Olimpija ima novega trenerja - slovenski javnosti malo znanega Ilijo Stolico. Foto: www.alesfevzer.com
Olimpija ima novega trenerja - slovenski javnosti malo znanega Ilijo Stolico. Foto: www.alesfevzer.com
Igor Bišćan je kljub uspešni sezoni zapustil Olimpijo. Foto: BoBo

Srbski trener je nazadnje vodil Vojvodino, ki je končala na osmem mestu v prvenstvu. Predtem je bil na klopi Voždovca in srbske reprezentance do 16 in 17 let, bil pa je tudi član strokovnega štaba beograjskega Partizana.
Srbski mediji so že prejšnji teden poročali, da se je predsednik Milan Mandarić dvakrat sešel s Stolico. Sestanka sta bila v sredo in četrtek.

Stojanović, Jovičić, Nikolić ... na koncu pa Stolica
Čeprav se je govorilo, da bo ljubljanski klub po Igorju Bišćanu vodil Igor Jovičević, se to sodelovanje ni zgodilo. Na začetku prejšnjega tedna je vse kazalo, da je prva izbira nekdanji selektor Slovenije Slaviša Stojanović, a je ta ponudbo zavrnil.
Omenjala sta se tudi nekdanji strateg Olimpije Marko Nikolić in nekdanji trener Maribora Krunoslav Jurčić, a na koncu je na klop Olimpije sedel Stolica, ki je očitno najbolj ustrezal pogojem, ki jih je imel predsednik Mandarić. "Iščemo trenerja, ki bo prišel v klub in na dolgi rok deloval v dobro kluba. Trenerja, ki goji napadalni, zmagovalni nogomet in razvija mlade slovenske nogometaše, kar je za Olimpijo ključnega pomena," je pred dnevi za Televizijo Slovenija povedal Mandarić.

V sredo začetek priprav na novo sezono
Z imenovanjem trenerja se je mudilo, saj bodo zmaji v sredo začeli priprave na novo sezono, že 10. in 11. julija pa jih čaka prvi krog kvalifikacij za Ligo prvakov.

4.150 evrov kazni za Olimpijo
Nogometna zveza Slovenije je Olimpiji zaradi številnih kršitev na finalni tekmi za Pokal Slovenije proti Aluminiju, ko so navijači med tekmo nekajkrat prižgali bakle in jih odvrgli v ograjeni del igrišča, nekaj navijačev pa je pred iztekom igralnega časa vdrlo na zelenico, naložila denarno kazen v znesku 4.150 evrov.


Nesoglasja med Mandarićem in Bišćanom

Mandarić in Bišćan sta se uradno razšla pred dnevi. Bišćan, ki je imel pogodbo še za naslednjo sezono, je moral oditi kljub rezultatsko uspešni sezoni, saj mu je Mandarić očital nekatere stvari. "Nisva se strinjala glede sestavljanja ekipe, v kateri ni bilo mlajših, v klubu vzgojenih nogometašev. Tukaj se ne bi spuščal v podrobnosti, najpomembneje je, da smo se razšli na športen, profesionalen način. Odločitev, ki sem jo sprejel, je najboljša za klub. Morda je zame najslabša, a vedno sem govoril, da je klub pomembnejši od trenerja, igralcev in predsednika. Zadovoljen sem, da sem to storil," je po prekinitvi sodelovanja povedal Mandarić. Mnenje javnosti ga ne gane: "Ko zmaguješ, je vse v najlepšem redu, ko pa izgubljaš, se pa zahteva, da je treba zamenjati vse. Tako je povsod, v vseh klubih. Toda jaz sem tisti, ki vodi Olimpijo in sprejema odločitve. Dokler sem tukaj, bom vedno sprejemal odločitve, ki so po mojem mnenju najboljše za ta klub."