Aljoša Matko je v soboto povzročil hudo prometno nesrečo, v kateri pa se sam k sreči ni poškodoval. Foto: www.alesfevzer.com
Aljoša Matko je v soboto povzročil hudo prometno nesrečo, v kateri pa se sam k sreči ni poškodoval. Foto: www.alesfevzer.com

Zaradi šokantnega dogodka se mladi slovenski reprezentant ni pridružil moštvu na ponedeljkovem treningu, ampak je ostal doma. "Aljoša se zaveda, da je z vožnjo ob neprilagojeni hitrosti storil hud prekršek. Vsi, še posebej pa športniki kot javne osebnosti, morajo biti zgled mladim, celotni družbi in od vsakega našega člana pričakujemo, da spoštuje pravila, tako zaradi lastne kot zaradi varnosti vseh udeležencev prometa. Zdaj je v ospredju predvsem skrb za zdravje vseh vpletenih v sobotno nesrečo, vsa morebitna dodatna vprašanja in informacije pa so v pristojnosti ustreznih organov," so na svoji spletni strani zapisali pri 15-kratnih prvakih.

Sorodna novica Aljoša Matko v Beli krajini povzročil hujšo prometno nesrečo

Nogometaše bo treba vzgajati tudi zunaj igrišča
Športni direktor Marko Šuler poudarja, da je Matko z nesprejemljivim početjem ogrozil sebe in druge: "Teže prekrška se vsi skupaj dobro zavedamo. Vsem poškodovanim želimo hitro, uspešno okrevanje, kot klub pa se zavedamo družbene odgovornosti. Naloga kluba ni le vzgoja nogometašev na igrišču, ampak tudi zunaj njega. Ozaveščenost v prometu je tema, ki je bila že doslej med prioritetnimi, očitno pa ji bomo morali tudi v prihodnje v sodelovanju z vsemi pristojnimi organizacijami nameniti še več pozornosti – s poučnimi projekti za zdajšnje in prihodnje mlade voznike. Več informacij o naslednjih korakih pa bomo posredovali v prihodnjih dneh."

Potnika na zadnjih sedežih huje poškodovana
Aljoša Matko, strelec edinega zadetka slovenske reprezentance do 21 let na preteklem evropskem prvenstvu, je v soboto ob 19.28 z novim BMW-jem na relaciji Črnomelj‒Vranoviči s prehitro vožnjo povzročil nesrečo. Trčil je z drugim vozilom, avtomobil, v katerem je bil Matko, se je prevrnil in pristal na strehi. Potnika na zadnjih sedežih sta bila huje poškodovana, Matko in sopotnik na prednjem sedežu sta dobila lažje poškodbe. V nesreči je bilo skupaj poškodovanih šest ljudi, štiri so morali prepeljati v novomeško bolnišnico.

Vijoličasti trenirali brez Matka, Rožman bo debitiral v petek v Kidričevem