 48. minuti natančen z 11-metrovke, petnajst minut pozneje je imela Mura še eno enajstmetrovko, ki pa jo je zapravil Luka Šušnjara. "Vsak prevzame odgovornost zase, Šušnjara jo je prevzel, a se žal ni izšlo," je odločitev o dveh različnih izvajalcih komentiral Bobičanec.

Kosič: Točk si nismo zaslužili
Trener Celja Dušan Kosič je poudaril, da je šlo za tradicionalno neugodno gostovanje: "Želeli smo si več, res pa je, da si točk nismo zaslužili. Mura je bila bolj sveža, gibljiva in disciplinirana. Nismo dobivali bojev, kar nas je krasilo na prejšnjih tekmah. V vseh fazah smo imeli težave, slabo smo odigrali. Nismo garali, zato nam je igra razvodenela, zasluženo smo izgubili."

Ni časa za jokanje
A Kosič je vseeno končal optimistično: "Iz porazov se naučiš več kot iz zmag. Še vedno smo štiri točke pred Muro, borimo se za Evropo. Ne bo časa za jokanje, ki nam ne bo nič pomagalo, iskati moramo rešitve, ugotoviti moramo, zakaj smo bili tako slabi v dvobojih. Bil je slab dan. Na tak način bomo težko kogar koli premagali."