Domžalčani so zelo slabo začeli sezono v Prvi ligi, v kateri še niso zmagali. Foto: www.alesfevzer.com
Domžalčani so zelo slabo začeli sezono v Prvi ligi, v kateri še niso zmagali. Foto: www.alesfevzer.com

Po koncu sezone bodo imeli ob Kamniški Bistrici možnost odkupa nogometaša. Jakupović je za avstrijsko mlado reprezentanco nastopil na 16 tekmah in dosegel šest zadetkov. Pred prihodom v Empoli je 186 centimetrov visoki napadalec branil barve Sturma iz Gradca, mlajših selekcij Juventusa in angleškega Middlesbrougha, nogometno pot pa je začel pri dunajski Austrii. V sezoni 2014/15 je z 18 zadetki v prvi avstrijski mladinski ligi osvojil naslov najboljšega strelca, že v naslednji sezoni pa je v mladinski Premier ligi isti naziv prejel še kot nogometaš Middlesbrougha.

"Arnel je igralec izjemnega talenta, ki pa še ni imel priložnosti pokazati in se dokazati v članskem nogometu. Želimo mu ponuditi priložnost, da svoj talent dokončno razvije, nato pa imamo možnost, če bodo vse strani zadovoljne s potekom sezone, da postane naš polnopravni član. Je v procesu treninga, zato verjamem, da bo proces prilagajanja relativno kratek," je dejal športi direktor Domžal Matej Oražem.

Pečnik in Klepač okrepila Aluminij

Vodilna ekipa Prve lige Aluminij se je pred nadaljevanem sezone okrepila z dvema napadalcema. Iz Kidričevega so sporočili, da bosta rdeče-beli dres odslej nosila tudi krilna napadalca, Slovenec Tilen Pečnik in Hrvat Mihael Klepač. Oba sta sklenila dveletni pogodbi.

Pečnik je kariero pričel v Celju, kot posojen igralec je bil član ravenskega Fužinarja, januarja pa je nadaljeval pri Domžalah. V Prvi Ligi Telekom Slovenije je doslej nastopila na 35 tekmah: "Vem, da sem prišel v zelo urejeno okolje. Klub trenutno zelo dobro stoji, upamo, da bo tako čim dlje, ter da bom tudi sam čim več pripomogel k temu, da klub ostane tam, kjer je trenutno," je ob prestopu dejal Pečnik.

Klepač pa prihaja v Kidričevo iz druge ekipe Osijeka, zadnjega pol leta je kot posojen nogometaš igral pri sarajevskem Željezničarju, še pred tem pa je nosil dres bivšega hrvaškega prvoligaša Rudeša. "V Kidričevo sem prišel, da napredujem. Videl sem, da ima Aluminij dokaj mlado ekipo, tudi liga je dobra, tukaj vidim veliko možnost za napredovanje. Najbolj važno je, da čim boljše spoznam ekipo, da se dokažem na treningih," je dejal Klepač.