Časa za oddih je bilo res zelo malo. Mariborčani so odločni, da naslov znova vrnejo pod Kalvarijo. Foto: www.alesfevzer.com
Časa za oddih je bilo res zelo malo. Mariborčani so odločni, da naslov znova vrnejo pod Kalvarijo. Foto: www.alesfevzer.com

Po trimesečnem premoru zaradi pandemije koronavirusne bolezni 19 so vijoličasti nanizali osem zmag, trikrat pa so izgubili. Na koncu so za prvaki iz Celja zaostali le dve točki. Prehiteli so Olimpijo, ki je bila kar 21 krogov zapored na prvem mestu.

Novo sezono bodo odprli že 13. avgusta, ko v Ljudski vrt prihaja prav Aluminij, ki je bil prejšnjo sredo nemočen proti Mariborčanom (1:4). Konec avgusta bodo vijoličasti igrali tudi v Evropski ligi.

"Fantje so dobili nekaj dni za osvežitev in se vrnili v dobrem razpoloženju. Nimamo veliko časa, tako da gremo takoj v delovni ritem. Jasno je, kakšni so naši cilji. Želimo dobro začeti prvenstvo in s prvimi tekmami ujeti ritem za štart evropskih kvalifikacij, ki bodo letos specifične zaradi pravila ene tekme. S tem se povečuje možnost, da presenetiš favorizirane tekmece, lahko pa tudi pokvariš lastne načrte. Veliko bo odvisno od žreba, toda odločajo stabilnost moštva, potrpežljivost in prikazano na igrišču,” je poudaril trener Sergej Jakirović.

Najboljši strelec v zgodovini Prve lige Marcos Tavares je že 12 let član Maribora. Ne misli se ustaviti pri 155 golih ... Foto: www.alesfevzer.com
Najboljši strelec v zgodovini Prve lige Marcos Tavares je že 12 let član Maribora. Ne misli se ustaviti pri 155 golih ... Foto: www.alesfevzer.com

Kotnik in Mihelič po prilagojenem programu
Na prvem treningu se je zbralo 28 nogometašev, 24 igralcev in štirje vratarji. Ob 10.00 so bili na igrišču Jasmin Handanović, Kenan Pirić, Ažbe Jug, Aljaž Cotman, Nemanja Mitrović, Špiro Peričić, Ilija Martinović, Luka Uskoković, Luka Koblar, Mitja Viler, Žan Kolmanič, Martin Milec, Denis Klinar, Blaž Vrhovec, Aleks Pihler, Amir Dervišević, Lovro Grajfoner, Rok Kronaveter, Rudi Požeg Vancaš, Jan Repas, Gregor Bajde, Martin Kramarič, Felipe Santos, Nino Žugelj, Marcos Tavares, Jasmin Mešanović, Luka Zahović in Aljoša Matko.

Po prilagojenem programu bodo v uvodnem delu vadili Andrej Kotnik, Rene Mihelič in Nino Irgolič, Alexandru Cretu je dobil dodaten dan odmora in se bo moštvu pridružil v četrtek.

Jakirović: Razumljivo je, da ni enako igrati za Bravo ali za Maribor
"V teh treh mesecih skupnega dela smo se vsi skupaj dobro spoznali, ni ovir za uspešno nadaljevanje in nadgradnjo dela. Novi obrazi pa so vedno dobrodošli. Repas, Martinović in Jug so se v prejšnjih skupnih tednih že privadili na naš režim, zdaj bodo vstopili tudi v tekmovalni ritem z namenom, da dodajo dodatno kakovost obstoječi kakovosti moštva. Zadovoljen sem, kako sta odigrala prejšnjo sezono Matko in Kramarič. Razumljivo je, da ni enako igrati za Bravo ali za Maribor, toda verjamem, da se bo njun razvoj nadaljeval v pravo smer in da ob sveži krvi prinašata zdravo konkurenco," je dodal Jakirović.

Načrtujejo tri pripravljalne tekme
Časa za pripravljalne tekme je zelo malo. Že to soboto drugoligaš iz Beltincev prihaja v Ljudski vrt. Nato sledita obračuna s francoskim Reimsom (peto mesto v Ligue 1 v pretekli sezoni, ki je bila prekinjena) in češko ekipo FC Slovačko (deveto mesto v prvi ligi).

Jakirović bo na začetku nove sezone stavil na preizkušen kader