Nejc Mevlja je v Prvi ligi v dresu Gorice in Maribora zbral 73 nastopov, pri čemer je dosegel en gol. Z
Nejc Mevlja je v Prvi ligi v dresu Gorice in Maribora zbral 73 nastopov, pri čemer je dosegel en gol. Z "vijoličastimi" je bil visokorasli osrednji branilec državni prvak za sezoni 2012/13 in 2013/14. Foto: www.alesfevzer.com

Kar 189 centimetrov visoki Mevlja je v Sloveniji branil tudi barve Maribora, mednarodne izkušnje, odigral je več kot 150 tekem na tujem, pa je nabiral na Škotskem pri Livingstonu, v Romuniji pri Panduriiju in v BiH-u pri Zrinjskem iz Mostarja, pri Pegasusu iz Hongkonga ter nazadnje pri švicarskem Schaffhausnu, kjer je preživel zadnje štiri sezone.

Nejc Mevlja, ki je za mlajše selekcije slovenske izbrane vrste zbral 12 nastopov, je s člansko ekipo Gorice treniral že večji del poletja.

Barišič po sedmih letih znova doma

Dva nova nogometaša imajo tudi v Kopru. Po dolgih letih igranja v Italiji se je v matični klub vrnil nekdanji reprezentant v mlajših selekcijah Maks Barišič, ki je prekinil sodelovanje s Catanio in podpisal dveletno pogodbo s kanarčki. 25-letni krilni igralec je bil član Catanie od leta 2013, vmes pa posojen Messini, Fidelis Andrii in Padovi.

Poleg Barišiča je konkurenco v koprski ekipi zaostril še 20-letni Hrvat Jurica Bajić. Do konca sezone bo imel status posojenega igralca Hajduka, nazadnje pa je nosil dres Senice na Slovaškem.

Miha Zajc je do zdaj zbral 15 nastopov za slovensko reprezentanco in dosegel pet zadetkov, zdaj pa je vprašljivo ali bo zaradi koronavirusa na voljo za tri oktobrske tekme Slovenije. Foto: www.alesfevzer.com
Miha Zajc je do zdaj zbral 15 nastopov za slovensko reprezentanco in dosegel pet zadetkov, zdaj pa je vprašljivo ali bo zaradi koronavirusa na voljo za tri oktobrske tekme Slovenije. Foto: www.alesfevzer.com

Krajnc iz Frosinoneja v Düsseldorf

Luka Krajnc bo kariero nadaljeval v Nemčiji pri drugoligaškem klubu Fortuni iz Düsseldorfa. Italijanski drugoligaš Frosinone se je odločil, da slovenskega branilca posodi Nemcem. Krajnc bo v Nemčiji predvidoma do konca sezone, kluba pa sta se dogovorila, da ga Fortuna nato lahko odkupi, so potrdili v nemškem klubu.

Krajnc ima za sabo bogato kariero v Italiji. Med drugim je igral za Genoo, Ceseno, Cagliari, Sampdorio in Frosinone. V Serie A je zbral 34 nastopov, v Serie B pa 104.

Pri Genoi Mihe Zajca 14 pozitivnih

Pri Genoi, katere član je tudi slovenski reprezentant Miha Zajc, so v torek sporočili, da imajo po tekmi serie A z Napolijem (0:6) v ekipi kar 14 okuženih nogometašev z novim koronavirusom. Za zdaj so javno potrdili le dva primera, tako da ni znano, ali bo reprezentančni vezist Zajc sploh na voljo selektorju Matjažu Keku za bližnje tekme.